Monday, 22 July 2019

Satay Minang


Sepanjang hidup ni tak pernah lagi makan satay yang lain dari yang biasa kita makan. Tak sangka ada satay unik macam satay minang ni. Ni pun tahu sebab kawan buat open house masa raya haritu. 

Isi dengan kuah agak berbeza dengan satay kita sebab isi dia tak dibakar sampai garing macam satay biasa. Boleh nampak kan isi dia macam tak ada kesan bakar langsung. Untuk satay ni dia guna ayam kampung so agak liat sikit lah. 


For me kuah dia paling sedap sekali and my friend said kalau nak makan satay minang ni, lagi sedap kalau kuah dia banjir. I pun tak tahu yang mana lagi sedap dimakan, banjir ataupun makan calit biasa sebab dua cara pun sedap. 


You guys should try this for once in lifetime, for me personally I suka kuah dia je sebab daging ayam dia I lagi suka style satay kita dibakar kering. Anyway satay ni memang sedap lah, makan sepinggan tak cukup. You guys pernah try tak?

5 comments:

  1. wow! nampak begitu menyelerakan.
    aida x pernah merasa nyer, farhana.
    kena cari ni nanti :)

    ReplyDelete
  2. sedapnyeeeeeee.. telan air liur tgk gmbr sate.. hihi

    ReplyDelete
  3. kite org minang.. and probably mmg sedapppp

    ReplyDelete
  4. Tak pernah cuba lagi satay minang nie..

    ReplyDelete
  5. memang suka sangat sate minang ni....first time makan kat termerloh, adik belikan. teringat ingat rasa kuah dia...

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.