Cornetto Matcha Strawberry

Wednesday, 2 September 2026


Minggu lepas ternampak aiskrim Cornetto perisa baru, Matcha Strawberry. Dah la comel ada kad Hun Haqeem jadi duta Cornetto. Lepas briskwalk singgah 7E nak beli aiskrim perisa baru ni sebab Matcha Strawberry antara perisa kegemaran jugak. 


Warna packaging dia comel sebab gabungan warna matcha dengan strawberry tu sendiri pun memang dah cantik. Harga untuk satu unit Cornetto Matcha Strawberry dalam RM3.50 macam tu. 


Bila buka balutan dekat atas, nampak ada banyak bebola warna ungu, krim dengan peach. Rasa dia berangin. I tak suka bebola ni sebab kacau rasa matcha strawberry. 


Tengok pada warna aiskrim Cornetto Matcha Strawberry pun dah boleh tahu yang rasa dia tak kuat langsung pun. Makan dekat bahagian atas dah terganggu dengan bebola gula-gula tu sebab rasa berangin kuat sangat. Makan dekat bahagian bawah pula dah penuh dengan coklat. Di bahagian tengah sahaja yang dapat rasa perisa sebenar itupun tak pekat. 

Agak kecewa lah tapi tak boleh nak merungut lah sebab harga dia murah je. Untuk visual dia menang banyak lah tapi dari segi rasa tersangatlah sedih. 

Post a Comment

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.