Friday, 21 February 2020

Lirik Lagu Shimmy - Andi Bernadee

Andi Bernadee is back! 

Bila dengar intro Alif Magic Potions dah boleh agak dah lagu tu sedap. Dah jadi identiti Andi untuk keluar dari kelainan dan beat catchy dengan MV yang bermain dengan ton warna. Single Shimmy bergenre pop reggaeton. 


MV dia best bila Andi jadi Dracula dan buru mangsa dia. Tak boleh tidur malam tengok Andi. Power betul berlakon. Tak payah makeup tebal pun dah boleh buat orang goosebump. 

Tune untuk lirik ' Siapa lah yang sampai hati, biar aku jadi teman kamu malam ini' macam tune yang quite familiar tapi tak tahu tune lagu apa. Banyak kali dia ulang but still tak boleh nak recall. Part Shimmy shimmy yeay shimmy shimmy yeay tu sama macam lagu Swalla - Jason Derulo. Tak tahu lah Warner Music dah beli hakcipta atau belum. Anyway, MV and lyric dekat bawah.  Have fun!


LIRIK LAGU SHIMMY

Penyanyi : Andi Bernadee
Komposer: Alif Magic Potions
Lyrik: Alif Magic Potions
Studio : Warner Music Studios

CHORUS
Mengapa kau bersendiri
Tanpa siapa yang di sisi
Siapa lah yang sampai hati
Biar aku jadi teman kamu malam ini

Shimmy shimmy yey

Siapa lah yang sampai hati
Biar aku jadi teman kamu malam ini

VERSE 1
Aku ada beberapa soalan
Bukan hanya setakat perbualan
Aku akan mula dengan perlahan
Ikut nada kamu

Adakah nama ku penting bagimu
Adakah kerja ku penting bagimu
Adakah latar belakang aku penting bagimu
Ikut nada kamu

PRE-CHO
Janganlah kau yang salah faham
Selamanya itu ku tak mampu
Janganlah kau yang salah faham
Aku hanya penyelesaian sementara mu

CHORUS

Verse 2
Aku tak perlu kesetiaan mu
Aku tak perlu menjadi milik mu
Mungkin ini hanya pilihan aku
Ikut nada kamu

Boleh kah kalau aku ingin temani mu
Boleh kah jika aku ingin coba
Aku sudah yakin dengan kemahuan ku
Engkau fikir ini perkara mudah

PRE-CHO
Janganlah kau yang salah faham
Selamanya itu ku tak mampu
Janganlah kau yang salah faham
Aku hanya penyelesaian sementara mu

BRIDGE
Aku hanya mahu
Menjadi teman mu
Hanya buat sementara ini

1 comment:

  1. meremang tengok video klip dia.. lagu dia catchy habis..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!