Saturday, 29 February 2020

Lunch di Gajah Mada, Citta Mall

Lunch semalam Kak Nora suggest makan dekat Gajah Mada, Citta Mall sebab restoran ni baru lepastu sedap. Kebetulan masa pergi tu restoran Gajah Mada ni tengah buat opening promo - beli 3 dish dapat 1 free. Nice lah sebab kitorang berlima masa tu. 


Nama Gajah Mada diambil dari nama pemerintah terkemuka Empayar Majapahit yang terletak di Kepulauan Jawa. Restoran Gajah Mada by The Majapahit ni hidang Asian cuisine dari 4 buah negara - Malaysia, Indonesia, Thailand dan Vietnam. Sebab la menu dia banyak pilihan. Restoran Gajah Mada dah ada banyak cawangan di Mytown Cheras dengan Nu Sentral. 


Mungkin disebabkan opening promo, memang ramai sangat orang masa tu sampai kitorang kena duduk dekat restoran Wing Stop. Kenapa dekat situ? Sebab Wing Stop under owner yang sama. Best la dapat meja tanpa tunggu lama tapi sedih la tak boleh tengok deco restoran dekat dalam. Nampak je ada seat yang kosong tapi mungkin reserved section kot. Dah la cantik. Ruginya lah sebab konsep restoran ni eksklusif atau fine-dining sebab nak bagi peluang kepada public untuk makan ala diraja tapi dengan harga mampu milik. 


Dah dapat tempat, waiter dia bagi tab untuk buat order. Bila order kena check betul-betul sama tak dengan yang dekat menu sebab kod dia berbeza. Tak semua menu la tapi ada beberapa yang khas dalam opening promo. 


Dah check order, masukkan number table lepastu tekan submit. Tak perlu panggil waiter dia pun sebab bila dah submit automatic kitchen staff dah dapat order kita. Memudahkan la urusan staff, tak payah nak hadap drama customer. Tapi customer la tak boleh nak adjust itu ini. 

Indonesian Spiced Chicken Rice Plate

For lunch semalam order Indonesian Spiced Chicken Rice Plate, Bandung Style Green Chilli Chicken Plate dengan Thai's Green Curry. Untuk dish free ambil Chicken Rice Plate juga sebab dish lagi satu kari ayam biasa. Skip yang tu sebab hari sebelum tu dah makan kari ayam. Nanti jelak jadinya. Since we're 5, yang sorang lagi order Pad Thai. Diet katanya sebab perut dah buncit.  

Bandung Style Green Chilli Chicken Plate
Not bad lah semua menu dia, semuanya sedap. Sesuai lah dengan kepakaran team Gajah Mada ni selama 30 tahun dalam bidang masakan dan kulinari. Paling suka dengan green curry sebab pekat, berlemak dan pedas. Ngam! 

Since bahan dia banyak dalam satu dish, tak larat nak habiskan semua sebab ayam dia bagi bahagian dada, dah kenyang dah kat situ. Lepastu makan pulak cucur jagung dia, lagi lah kenyang sebab tepung. Cucur jagung dia tak sedap sebab dah soaked in oil. 


For drinks, ambil coca-cola zero je sebab murah hahaha lagipun dah tahu dah rasa dia macam mana. Pergi mana pun tetap sama. yang lain order Viatnamese Drip Coffee Ice. First time minum drip coffee. Blur kejap bila dia datang hidang. Rupanya kena tunggu semua air turun ke dalam cawan, nak press ke tak bahagian atas tu terpulang. Serbuk kopi dia bau wangi. Dah habis semua air turun dalam cawan, tambah susu then boleh minum dengan ais. Rasa dia sedap macam gula-gula kopiko. 

Lunch kitorang tengahari tu dah order 3 negara dah, local cuisine je takde tapi macam lah tak pernah makan kan? So lepas ni boleh la lepak makan dekat situ lagi try menu yang lain pulak. No wonder lah restoran ni dapat rating tinggi. Puas hati dengan makanan dan service! 

Persembahan Bunga Sinclair Bikin Sebak

Lepas seminggu arwah Ashraf Sinclair pergi, Bunga ambil keputusan untuk kembali bekerja demi Noah dan peminat dia. Semalam Bunga perform di SQ Dome untuk slot #FridayFusion bila tempahan dah lama pun dibuat dan tiket dah pun sold out. 

Sedih bila tengok Bunga nyanyikan lagu Karena Ku Cinta Kau sebab tahun lepas, di tempat yang sama dendangan lagu yang sama, Bunga ditemani oleh Ashraf dan Noah Sinclair. Tapi tahun ni Bunga bersendirian, tambah pula baru seminggu lepas kejadian ngeri dalam hidup dia berlaku. 


"taun lalu, disini di tempat ini, saya ditemani oleh suami saya." - Unge

'Hargai waktu kalian mencintai, membagi kasih bersama orang kalian cintai. Karena kalian enggak tahu kapan waktu itu akan berakhir.' - Unge


Bunga terharu dengan sokongan dari keluarga, rakan-rakan dan peminat supaya dia tetap kuat walaupun kehilangan Ashraf. Bunga tak mampu habiskan nyanyian dia malam tu. Sebak tengok bila dia cakap 'I love you sayang' masa nyanyi lagu Cinta Sejati. Berat ujian dia tapi dia kena kuat untuk Noah. 


Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

- lirik Karena Ku Cinta Kau

Lagu-lagu ni memang akan selalu jadi kenangan untuk Bunga and for sure will hit her differently everytime she sings these. Hari ni pun Bunga akan perform dengan Ronan Keating because somehow tak boleh nak cancel show since 'bad dreams' ni terjadi secara tiba-tiba, none expect this will happened this way. Nak tak nak, Bunga dan team dia perlu professional jalankan tugas. My pray always with you Bunga & Noah 



p/s : Teringat video Katy Perry diceraikan dengan suami dia beberapa minit sebelum persembahan dekat konsert. Katy dah lemah semangat masa tu even manager pun dah advice kalau tak mampu perform, boleh je cancel tapi Katy kuatkan semangat untuk peminat dia. Katy yang bercerai pun dah sakit, bayangkan perasaan Bunga. Their spirits inspire me. #BeautifulSouls 

Percubaan Waffle Yang Gagal

Dah lama dah beli waffle maker ni tapi tak pernah guna sebab asyik lupa nak beli bahan untuk buat waffle. Bila dah ada bahan, try lah buat guna resipi paling mudah sekali. 
  • 2 cawan gandum
  • 2 cawan air
  • 1/3 minyak
  • 1 biji telur
  • 1 1/2 sudu baking powder
  • 2 sudu susu tepung
  • 2 sudu gula
  • Secubit garam


Dah bancuh adunan ni tuang la masuk waffle maker ikut acuan. Acuan waffle maker ni bentuk segi empat sebab combo dengan toaster. Anytime nak buat roti bakar, boleh tukar je acuan dia. Jimat lah walaupun dua kali je pernah buat roti bakarnya pun.


Dah masuk adunan dalam acuan tadi, tutup cover macam biasa lah lepastu tunggu lampu dia menyala warna hijau. 


Bila buka untuk alihkan waffle ni supaya masak dua belah, baru perasan yang waffle tak menjadi. Tapi husnuzon je lah kot dia belum masak sepenuhnya lagi.


Tunggu punya tunggu kejadiannya pun tetap sama. Nak kata terlebih air, masuk ikut sukatan je semua bahan tu. 


Orang kata mungkin rupa je tak cantik tapi bila makan sedap kan, tapi dalam kes ni tak. Dah adjust adunan pun tetap tak sedap. Sapu peanut butter supaya rasa sedap pun tetap gagal. Dah serupa tikus dah gaya. Tunggu lah tahun depan pulak kot ada mood nak buat lagi. Kalau takde jugak, bagi dekat mak je lah waffle maker ni sebab adik-adik suka makan. 

Movie Review : Commando 3


Director : Aditya Datt
Writer : Darius Yarmil, Junaid Wasi
Cast : Vidyut Jammwal, Adah Sharma, Angira Dhar, Gulshan Devaiah, Atharva Vishwakarma
Production Company : Reliance Entertainment, Motion Picture Capital, Sunshine Pictures Private Limited
Distributor : Reliance Entertainment
Genre : Action/Thriller
Running Time : 134 minutes
Release Date : 29 November 2019
Trailer :


Vidyut Jamwal jarang berlakon dekat Bollywood so bila movie dia nak keluar memang excited sebab dia antara yang terbaik dalam genre action walaupun jalan cerita movie tak bagus sangat. Franchise Commando antara yang terbaik dia ada dalam career dia di Bollywood. 

Sambungan dari movie-movie sebelum ni, kali ni Commando Karanveer Singh Dogra (Vidyut Jammwal) terpaksa pergi ke London bersama ejen khas Bhavana Reddy (Adah Sharma) untuk tangkap dalang terrorist di sebalik misi letupan di India. 

Dari sesi interview dengan 3 penjenayah yang ditangkap di India, masing-masing kena brainwashed mengenai pendosa dan bumi ni milik Islam sahaja melalui VHS tape yang dihantar dari London. Mengikut perkiraan Karan, akan ada satu letupan besar pada Diwali bila tarikh 9/11 sama dengan tarikh letupan di WTC.


Menyamar sebagai pasangan yang baru berkahwin dan honeymoon di London, Karan dan Bhavna disambut oleh Mallika Sood (Angira Dhar) dan Armaan Akhtar (Sumeet Thakur), ejen British Intelligence yang ditugaskan untuk bantu mereka berdua bongkar identiti sebenar messenger VHS tape tu dalam masa 30 hari.


Dalam masa yang sama, seorang terrorist di British dibunuh oleh Buraq Ansari (Gulshan Devaiah) bila misi mereka terganggu gara-gara 3 terrorist ditangkap oleh polis. Buraq paksa anak dia, Abeer (Atharva Vishwakarma) untuk tengok pembunuhan tu sebab dia nak Abeer tahu yang setiap pendosa perlu mati tanpa belas.


Bekas isteri Buraq, Zahira (Feryna Wazheir) bawa Abeer keluar dari rumah bila anak dia takut dengan perbuatan ayah dia. Kebetulan Karan yang tengah tunggu suspek di hadapan restoran masakan Arab, Bukhara, dia ternampak Zahira dan Abeer di kedai bunga. Berjaya tak Karan dan team dia menjejak Buraq, kena tengok movie Commando 3.


Plot Commando 3 mungkin agak sensitive bila ketengahkan tentang kekejaman terrorist tapi digarap dengan baik bila ada beberapa scene yang menguatkan bahawa ajaran yang dibawa Buraq tu salah sama sekali dan bertentangan dengan ajaran agama Islam yang sebenar. 

Action stunt Commando 3 of course lah best tambah pula bila dapat shot cantik tak macam Commando 2 dulu bila director ambil keputusan untuk guna shot dekat dan self-camera. Dalam commando franchise ni boleh tengok Vidyut deliver hand combat, back flip, smooth kicks because that satisfies me in action genre bukan setakat letup sana sini ataupun main dengan senjata.


Adah dengan Angira pun dapat screentime untuk show off stunts diorang against bad guy walaupun memasing tengah bergaduh berebutkan Karan which is unnecessary for me.  Screentime Adah dah la tak banyak dalam movie ni sebab dalam Commando 2 dia menyerlah sebagai watak yang kelakar. Bila muncul pula watak dia tak membantu pun menghidupkan suasana.


Visual Commando kali ni makin improve dari 2 movie sebelumnya bila dah mula ada bajet hasil keuntungan sebelum ni so I boleh letak expectation lebih lah untuk Commando 4 since movie ni dapat kutipan paling tinggi. 

Music score pun best dengan lagu Tera Baap Aaya, Main Who Raat Hoon dengan Akhiyaan Milavanga tapi sakit hati jugak lah bila director buang lagu Aakhiyaan Milavanga dari movie padahal lagu Tera Baap Aaya sampai dua kali – dalam movie dengan credit scene. Patutnya letak lagu Akhiyaan Milavanga ni sebab nampak la convincing sikit diorang menyamar. Plus, Vidyutt handsome teruk kot dalam MV tu. 


Overall Commando 3 best untuk ditonton untuk peminat franchise Commando bila Vidyutt conquer screentime dengan aksi yang mantap setiap kali kemunculan dia. 

1. Team Production +0.8, 2. Visual +1, 3. Audio +1, 4. Storyline +0.5, 5. Casting +0.7, 6. Genre +0.6, 7. Themes +1, 8. Editing +0.7, 9. Social Message +1, 10. Personal Thought +0.8 = 8.1/10

SUNSHINE GIVEAWAY BY OMBAKBERGIGI


"Apakah perkara yang menceriakan hari anda sepanjang Januari 2020?"

Honestly Januari bukan bulan yang best sebab duit dah habis untuk tahun 2019. Ditambah dengan virus covid-19, pergaduhan Russia-Turki, natural disaster di banyak negara. Agak terrified jugak lah masa tu sebab baru Januari dah macam-macam jadi. Tambah ada virus yang tak ada vaksin dan ramai mula mati. Apa yang buat I happy masa tu bila tahu team Kak Neddo dengan Musketeers nak buat movie Gantung. Tu je lah. 

Thursday, 27 February 2020

Sports Hijab, TAHAN PTT OUTDOOR Keselesaan Ketika Beriadah Dan Bersukan

Sejak Annual General Meeting tahun lepas, firm dah start aktif beriadah dan bersukan supaya staf kekal sihat dan cergas. Setiap minggu ada badminton training. Bila dah mula bersukan dengan kawan sepejabat, automatik mula bersukan pada hari minggu sebab badan dah ketagih. 

Bila bersukan ni wajiblah kita cari pakaian yang selesa sebab badan akan berpeluh dengan banyak. Kalau pakai pakaian dari material yang tak bagus, mula lah badan jadi gatal sebab kulit I sensitif sikit. Nak bersukan lama pun dah hilang mood. Tu belum lagi bila kepala akan sakit sebab haba terperangkap. 


Sebab tu setiap kali nak bersukan akan pilih sports hijab instant dari Tahan PTT Outdoor! Sesuai dengan nama dia, hijab jenama Tahan ni memang tahan lasak. Untuk brisk walk, swimming, main badminton dan sukan lain memang sesuai sangat digunakan. Kalau dulu bergantung harap dengan bawal ataupun shawl tapi jadi rimas sebab nak kena jaga supaya tak lari ataupun terselak bila bergerak banyak sangat. Nak berendam dalam air lagi tak syok bila kena tahan dengan tangan bila masuk dalam air ataupun tudung terbuka. 


Walaupun hijab Tahan PTT Outdoor ni agak singkat di bahagian tepi tak risau bila bersukan sebab material dia melekat elok di baju. Di bahagian dada pun tak melekat sangat. Rasa selesa dan secure bila aktif bersukan di tempat awam. Untuk ukuran sports hijab ni, bahagian depan 20 inci, bahu 21 inci dan bahagian belakang berukuran 29 inci. 

Yang bestnya dengan hijab Tahan ni bukan setakat sejuk bila dipakai tapi cepat kering bila basah. Bila berpeluh, sekejap je dah kering balik jadi tak ada masalah bila bersukan. Bila pergi camping atau hiking memang pilihan hati lah sebab tak payah nak berjemur bawah matahari terik untuk keringkan. Tak perlu nak bawa tudung extra bila pergi mandi atau hiking. Jimat space. 


Antara sebab lain kenapa sports hijab Tahan PTT Outdoor ni produk bestseller adalah menjimatkan masa. Dah nama pun hijab instant, tak perlukan pin untuk secure. Cuma sarungkan di kepala and you’re good to go. Lagi satu sebab istimewanya bila hijab ni tak perlu iron pun.

Masuk ni dah 4 kali basuh dengan washing machine sebab malas nak cuci dengan tangan tapi setiap kali pakai elok je tak berkedut. Convenient sangat kan kalau pergi travel? Material dia lembut dan ringan so bila pack dalam bag tak memerlukan ruang yang banyak pun. 

Awning pun elok je tak jadi berombak ataupun hilang ciri-ciri awning yang sepatutnya sebab material 90% polyester + 10% spandex. Oleh kerana muka ni bulat sangat, lipat sikit lah bahagian atas supaya nampak cantik. Kalau pakai sports hijab Tahan PTT Outdoor ni memang tak pakai inner ataupun anak tudung sebab hijab ni dah elok melekat dekat kepala. Rambut pun tak keluar bila bersukan. Super love!


Hijab yang I pakai ni warna hitam dan awning kelabu sebab tak nampak kotor sangat bila hiking atau bersukan. Senang nak match dengan baju, tak payah dah pening fikir. Orang perempuan kan senang moody kalau fikir bab ni.

Ada juga pilihan warna lain – biru dengan kuning. Boleh pilih mana yang berkenan di hati. Nak pulak sekarang ni tengah ada 27% sale untuk sports hijab Tahan PTT Outdoor ni. Rugi kalau lepaskan peluang ni sebab sports hijab yang lain belum tentu berkualiti dan murah harganya. 


Boleh dapatkan sports hijab Tahan PTT Outdoor di laman web PTT Outdoor ataupun beli di Shopee. Jangan risau sebab status produk sports hijab ni ready stock, harini order esok lusa dah boleh sampai dah. Tak perlu tunggu lama pun untuk parcel sampai ke tangan. 


Sebelum harga promosi ni berakhir, apa kata kalau pergi belek sendiri dekat account dan website PTT Outdoor supaya dapat tengok sendiri instant sports hijab ni dan tengok sendiri rating dan review dari customer yang happy dengan hijab ni. 

Facebook : PTT Outdoor
Instagram : @pttoutdoor
Website : www.pttoutdoor.com

Sekitar Majlis Sidang Media Konsert 4G, Istana Budaya

Bulan lepas dah dapat reminder untuk Press Conference Konsert 4G di Istana Budaya jam 2.30 petang. Since Belbis ni antara top client, dapat la 3 seat untuk sidang media ni. Jam 1.30 dah gerak dah sebab taknak lambat sampai. Lagipun boss nak jumpa jam 2 dekat sana. 


Boleh tahan ramai lah dekat Istana Budaya masa tu. Dari jauh dah nampak team Suria FM. Tak sangka pulak DJ Lin ada sekali. Since Konsert 4G ni termasuk dalam kalendar Visit Malaysia 2020 di bawah Kementerian Perlancongan, ada la wartawan dari RTM dengan TV3 sekali. Dah menginjak pukul 2 lebih tu dah makin ramai lah team media yang lain - Berita Harian, Melodi, Maestro Media, Majalah Wanita etc. 



Jam 2.30 petang semua guest dah sampai, artis Hazama, Black, Tomok dengan Akim pun dah sampai, Aubrey Suwito pun dah sampai, tapi terpaksa tunggu VIP dengan Dato' Jo datang so tukar tentatif supaya makan dulu. 



Jamuan makan ni ditaja oleh Zai Seri Gemilang. Semua menu dia sedap even waiter service pun quite nice. Kalau ada event nanti boleh roger diorang. Sementara makan tu ada video clip teaser untuk Konsert 4G - Gabungan Melodi Terindah ni.


Baru lepas lunch hour ni memang perut penuh lagi lah nak makan. Nak pergi jalan-jalan takut VIP sampai pulak. Jalan-jalan tengok merchandise untuk konsert 4G je lah dari Malayaku Clothing. Mati kutu lah tunggu event start. Artis dekat belakang pintu tengah bergambar, rehearsal untuk nyanyi sebagai teaser kepada konsert nanti. 


Bila event dah start, ucapan pendahuluan dan perasmian dari Belbis dan Dato' Jo. 

“Idea menggabungkan empat atau tiga vokalis dalam sesebuah konsert memang tidak asing. Masih memberikan fokus terhadap persembahan solo setiap artis cuma ada segmen duet beramai-ramai. Itu pun tidak banyak.

Untuk 4G’s, konsepnya lebih terhadap penyatuan keempat-empat penyanyi dalam setiap lagu, umpama quartet dengan keunikan karakter pada setiap penyanyi. Persembahan solo tetap ada tetapi dalam segmen awal sahaja,” - En. Fendi, Belbis. 


Settle ucapan perasmian, ada persembahan akustik dari 4 orang penyanyi - Ku Relakan Jiwa - Hazama, Lukamu Lukaku Jua - Tomok, Sofea Jane - Black & Mewangi - Akim. 


Habis persembahan ada sesi penghargaan untuk sponsors lepastu bergambar then baru la sesi soal jawab dengan pihak media. 



Masa sidang media ni ada jugak wartawan tanya soalan mintak penampar tapi team Belbis dengan 4 orang artis ni relaks je lah jawab. Dah biasa agaknya. Kita yang dengar ni dah buat muka 'kau apahal tanya soalan macamtu?' hshshs

Soalan masa sidang media Konsert 4G ni tak tapis sebab tu la boleh keluar pertanyaan yang panas. Bila tak kawal, macam ni la jadinya tapi bila kawal kata kita ni tak bagi ruang kebebasan pula. 


Untuk tiket-tiket Konsert 4G ni boleh didapati dengan harga RM98, RM248, RM348, RM428 dan RM518 menerusi www.airasiaredtix.com. Ada tiket khas yang Belbis sediakan kepada fans tegar ber harga RM988 setiap satu sebanyak 16 seat pada setiap malam persembahan. Kenapa RM988? Sebab harga tiket konsert termasuk backstage pass dengan meet & greet dengan 4 penyanyi ni.


Bak kata Akim bau peluh pun boleh hidu sebab duduk belakang stage boleh tengok diorang punya huru-hara sebelum dengan selepas konsert macam mana. Aubrey Suwito bagitahu dekat Konsert 4G ni nanti dia cipita satu lagu khas untuk 4G. Tajuk mungkin Gabungan Melodi Terindah sesuai dengan tagline konsert ni haha. Tajuk masih lagi rahsia, yang beli tiket nanti je tahu.

Aubrey Suwito selaku pengarah musik dan Pop Ochestra akan bergabung bersama pemuzik-pemuzik National Symphony Orchestra Istana Budaya untuk Konsert 4G ni. Imagine lagu-lagu solo 4 penyanyi dalam version orchestra. Best kan?

 

'4G ni melambangkan 4 orang Gentleman, Geng, Guys tak terikat dengan mana-mana definisi. Ikut interpretasi masing-masing untuk huruf G ni mewakili apa.' - Tomok. 

Dari awal datang sampai ke habis event 4 orang ni suka bergurau with each other so nampak la kenapa penganjur sign up semua under satu konsert. Keharmonian tu akan create vibe yang happy dan kreatif untuk Konsert 4G ni nanti. 


Ingatkan dah habis sesi soal jawab, sidang media ni dah habis rupanya ada pula sesi soal jawab individu. Masa ni beratur la pihak media tunggu giliran untuk interview. Since I parti bebas, I menyelit je mana I suka untuk ambil gambar asalkan tak mengganggu rakaman. Disebabkan sidang media ni, galeri penuh sebab ada beratus gambar. 50% gambar Akim lah sebab tu tujuan utama datang. 


Selama ni tengok dekat TV nampak artis buat soal jawab rushing kemain, pendek pulak tu. Rasa tak puas tengok. Tapi bila tengok sendiri depan mata baru rasa kesian dengan diorang sebab kena repeat soalan dan ayat yang sama untuk setiap media. 

Kalau nak datang sidang media memang kena mood cun lah baru tak dilabel kerek dengan media. Mana nak hadap soalan panas dari pihak media lagi.


Sidang media ni habis dalam jam 6 lebih walaupun dalam tentatif habis jam 5.30 petang. Itu pun ada lagi sesi interview individu. Lepas dah bergambar dengan Belbis dan artis, bergegas la kitorang balik sebab malamnya ada badminton pulak.


Lepas ni kalau dapat jemputan sidang media memang kena bawa novel ataupun laptop. Datang sini boleh siap update 2 atau 3 entri sebab masa banyak habis dengan menunggu je. 

Wednesday, 26 February 2020

Good Newz Promotion Fashion Files : Kiara Advani

Anak saudara Juhi Chawla dan pelakon yang baru meningkat naik disebabkan kejayaan movie Kabir Singh, Kiara Advani tambah lagi satu kejayaan dengan movie komedi Good Newwz. Mungkin tak ramai yang kenal sebab dia selalu jadi pelakon tambahan je. Sebelum ni pun dia berlakon dalam movie MS Dhoni tapi second lead heroin. 


Since nama dia makin dikenali dan media makin rajin update tentang Kiara, stylist pun dah bertukar so let's check her wardrobe untuk Good Newwz movie promo.

1. Trailer Launch


Not a fan for this bubblegum pink dress. But thank God stylist Kiara, Lakshmi Lehr tak mengenakan sebarang aksesori sebab dress tu sendiri dah sarat dengan one shoulder drap, layers dan juga fringe di bahagian bawah skirt.

Minimal soft makeup untuk nampak Kiara lebih natural dan girlish dipadankan dengan pump heels berwarna putih gading.

2. Bling Bling


Dah jadi trend untuk gayakan pakaian yang bling walaupun tak semua mampu gayakan dengan menarik. Sesuai dengan material sequin yang menyinar dari jauh, padanan Shelby Pants dan mini dress top berwarna hijau dari koleksi Skylar Dress, Cinq à Sept berjumlah Rs31K. 

Sama dengan trailer launch looks, Kiara memilih untuk tidak mengenakan aksesori sarat dan makeup smokey brown dan nude lips. Gaya rambut semi puffy knot and loose dan peep-toe heels berwarna hitam.

3. Denim Jumpsuit


Satu benda wajib ada dalam wardrobe ialah denim outfit! Sama macam Kiara, untuk promo event movie Good Newwz, Kiara pilih untuk nampak stylish dan trendy dengan jumpsuit denim dari koleksi Esse Clothing. Super in love dengan jumpsuit ni sebab lain dari yang lain bila ada piping details dengan benang berwarna emas. 

Sama macam looks Bebo di trailer launch, jumpsuit denim ni ada ruang di bahagian tengah untuk serlahkan abs Kiara. Pilihan yang bijak untuk complement body Kiara dengan letak hiasan tali pinggang dengan juntaian panjang ke bahagian kaki. 

Muka Kiara ada iras Vanida Imran kan?

Makeup ringkas dari Lekha dengan eyeshadow coklat gelap dan nude pink lipstick. Gaya rambut messy ponytail dipadankan dengan earrings bersaiz besar berwarna emas dari Shoplune dan sandal dari Truffle Collection India. Perfect look! 

4. In Neon 


Selain bling bling, neon pun antara pilihan yang berani untuk nampak trendy di tahun 2019. Jumpsuit one shoulder for top dan melebar di bahagian kaki yang berwarna kuning neon ni dari koleksi Atsu dipadankan dengan pointed heels berwarna pastel. 

Dari gaya yang sebelum ni pun dah boleh nampak yang Kiara tak akan pakai aksesori yang sarat. Sama juga dengan gaya kali ni bila dia cuma memilih untuk buat gaya rambut curl lepas bebas dan shade retro. 

Kali ni makeup agak heavy dengan warna yang lebih gelap bila contour di bahagian T-zone, jawline dan tulang pipi untuk nampak sama menyerlah dengan warna jumpsuit. 

5. Gold Bold


She looks wow! Kiara memilih t-shirt typography labuh dengan seluar kulit berwarna hitam dan thigh-high suede boots. Padanan jacket berwarna emas dan fringe hitam dari Dhruv Kapoor buat Kiara nampak elegant. 

Close-up looks is captivating! Minimal makeup buat wajah dia nampak segar, berseri dan natural. Winged-eyeliner is on point! I wish dia pakai stud crawler earrings dengan bentuk memanjang ke atas ataupun cuff earrings dengan corak yang cantik so she won't look too simple. 

6. Monochrome Vibe


Another pantsuit look for Good Newwz promotion. Kiara memilih suit dan lengkap dengan tie dan pant berwarna hitam dari koleksi Massimo Dutti. Stud earrings berbentuk bunga berwarna emas, messy ponytail dengan makeup ringkas. Not a fan for this suit sebab terlalu simple and boring. That ankle boots also must go. 

7. Off The Radar


Kali ni Kiara memilih pantsuit berwarna lilac dipadankan dengan bralette berwarna neon kuning. Love her tiny necklace sebab bahagian dada dia ada ruang untuk aksesori. Sama jugak dengan perhiasan cincin berwarna tembaga. Her makeup and hairstyle looks okayish. 

8. Spunky Denim


Padanan shirt denim dan distressed high waist jeans dari Kanika Ghoyal dengan sepasang strap heels berwarna sepadan dengan main outfit jadi pilihan Kiara. Tampil selesa dengan gaya rambut lurus dan teeny shade. 


Honestly I am tired watching pantsuit in her collection because the movie far related with office looks or bossy whatsoever. I wish she wear something related to her character more which is more Punjabi and funky etc. Overall, her wardrobe is okayish for me. 

Baca Entri Ni Jugak!