Lirik Lagu | Mansau - Adam Shamil

Selalu ternampak lagu ni di Youtube tapi nda pernah mau play. Bila autoplay nahhhh siok pula bha lagu ni! Terus rindu mau pigi Sabah tapi bila la tu kununnn. 2 kali PKP suda ni. 

Adam Shamil ni youtuber Sabahan tapi tak pernah la tengok vlog dia. Kalau bukan sebab lagu Mansau karya Benn Simon Bukag ni memang tak kenal siapa dia sebab jarang layan vlog. Lirik dia konsep bercerita macam lagu-lagu Atmosfera, Marsha dan Velvet. 

Nice la bila nampak makin ramai penyanyi Sabah memeriahkan industri dengan dialek Sabahan. Lagi ramai la yang buka mata dan boleh bezakan Sabahan dengan Indonesian. Anyway yang belum tengok atau dengar lagu Mansau boleh tengok video cute ni


LIRIK LAGU MANSAU

Penyanyi : Adam Shamil

Komposer : Benn Simon Bukag

Lirik : Benn Simon Bukag

Studio : Adam Shamil Studios


 Sia jalan-jalan teringat kamu

Pusing-pusing satu orang ndak tentu

Paling siok yang ada kamu

Kita raja mansau nombor satu


Teringat jajal kita selalu

Pasal makan bosou kamu yang dulu

Tapi sekarang kita berjauh

Saya di sini kamu di situ


Balik-balik sia bilang rindu sama kamu

Fikiran melayang macam tinggi langit biru

Sekarang kita jauh memang saya mau

Pulang sabah dulu


Sia jalan jalan teringat kamu

Pusing pusing satu orang ndak tentu

Paling siok yang ada kamu

Kita raja mansau nombor satu


Teringat jajal kita selalu

Pasal makan bosou kamu yang dulu

Tapi sekarang kita berjauh

Saya di sini kamu di situ


Chorus:


Balik balik saya bilang rindu sama kamu

Fikiran melayang macam tinggi langit biru

Sekarang kita jauh memang saya mau

Pulang sabah dulu


Sudah kan saya bilang rindu juga kamu

Melayang limpas tu puncak gunung kinabalu

Sekarang saya tunggu kamu pulang dulu

Kita jumpa situ


Terimbas muka yang besar pipi

Paling kuat suara malar selpie

satu urang sunyi dan sepi

saya di siring yang tidak happy


Sorry gaman jangan ungkit bah

Ni kali kita selpie dua orang la

Jangan merajuk nanti saya susah

Mau pujuk kamu saya yang payah


Balik balik saya bilang rindu sama kamu

Fikiran melayang macam tinggi langit biru

Sekarang kita jauh memang saya mau

Pulang sabah dulu


Sudah kan saya bilang rindu juga kamu

Melayang limpas tu puncak gunung kinabalu

Sekarang saya tunggu kamu pulang dulu

Kita jumpa situ


Bridge:


Memang tidak tahan tinggal jauh di negeri orang,

Sumpah saya pun rasa begitu...


Balik balik saya bilang rindu sama kamu

Fikiran melayang macam tinggi langit biru

Sekarang kita jauh memang saya mau

Pulang sabah dulu


Sudah kan saya bilang rindu juga kamu

Melayang limpas tu puncak gunung kinabalu

Sekarang saya tunggu kamu pulang dulu

Kita jumpa situ.


Sekarang saya tunggu kamu pulang dulu

Kita jumpa situ..



Maksud Perkataan 


sia = saya

ndak = tidak 

siok = syok

mansau = jalan-jalan

jajal = nakal

bosou = Bosou ialah makanan tradisi Sabah. Isi ikan mentah atau daging yang dijadikan jeruk.

limpas = lalu

malar = berulang kali 

selpie = selfie

urang = orang

siring = tepi

gaman = lelaki/encik

1 comments

  1. Adoi.. sweet gila suara dia.. Muzik pun nice je walaupun lirik dia ada yang tak faham.. hehehe.. Tq Farhana bubuh makna perkataan tu sekali..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.