Thursday, 20 February 2020

Lirik Lagu : Aku, Kau Dan Muzik - Akim & Stacy

Dah lama tunggu bila Kimcy nak keluar lagu duet since Stacy pun dah start menulis lirik. Even before this pun dah dengar dekat radio macam drop hint akan ada lagu duet. Tak sangka 2020 keluar single Aku, Kau Dan Muzik. 


Lirik dari Hang Nadim, Bunga Cantik dan Freddy. I guess part 'Hentak Ke Bumi' terhasil bila Akim happy dapat makan masakan Stacy because everytime Stacy masak dalam video mesti reaction dia macam tu lol. 

Lirik dengan music arrangement sooo fresh and beautiful especially part chorus! Sekali dengar haruslah tak puas sebab chemistry diorang bagus. Stacy up video bagitau mungkin bulan depan MV akan siap. Thanks Kimcy for this single!

Update : I kecewa dengan MV sebab tak ada langsung dance padahal masa Stacy up video perform live diorang ada dance :(


LIRIK LAGU AKU, KAU DAN MUSIK

Artis : Akim Ahmad & Stacy Anam .
Lagu : Hang Nadim, Bunga Cantik & Freddy . 
Lirik : Bunga Cantik & Hang Nadim . 
Music : Freddy & Koh . 
Recording Studio : Pro Studio 

Verse 

Wangi menarik darimu
Melekat dalam minda
Berlegar di ingatan
Bersarang di hati

Pandanganmu kepadaku
Memutikkan rasa cinta
Imaginasiku
Sentiasa berdua

Pre 

Dekat...
Ku rasa tenang bahagia
Terlayang-layang di atas tali
Dibawah sinaran bulan

Chorus 

Hentak ke bumi
Mengikut rentak melodi
Dada berombak bernafas kencang
Bila kau di depan mata

Asyik terbawa 
Berlagu irama cinta
Terbayangkan kita berpelukan
Bernyanyi di atas syurga

19 comments:

  1. Bab chorus dia best😍😍..i like.

    ReplyDelete
  2. OMG... sis bagi 5 bintang untuk lirik lagu ni. Kimcy are adorable couple! I love the chorus! - Blog Sofinahlamudindotcom

    ReplyDelete
  3. wow first time knowing about Akim & Stacy. It looks like a good music album indeed. I shall listen to it too

    ReplyDelete
  4. belum pernah dengar lagi lagu ni. mungkin pernah tapi tak perasan yang itu adalah nyanyian laki bini ni. heheh

    ReplyDelete
  5. Haven’t watch the music video on YouTube. I need to check it out too. I used to liked Stacey. Thank you for sharing this.

    ReplyDelete
  6. Akhirnya setelah berumah tangga dapat juga kita dengar gabungan duet Akim dan Stacy ni hehehehe dah lama menantikan sedap juga lagu ni nanti kalau muzik video mereka akan menari juga ker hehehe..

    ReplyDelete
  7. ship betul dengan dorang ni.. hee~ kakak bagi 5 bintang !!

    ReplyDelete
  8. wow ada lagu baru ye..nanti nak dengr la..dah lama tak denagr radio..tau pun kalau orang post je..suak tengok stacy masak utk akim

    ReplyDelete
  9. Wahh lagi duet. Lagu suami isteri..selalunya ada sentimental kan..moga trs sukses

    ReplyDelete
  10. wahh, ada lagu baru ekkk. Besttt.. hasil tangan akim dan stacy memang tak pernah mengecewakan. Lagu-lagu depa ni best-best kan.

    ReplyDelete
  11. Wah lagu baru diaorang ek..sweet je diaorang berdua ni. Ok jap lagi layan lagi ni la

    ReplyDelete
  12. ok sy mmg tak pandai bab2 dunia hiburan ni. haha. tp femes jgk ya stacy ni sebab sy yg tak tau sgt bab hiburan ni pun pernah dgr nama die. tp sebab post sis ni, nt sy try dgr lagu ni. curious pulak. hihi

    ReplyDelete
  13. Out loud sambil nyanyi least lima kali.. Haiyaa

    ReplyDelete
  14. best juga lagu ni, pernah juga la dengar. all the best akim and stacy

    ReplyDelete
  15. Dah dengar banyak kali baru sedap kedengarannya, pasangan yang serasi kann..

    ReplyDelete
  16. wahhh pasangan penyanyi ni, ada lagu sedap macam ni seronok pula nak dengar setiap pagi. bait bait lirik pun penuh makna

    ReplyDelete
  17. terima kasih atas perkongsian. dah lama juga tak dengar lagu dariapda mereka berdua :)

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.