Sup Tulang Merah DapoAna

Tengah syok layan movie tiba-tiba mesej masuk. Bila bukak nampak Whatsapp Ms Fisah tanya nak join tak makan sup tulang merah dari DapoAna. Dia suruh reply cepat sebab takut sold out sebab menu baru. Limited pulak tu, bukan selalu ada DapoAna ni open order. 

Gigil jugak nak jawab masa tu sebab baru je ingat nak diet. Eh sangat khennnnn!

Dah lama tak makan sup tulang merah ni sejak Malaysia dan Selangor berstatus PKP sebab setiap tahun dapat makan dekat Laman Kayangan masa buka puasa. Jarang lah jumpa dekat kedai makan so bila ada peluang nak makan ni memang susah nak tolak. 

Bila belek dekat Instagram DapoAna memang dia open order setiap hari Rabu ataupun buat pre-order. Satu bekas sup tulang merah ni harga dia RM25, dua ketul gearbox, isi daging, ada button mushroom dengan garlic bread. Sebelum ni dah pernah makan nasi berlauk, bubur dengan pulut kuning rendang ayam dari DapoAna so tak lah takut sangat nak order set yang mahal sebab tahu dia masak sedap. 

Kalau tak sedap pun boleh je bagi Izani sebab semua makanan sedap bagi dia dan kitorang selalu geleng kepala dengan citarasa dia.  

Banyak kali jugak kitorang jenguk pintu tengok ada tak brader Lalamove datang hantar sup tulang merah kitorang. Bila dah sampai agak berpuas hati jugak lah sebab bekas dia dalam. Isi daging dia pun banyak cuma gearbox dia sekali slurp je lah. Tapi slurp banyak kali pun buat apa, kalori tinggi baq hangggg.


Since DapoAna guna roti jenis ni untuk dimakan bersama sup tulang merah, memang kena panaskan betul-betul supaya roti dia lembut dan serap kuah dengan banyak. Enjoy gila makan sampai tersandaq sebab banyak postion dia. Ini pun kongsi makan dengan adik sebab tak mampu nak habiskan banyak sangat. 


Betul lah macam Dapoana cakap tu set sup tulang merah dia murah sebab portion banyak dengan rasa yang sedap memang berbaloi sangat lah RM25 tu. Nanti nak balik Sabak Bernam nak order set sup tulang merah ni untuk family pulak. Makan berdua syok, makan ramai-ramai apatah lagi kan? 

3 comments

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.