Monday, 30 September 2019

Churros Stick, Street Churros One Utama


Dah lama craving churros ni gara-gara tengok blog Iza Ramli masa blogwalking haritu. Dekat sini susah nak dapat churros. Kalau craving simpan je lah diam-diam sampai jumpa. 

Rezeki lah masa jalan tanpa hala tuju minggu lepas terjumpa Street Churros dekat OU. YEAYYYYYY!


Since nak lepaskan kempunan je so beli satu je churros. Lagipun baru lepas makan so tak perlu kot beli banyak-banyak. Sedap ke idak belum tahu lagi. 


 Dekat sini ada banyak jenis churros. Ada yang melengkung - street churros, stick churros which commonly found anywhere, filling churros which ada inti dekat dalam, churros dog - combination churros dengan hotdog and fries churros. 

I pilih stick churros je sebab dah biasa makan. Yang pelik-pelik tu nanti kita try kalau sedap. Tak lama pun tunggu even ramai customer. I okay je sebab kempunan punya pasal kan, I sangguppppp! 


So this is mine! Eiikkkkssss! Stick churros ni RM 9.90 campur dengan chocolate dipping RM1.90 so total RM11.80. 


I fell in love after one bite! Gila tak gila?! Yesssss memang gila sebab sedap sangatttt! 


I chose cinnamon sugar dengan chocolate dip. Kalau makan churros stick je memang manis piang tapi bila dip dalam chocolate tu ya ampunnn menangis terus sebab sedap. 

Even dalam cup ni ada 6 stick je tapi kenyang sebab churros ni buat daripada tepung so tak perlu makan banyak pun. Sebagai minum petang, sebagai desserts memang 6 dah cukup. 

Lepas ni nak try yang lain pulak sebab rasa dia sedap. Makan panas-panas sedap, even dah sejuk pun still terasa lagi crunchy dia tu. Nyummmm!!! 

Kisah Ahad - Jumpa Blogger JB, Sunnah Sakura & Aku Ain Kau Siapa

Ahad lepas ada satu task nak settlekan di Menara Amfirst. Awal pagi dah gerak sebab takut kena que lama sebab untuk task ni ada 500 orang terlibat. Ada yang dah buat awal lagi dah sebab taknak sesak. 

I just cant sebab balik kerja dah lambat so Ahad je la yang ada. Asalnya nak pergi Sabtu tapi sebab adik kerja, kena keluar tengahari. Bila tengahari mesti dah ramai. Jalan pun dah jammed. So tunda Ahad. 

Tak sangka Ahad tu ada rezeki lain, boleh pulak tengah khusyuk buat kerja ada yang tegur. Terkejut jugak lah sebab tak pernah jumpa selama ni. Selalunya berbalas komen dekat blog je, tak sangka jumpa depan mata. 


Sebelah kiri, blogger Aku Ain Kau Siapa, sebelah kanan blogger Kak Sunnah Sakura. Both memang rajin blogwalking. Dulu selalu jugak menyinggah tapi makin lama makin busy. Kadang je sempat menyinggah. Bila menyinggah memang bom sakan sebab jarang datang. 


Power betul diorang berdua ni sebab datang dari JB nak hiking pepagi lepastu siapkan task pulak. Hebat betul. Kita yang diet ni pun tak mampu nak hiking haha


Ingatkan nak breakfast sekali tapi diorang dah makan dulu so next time je lah jumpa lagi 1 November nanti. Kita jerit puas-puas dekat rumah hantu tu okayyyy. Siapa yang tak pernah terjah blogger hebat JB ni, pergi lah terjah sekaranggg!

Empire Sushi, The Curve

Hari ni lepas kemas stor jalan-jalan dekat The Curve sebab nak temankan officemate cari baju untuk birthday party dia Jumaat nanti. Plus I nak balik pun memang akan naik MRT ecurve so alang-alang satu jalan, teman la kejap. 


Masa lalu dekat tunnel link ternampak Empire Sushi ni. Choice dia banyak, harga pun murah. Lagi best sushi dia banyak octopus based. Kalau makan dekat Sushi King Star Avenue memang tak jumpa la menu best macam ni. Dah la mahal. 

So I've spent RM30 untuk semua sushi. Jadi banyak sebab beli double sebab beli untuk adik sekali. Confident je beli banyak padahal tak tahu pun rasa dia macam mana but alhamdulillah sedap! 


My fav sushi from Empire Sushi will be...

1. Salmon Roll


Dekat Sushi King Star Avenue pernah makan salmon tapi rasa kembang tekak. Rasanya sebab salmon dah lama. This one fresh and sedap sangattttt. I berani beli sebab dah makan salmon dekat Seoul Garden haritu. Sedap!

2. Spicy Roll


Spicy Roll ni inti dia sotong. Sotong dekat sini juicy, sedap and fresh. Berbaloi lah satu ni RM2. For me, murah dengan kualiti macam ni. Dalam Spicy Roll ni ada salad dengan timun so pedas tu tak la terasa sangat. Sedappp! 

3. Idako 

Idako ni sushi yang ada sotong. Lepas ni kalau nak makan dekat sini memang akan ambil sotong je sebab sedap sangat. Rasa nak nangis makan sebab sedap. Selama ni makan dekat Sushi King je so tak tahu ada yang lagi sedap dekat luar sana. 

4. Wakame

Sebelum ni dah pernah makan wakame dekat Seoul Garden and since then jatuh cinta. Sushi dengan rumpai laut kot I'm not so sure tapi bentuk rumpai laut tu dah ada. Latok tu rumpai laut kan? Ke bukan? 

5. Takoyaki

Yang ni sushi campur takoyaki. Takoyaki dia lembut tau, tak macam dekat stall akak melayu jual yang membonga letak tepung je lebih tu. Yang ni makan memang dia letak sikit je tepung pastu letak sotong. 

6. Onigiri Ebiko 

Ebiko dekat Empire Sushi ni ada dua jenis. Satu yang warna oren, lagi satu warna merah. First time lah jumpa warna merah but for me, warna oren lagi sedap. Makan dengan onigiri terasa manis masin kulit tauhu tu. 


Lepas ni nak lepak lagi Empire Sushi sebab selalu je lepak tengok wayang dekat sana. Happynya dah tahu port nak labur duit dan nikmati kebahagiaannnnnn!

Sunday, 29 September 2019

Lirik Lagu Menangkah Cinta - Erra Fazira

Dah lama Erra tak keluarkan single. Suara Erra antara fav jugak lah nak dengar. Even TokRam pun kata suara dia berkualiti. 

Single genre balada ni hasil gubahan Hafiz Hamidun dan Imran Aiman. Lagu asal sebenarnya genre dan melodi lain tapi sebab finalize nak Erra yang nyanyi so both tukar lirik dengan melodi supaya ngam dengan Erra. 


For me, lagu ni tak la best sangat but untuk fans Erra mungkin bermakna sebab Erra memang tuju untuk fans dia. Yang belum dengar boleh klik dekat sini


LIRIK LAGU MENANGKAH CINTA
Artis : Eraa Fazira
Komposer : Hafiz Hamidun
Lirik : Imran Aiman
Studio : Sony Music

Memang cinta pernah berbunga
Dengan dia yang sering memuja
Janji menyulam mimpi yang sama
Menikmati bahagia

Dalam detik berganti waktu 
Musim terus berlalu pergi 
Dia dan aku terus bersama
Namun terasa masih sendiri

Tapi kerana pasrah
Aku terus bertahan
Walau hati mula terluka
Dan janji dipersia
'
Jadi berhentilah mengharap
Untuk peroleh cinta dariku
Biar saja dia tentukan
Jalannya bahagia dalam cinta

Menolak cinta kau beri
Bukan sebab aku membenci
Tapi hati ini sudah hilang rasa
Menyayangi

Tiada cinta ku dapat
Walau puas aku pertahan
Sangka cinta pasti menang
Menangkah Cinta?

Lirik Lagu Seperti Ini - Fieya Julia

Bulan lepas Fieya keluar dengan single kedua, Seperti Ini di bawah studio Aries Music. Lau genre balada hasil ciptaan Sirkhan,Sang Hitam & Rinkarnaen. 


Sama dengan debut single Fieya, lagu Seperti Ini berkisarkan kecurangan partner, tentang patahnya hati. Rentak lagu ni macam lebih kurang sama je dengan lagu Perasaanku. Hopefully lepas habis Big Stage nanti genre Fieya berubah dan pelbagai sebab suara dia sedap. 

Boleh klik sini untuk dengar:


LIRIK LAGU SEPERTI INI
Artis : Fieya Julia
Lagu: Sirkhan,Sang Hitam & Rinkarnaen
Lirik: Sirkhan, Sang Hitam & Abu Qut
Studio : Aries Music

Telah ku ungkapkan semuanya
perasaanku ini terhadapmu
yang sering di kekang keadaan
keraguanku ini membenarkan firasat kata hatiku

Mengapa harus ku dipersia
dan terhukum jiwa meronta derita
naluri ku berkata untuk apa ku membela
jika hanya terus ku kecewa seperti ini

Yang sering di kekang keadaan
keraguan ku ini membenarkan firasat kata hatiku

Mengapa harus ku dipersia
dan terhukum jiwa meronta derita
naluri ku berkata untuk apa ku membela
jika hanya terus ku kecewa seperti ini

Mengapa harus ku dipersia
dan terhukum jiwa meronta derita
naluri ku berkata untuk apa ku membela
jika hanya terus aku kecewa

Kemana hilang janji setia
yang dulu disaat terlalu cinta
namun aku tersedar mampukah aku pertahankan
andai hanya terus aku kecewa

(mengapa harus ku dipersia)
(dan terhukum jiwa meronta derita)
naluri ku berkata untuk apa ku membela
jika hanya terus ku kecewa seperti ini
seperti ini

Beauty Light Shopee

Haritu ada up entri beli beauty light sebab nak selfie dengan ambil gambar product untuk review so minggu lepas saja test power tak power. Bab service bagus lah, cepat je dia deliver siap dengan bubble wrap supaya barang sampai elok. 


Beauty light ni tak besar mana so cahaya dia tak la menyinar sangat pun but just enough la untuk improve lighting dalam gambar tu. Kalau MUA memang benda wajib ada lah. 


Untuk on lampu ni kena connect dekat kepala charger sebab dia pakai USB. Senang la kalau ada powerbank. Convenience lah nak bawak pergi travel. 


Cahaya dia boleh control tau, kalau rasa menyinar sangat, tekan la button (-) tu. Kalau rasa nak bercahaya umpama bidadari gittew press la button (+) sampai lenguh. 

cahaya paling malap sekali


 Gambar ni selfie biasa tak guna beauty light. Nampak shadow semua yang ada dekat kawasan selfie tu kan?


Yang ni guna beauty light, nampak jugak lah shadow tapi tak la banyak macam gambar selfie dekat atas. Warna baju pun berubah nampak lagi cantik hshshshs

Kalau ambil gambar product guna beauty light memang cantik la kot pergi dia tapi kalau nak selfie elok tak payah guna lah sebab nampak sangat muka banyak jerawat. Kbai.

Movie Review : Manmarziyaan


Director : Anurag Kashyap
Writer : Kanika Dhillon
Cast : Taapsee Pannu,  Abhishek Bachchan, Vicky Kaushal
Production Company : Eros International, Colour Yellow Productions, Phantom Films
Distributor : Eros International
Genre : Romance/Drama
Running Time : 156 minutes
Release Date : 8 September 2018 (TIFF), 14 September 2018
Trailer :


Ramai yang request tengok movie Manmarziyaan, finally ada mood nak tengok sebab penghujung tahun 2018 pun critics ramai yang puji performance Vicky Kaushal dengan Tapsee Pannu dalam movie ni.


Mengisahkan tentang Rumi (Tapsee Pannu) yang bercinta dengan Vicky (Vicky Kaushal), a DJ wannabe di kawasan Amritsar. Satu kampung dah tahu diorang bercinta bukan setakat di FB Rumi je tapi sebab dah kehulu-kehilir bersama siang malam.


Satu hari Rumi dengan Vicky kantoi have sex dalam bilik so makcik Rumi mintak atok Rumi sebagai ketua keluarga buat keputusan untuk kahwinkan Rumi sebab taknak menanggung malu. Rumi taknak kahwin dengan pilihan keluarga dan yakin yang Vicky akan datang ke rumah dia bincang hal kahwin.
 

Sayangnya Vicky tak bersedia lagi nak kahwin even parents dia pun tak tahu yang dia betul-betul serious dengan Rumi. Vicky takut kehilangan Rumi tapi dia lagi takut dengan komitmen sebab dia tak ada career stabil lagi.

Robbie (Abhishek Bachchan) yang menetap di London balik ke India semata untuk cari calon isteri dan jatuh cinta dengan Rumi lepas jumpa dengan ejen cari jodoh. Lepas jumpa dengan Rumi dia makin tambah suka dan setuju untuk kahwin.


Rumi pun dah malas nak ambil pusing dengan Vicky lepas kecewa Vicky asyik cari alasan untuk jumpa dengan keluarga dia bincang hal kahwin. Malam pertunangan Robbie-Rumi, Vicky tunggu di luar rumah dari siang sampai ke malam sebab dia nak pujuk Rumi supaya cancel wedding.

Vicky bagitahu bila-bila je Rumi nak larikan diri, just call je dia sebab dia tahu Rumi masih sayangkan dia. Rumi jumpa Robbie minta batalkan perkahwinan. Parents Vicky pula advice supaya stop mainkan perasaan Rumi sebab Vicky bukannya tahu pun hidup berdikari. Dia takkan mampu survive kalau berkahwin dengan Rumi nanti.


Lagi sekali Vicky tak datang jumpa Rumi bila Rumi dah tunggu tepi jalan untuk Vicky datang ambil. Rumi patah hati, Vicky terpaksa korbankan cinta dia supaya keadaan tak bertambah teruk. Lepas kahwin dengan Robbie, Rumi tak mampu nak lupakan Vicky walaupun Robbie dah cuba untuk pujuk dan bincang tentang perasaan dia. Sudahnya Robbie dapat tahu Rumi senyap-senyap jumpa Vicky.


Jalan cerita Manmarziyaan ni lebih kurang dengan Tanu Weds Manu sebab under production house yang sama walaupun director berbeza. Rasanya Anurag terpaksa ikut rentak Anand L Rai sebab gaya penceritaan tak sepenuhnya macam Anurag. It feels plain and bland.

Sepatutnya movie ni dah stop dekat intermission tapi pengarah nak drag lagi sampai jadi 2 jam setengah untuk rungkai siapa sebenarnya Rumi nak dalam hidup dia. Rasa menyampah nak tengok second half sebab watak yang ada dalam movie ni memasing cari pasal.


Robbie dah tahu Rumi bercinta dengan Vicky tapi still lagi nak kahwin sebab ego bila dia brag depan kawan-kawan dia yang dia boleh buat Rumi lupakan Vicky. Bila dah gagal, terus mintak cerai tanpa bincang dengan Rumi padahal nak buat keputusan besar. Dah hujung cerita baru nak bincang. Idk man, what a messy life they live.


Kesian dengan watak Vicky sebab Rumi tak pernah sembang pun pasal kahwin, tiba-tiba kena marah sebab taknak kahwin dengan dia. Bila ajak lari, Rumi pulak tiba-tiba berubah karakter nak Vicky plan semua benda walhal dah tahu tahap Vicky dekat mana. Rumi suka hati nak marah orang, suka hati nak hina orang lain. Bermasalah gila perempuan ni. Jadi lagi menyampah nak tengok. Siapa dia nak atur hidup Vicky untuk stay dekat India ataupun pindah ke Australia?


Tak tahu apa motif director masukkan penari jalan dalam movie ni sebab Rumi dengan Vicky tak relate langsung pun dengan diorang. Untuk entertainment? What a waste!


Music soundtrack movie ni quite average lah for me. Ada yang relate dengan movie tambahkan emotion untuk certain scenes. Tapi tak ada yang melekat masuk dalam kepala.


Walaupun chemistry Abhishek dengan Tapsee agak dull dalam movie ni tapi lakonan Tapsee dan Vicky menyerlah. Poor Abhishek sebab watak Robbie agak lemah dan tak tinggalkan impak sangat bila dinamik Rumi-Vicky agak kuat. Karakter masing-masing ada flaw masing-masing tapi flaw yang buat orang menyampah dan tak rasa nak connect pun.

1. Team Production +0.7, 2. Visual +1, 3. Audio +0.6, 4. Storyline +0.3, 5. Casting +1, 6. Genre +1, 7. Themes +1, 8. Editing +0.4, 9. Social Message +0, 10. Personal Thought +0 = 6/10

Movie Review : Parasite


Director : Bong Joon-ho
Writer : Bong Joon-ho, Han Jin-won
Cast : Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam, Lee Jung-eun, Lee Sun-kyun, Jung Ji-so, Jung Hyun-joon
Production Company : Barunson E&A Corp
Distributor : CJ Entertainment
Genre : Comedy/Drama
Running Time : 132 minutes
Release Date : 21 May 2019 (Cannes), 30 May 2019 (South Korea)
Trailer :


Pemenang Palme D’or di Cannes Film Festival 2019 bila terpilih ditayangkan secara perdana pada Mei lepas dan terpilih dicalonkan dalam kategori Best International Feature Film di 92nd Academy Awards nanti, mengisahkan tentang survival sebuah keluarga kecil di Korea Selatan.


Bertemakan perbezaan kelas masyarakat di Korea, keluarga miskin yang hidup di tingkat bawah sebuah apartmen cuba cari kerja part-time yang boleh bawa makanan ke meja makan untuk satu keluarga. Hidup dengan menumpang free wifi dari kafe berdekatan ataupun buka tingkap untuk dapat free racun pembunuh nyamuk.


Satu hari Min-hyuk (Park Seo-joon) datang melawat kawan dia Kim Ki-woo (Choi Woo-shik) dan bawa batu azimat kononnya boleh tarik kekayaan. Min-hyuk minta bantuan Ki-woo untuk jadi tutor English kepada Park Da-hye (Jung Ji-so) sebab dia percaya kawan dia takkan sailang crush dia sementara dia pergi belajar di luar negara.


Hari pertama Ki-woo pergi ke rumah Mrs Park (Cho Yeo-jeong), dia nampak peluang untuk kakak dia, Ki-jung (Park So-dam) untuk menyelit masuk sebagai tutor subjek seni kepada Park Da-song (Jung Hyun-joon). Berbekalkan kepakaran dalam hasilkan sijil palsu dan Google, Ki-woo dengan Ki-jung tak ada masalah langsung nak make a great impression kepada keluarga Park.

Kemudian Ki-jung cari idea untuk replace Chauffeur Yoon (Park Geun-Rok ) driver  Mr Park (Lee Sun-kyun) kepada ayah dia, Kim Ki-taek (Song Kang-ho) dan juga maid lama (Lee Jung-eun) dengan mak dia (Jang Hye-jin). Plan satu family untuk masuk ke rumah tu berjaya walaupun Da-song rasa pelik sebab diorang berempat ada bau yang sama.


Jadi masalah bila maid lama rupanya ada rahsia besar tersimpan di bilik kebal rumah keluarga Park ni disebabkan pereka rumah tu sengaja cipta bilik kebal tapi rahsia tu cuma maid lama je yang tahu. Disebabkan rahsia maid lama tu, plan keluarga Kim ni hampir rosak untuk berpaut pada kekayaan keluarga Park. Apa rahsia tu kena tengok sendiri dalam movie ni.


Jalan cerita movie ni memang laju, momentum dari awal sampai ke habis movie tak jatuh langsung dengan kelicikan keluarga Kim, kenaifan keluarga Park, rahsia dan beberapa plot twist and yes ending pun you guys tak expect akan jadi macam tu.


Lakonan dari semua star memang terbaik, dari segi dinamik antara semua pelakon dan serlahkan watak masing-masing, tak ada isu pun nampak tenggelam sebab well delivered. ditambah dengan skrip yang bagus especially dialog Mrs Kim bila dia cakap duit akan buat manusia jadi baik. Untuk situasi dalam movie ni, ye betul duit akan ubah status dan perilaku manusia.


Visual and soundtrack dari movie ni semuanya nicely put dalam movie ni. I don’t think there’s any flaw to point out and the team really deserves all the accolade. Movie cukup rencah, sesuai dengan genre, sesuai dengan tema. Korea berjaya pecahkan stereotype slow pace movie rencah utama untuk tawan hati critics dan menang award Best Movie. A brilliant work from Bong Joon-ho, congrats! 

1. Team Production +1, 2. Visual +1, 3. Audio +1, 4. Storyline +1, 5. Casting +1, 6. Genre +1, 7. Themes +1, 8. Editing +1, 9. Social Message +1, 10. Personal Thought +1 = 10/10

Rabokki Myeongdong, One Utama

Hajat asal nak pergi ke Tesco Mutiara Damansara tapi tersalah simpang lepastu termasuk pulak dekat carpark One Utama so kita lepak kejap lah dekat sini makan apa yang ada hshshs

Kebetulan ternampak topokki, rasanya dah lama tak makan topokki ni. Haritu buat sendiri tapi tak berapa kena dengan tekak rasa dia. 


So nak try pulak dekat sini kot dapat jadi tempat lepak fav bila craving pulak nanti kan..


As for now ada promo value sets so ternampak la set Rabokki, Ramen campur Topokki dengan beberapa slice kimbap dan side dishes. Macam menggoda je tengok so pilih nak makan yang tu. 

Banyak lagi pilihan menu yang lain tapi malas nak makan banyak sangat sebab tengah diet gittewww. Kalau nak tengok dengan lebih jelas boleh klik sini 



Dekat sebelah kaunter dah siap dah topokki dia tapi menunggu makanan sampai agak lama lah. Tak tahu pulak ramen ni sejenis susah dimasak.


Service dia quite teruk lah for me sebab nak buat order pun kena tunggu lama padahal tak ramai orang pun. Order lama, bayar pun lama, makanan sampai pun lama hmmmm


For drinks ambil Lemon Citron walaupun tekak dah meminta nak Milk Tea tapi nak avoid minuman bersusu punya pasal kita ambil lemon. Tapi air lemon dia you olls ada gas. I syak dia letak soda hmmmm dah la mahal.


Overall sambal rabokki dia tak sedap. Rasa dia macam bancuh serbuk cili, bila makan rasa tak sedap. Kitorang makan sapu sambal dekat tepi mangkuk supaya kurang rasa sambal tu. Lepas makan perut rasa pedih lah sebab guna serbuk cili. Topokki dia lembut lah tak chewy sangat. Ramen dia bolehlah. Kimbap dia pun okay lah.


Mungkin takkan datang dah kot sebab tak berapa sedap and bad service.

Saturday, 28 September 2019

My Fav Pick For VOGUE Beauty Award 2019

Tahun 2019 menandakan perjalanan 10 tahun Vogue Beauty Award di India. Walaupun tak ramai stars yang dapat datang ke award event yang ni tapi fashionista stars memang jadikan event ni acara wajib tahunan. 

Lets see siapa yang nampak cantik dan glam dekat award event diadakan di Mumbai ni.

1. Sara Ali Khan


Love her in black ruffle dress dari koleksi Shriya Som dipadankan dengan pump heels hitam dengan solekan nude. Hairstyle dia cantik, sesuai dengan bentuk muka dia yang panjang. 

2. Shahid Kapoor

Image result for vogue beauty awards 2019

Bab style dan fesyen with class bagi je dekat Shahid Kapoor, memang tak pernah gagal. Shahid looks suave with metallic blazer and shirt match with black trouser from Amit Aggarwal. Loafer dengan hiasan warna metallic yang sama dengan blazer melengkapkan gaya Shahid.

3. Vicky Kaushal


Thanks to Anisha Jain dua pemenang anugerah VBA, Shahid dan Vicky nampak segak di award event ni. Vicky nampak handsome dalam suit berwarna biru gelap dan ungu cerah dari koleksi Dior dan juga kasut hitam dari Dior. 

4. Malaika Arora Khan


Kalau yang lain datang dengan bling bling dress, Malaika memilih dress putih ala Boho dari koleksi Aadnevikwas dengan potongan tinggi di bahagian peha serlahkan kaki panjang yang dipadankan bersama beige high heels. Suka dengan corak bahagian atas dress ni. Looks hot for a bride-to-be!

5. Aditya Seal

Image

Kalau dah tengok Student Of The Year 2, mesti kenal dengan si kacak Aditya Seal ni. Tampil ringkas tapi segak dengan jumpsuit berjalur tegak berwarna biru dari Balmain dan shade brown. I love his hairstyle and charming smile. 

6. Kalki Koechlin

Image

Bintang Sacred Games Season 2 ni memilih untuk mengenakan vintage tier dress dari koleksi ‘Conscious Collection’ dari H&M. Warna pink pucat nampak sesuai dengan warna kulit Kalki. Dipadankan dengan solekan dan gaya rambut ala 50-an dan sandal dari Goenka dihiasi jewelry dari Renu Oberoi.

7. Kriti Sanon


Jarang nak nampak Kriti salah memilih dress. Its a great thing Kriti serlahkan kaki panjang dia dengan dress potongan tinggi dari Monisha Jaising. Gaya rambut lepas dengan solekan minimal, it just perfect for the night!

8. Sunny Leone


Dress dari koleksi Mark Bumgarner ni nampak cantik dengan potongan badan Sunny. Tampil ringkas dan menawan dengan gaya rambut updo bun dan dipadankan dengan sandal berwarna silver. 

9. Rakul Preet Singh


Aktres yang meningkat nama dengan movie De De Pyaar De ni memilih untuk mengenakan dress ruflle di bahagian bawah berwarna merah dari koleksi Aednevik. Nude makeup and high ponytail completes her look!

10. Shilpa Shetty 


Tak boleh tak ada dalam list ni sebab Shilpa Shetty selalu tampil cantik dengan outfit yang serlahkan potongan badan cantik. Kali ni Shilpa mengenakan dress yang sarat dengan kilauan batu dari koleksi Reem Acra dan dipadankan bersama sandal hitam dari Saint Lauren. 

Ada 9 kategori untuk barisan panel juri pilih stars mana yang layak untuk bawa pulang award VBA ni. Barisan panel juri termasuk Shweta Bachchan Nanda, hairstylist Avan Contractor, makeup artist Mickey Contractor, pelakon Bhumi Padnekar, Shobita Dhulipala dan pereka fesyen Masaba Gupta. 

Senarai penuh pemenang VBA 2019 : 

1. Man of the Decade : Shahid Kapoor
2. Beauty Icon : Alia Bhatt
3. Man of the Year : Vicky Kaushal
4. Beauty of the Year : Kriti Sanon
5. Fresh Face - Female : Sara Ali Khan
6. Fresh Face - Male : Siddhant Chaturvedi
7. Fitspiration - Female : Malaika Arora Khan
8. Beauty Legend : Sharmila Tagore
9. Beauty Warriors : Tahira Kashyap Khurrana & Sonali Bendre

Antara stars lain yang hadir ke award events ni, Shilpa Shetty, Amrita Arora, Richa Chadda, Rhea Chakraborty, Swara Bhaskar, Shibani Dandekar, Malavika Mohan, Surveen Chawla, Radhika Apte, Radhika Madan, Ayush Sharma, Patralekha, Aparshakti Khurrana dan lain-lain. 

Some candid moments di Vogue Beauty Award 2019....

Image result for vogue beauty awards 2019

Image