YG Family | DK Station Z x Treasure

Tuesday, 15 March 2022

Excited bila DK upload poster tetamu jemputan dekat Station Z minggu tu sebab ada Treasure sekaligus nampak bond YG Family dekat situ. Tahun ni memang aktif YG Entertainment promote Treasure dan agenda YG Family. Ada gaya macam nak hidupkan balik YG Family lepas iKON stop interact dengan Blackpink. Tak faham kenapa YGE buat keputusan macam tu padahal family agenda ni datang dari YGE. But it’s their loss lah sebab Hybe dah successful dengan family agenda diorang. 

Back to Treasure datang ke Station Z dan berjumpa dengan DK adalah untuk promosikan lagu utama Jikjin dari album The Second Step: Chapter One. Konti Station Z – DK #iKONDay yang bersiaran setiap hari Selasa tu kecil je so bila Treasure datang habis penuh satu konti sebab Treasure ada 12 orang ahli. Memang meriah lah dekat konti Station Z walaupun masa tu dah lewat malam. 

‘Thank you to all who came to Station Z. I’ll do my best today too! – Junkyu

DK bagitahu Yoshi yang Yunhyeong impressed dengan dye rambut warna merah sebab Yoshi nampak menyerlah dan handsome sangat. Yunhyeong kata dia nak dye rambut warna merah jugak untuk comeback album iKON nanti. 

DK : Jihoon who finds the camera well on stage performances, do you have a tip on how to?

Jihoon : This is just a talent

Angguk kecil bila dengar talent Jihoon tu sebab dalam Treasure Map Season 1 pun dia memang sejenis yang alert bila kamera hala dekat dia. Nak pula bila dah jadi MC memang lagi bertambah senang untuk dia perasan camera dekat mana. 

Ada Teume request supaya Treasure nyanyi lagu Everyday live dekat Station Z so Jihoon nyanyi part dia walaupun segan. Penat pun suara dia tetap sedap dengan falsetto. Yedam pula nyanyi lagu Intentions – Justin Bieber lepas sekian lama. 

Q. why does Junkyu sometimes use 'teacher' to the fans?

🐨: (because) there are a lot of things to learn from Treasure Makers~

***********

Q: What are your thoughts of preparing for comeback after a year?

HarutoπŸ¦‹: Since we are back after a year, we felt more responsibility. Our focus during practicing the choreography is getting better.

Lepas sesi interview, Treasure perform lagu Jikjin secara live dekat konti Station Z tapi kesian dekat Junkyu sebab tak dapat tarik high note. DK comfort cakap tak apa sebab dah malam, Teumes dengan pendengar lain mesti faham. Dah lewat malam satu hal, Treasure pun dah penat sebab diorang tak berhenti promote hari tu. Sebelum datang ke Station Z, Treasure pergi KBS radio lepas tu rakam video ucapan terima kasih untuk Teumes dan non-fans yang mengundi lagu Jikjin. 

Actually tak perasan pun suara dia tak sampai sebab sedap je diorang nyanyi live macam telan CD. Happy tengok Jeongwoo tenangkan Junkyu sebab both of them sama-sama vocalist so they know the pressure. Jeongwoo kalau depan kamera, rajin la dia membahan orang tapi off camera, dia paling sweet sekali. 

iKON memang supportive betul dengan dongsaeng diorang sebab Bobby tolong Hyunsuk untuk rap part dalam Jikjin, Jinhwan monitor koreografi diorang, malam tu DK pulak take part jaga Treasure. Masa dia rakam Treasure nyanyi lagu Jikjin tu comel sangat macam proud eomma pergi talent show anak-anak. 

Lastly, sebelum balik Treasure bergambar dengan DK dan hadiahkan album The Second Step: Chapter One penuh dengan tandatangan Treasure. Sempat jugak diorang up satu video Jikjin Challenge dengan DK untuk content TikTok. Comel! 

Sebelum keluar konti Jihoon dengan Yoshi bersihkan konti Station Z. Bagus betul perangai appa dengan anak sulung ni haha. Video penuh Treasure di Station Z dengan DK boleh tengok dekat sini 😊


‘Station Z’s Donghyukie-hyung was so kind, we wrapped up the (schedule) well!!! A happy schedule 😊 Hyung, you did really really well and our Treasure Makers! Thank you for being with us even in this late hour.’ – Jihoon

‘This selcas I took yesterday at Station Z. Yesterday was a pretty hectic schedule, but I enjoyed those days’ – Doyoung 

‘Teume! Thanks for the precious questions I’m always love you and you need to be healthy!!’ – Hyunsuk

‘Teume, thank you always! Please continue to support our promotion activities. Love you.’ – Mashiho

‘Treasure Makers~! Was it fun? Enjoy watching until the end~!’ – Jaehyuk

‘Thank you so much for watching Station Z!! Please stay supportive for Jikjin!’ – Asahi

Delighted to announce that we have been invited to be guests Station Z, where we'll be able to sing our primary track, JIKJIN, on a station run by our most revered senior, Donghyuk. Prepare to be deceived by Treasure's charismatic enchanting voice, which may fascinate you πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰ - Yoshi

Have fun watching iKON Day with Treasure at Station Z with lotsssss of cute moments and crumbs. Congrats Treasure for the 1st win! 

Post a Comment

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.