Saturday, 4 April 2020

Breakfast Package Hard Rock Desaru Coast

Dalam entry Hard Rock Hotel, ada mention kitorang dapat package breakfast untuk dua hari berturut-turut. So entry ni untuk membebel pasal breakfast experience di Hard Rock Desaru.


Suka tengok deco dekat dining hall dia sebab cantik. Boleh duduk dekat dalam atau luar. Kalau duduk dekat luar dapat merasa angin natural. Tapi bukan angin laut lah sebab nun jauh di sana lautnya. 


Dekat sebelah tangga ni ada disediakan playground mini khas untuk parents yang bawa anak-anak so sambil makan boleh jaga anak-anak bermain dekat sebelah. Tempat duduk pun selesa. No worries sini kawasan larangan merokok. 


So selection breakfast dekat sini tak lah banyak mana even fruits pun sikit je. First day breakfast je ada buah naga pastu second day dah takde dah. I syak sebab kitorang dah habiskan stok buah naga masa dinner. Next entry kita sembang pasal dinner pulak 


They got cereal, milk, juices, kopi panas tapi my absolute choice haruslah teh tarik!


Tapi tu kemudian lah, sebab teh tarik bersusu so kita minum jus jambu dulu alas perut supaya tak pedih ulu hati sebab angin makan lambat. Ada perut mengada susah sikit nak bawak bincang. 


Disebabkan I pergi breakfast lambat gara-gara spend time dekat gym dulu membakar lemak padahal exercise tak banyak mana pun, banyak makanan yang dah habis. 


I tak tahu lah siapa yang makan jeruk untuk breakfast. Not for me sebab pedih perut nanti. Not a fan of jeruk actually. Dah lama tinggal sejak sekolah rendah rasanya. Idk why I stop eating all jeruks and asam. Orang lain crave for Jeruk Pak Ali sampai sanggup pergi Penang borong bagai.


Got Roti Bom and mee goreng here. Ada kari ayam, rendang daging, dhal ayam, nasi impit, lontong, nasi lemak pandan. 


Who's up for pastries?


I tak tahu apa ni tapi dia tulis Lo Mai Gai. Tak berani nak try.


Tengok selection makanan dia jadi hilang selera haha I tak tahu lah kenapa, nampak tak menarik. Maybe sebab baru lepas pergi gym lagipun I bukan jenis breakfast yang heavy. Ada mood baru makan nasi lemak ataupun bihun goreng tapi tu lah bihun goreng pun takde. Nasi goreng apatah lagi. 


So I ambik roti dengan ham je. Tapi third round I makan nasi lemak pandan dengan rendang ayam HAHAHA

Ni semua Hilmi punya pasal lah makan macam sedap sangat so jadi curious nak rasa jugak.


This is not mine okay? Ni Danish punya breakfast ala Japanese makan raw salmon dengan perahan limau lepastu dia kembang tekak. Nasib salmon tu nipis je. Cuka terlampau banyak sangat so rasa tu macam tak ngam dekat lidah kitorang. Well I had a bite since he can't describe what it taste like hshshs


This is also not mine! Ni Hilmi punya jugak. Dia kata pancake dengan toast ni sedap. Bila tak habis I dengan Danish kena paksa makan. Okay sebenarnya kitorang malas nak ambik so kitorang 'merasa' pancake dia hahaha

Hari kedua pergi breakfast macam langkah terpijak sebab dapat bergambar dengan Fify Azmi dan Josiah Hogan. Well, hello I minat gila dengan lakonan Fify dalam Wira. I'm so excited bila dapat jumpa depan-depan like wow


Farid told me Fify ada dekat luar so I approach lah nak ambik gambar tapi tak sangka pulak Josiah pun ada sekali like whattttt! Josiah memang baik sangat sebab dia offer untuk ambik gambar tapi pffttt ada ke nak bagi dia ambik gambar sebab dia patut ada dalam gambar?

I sempat sembang kejap promote law firm kot diorang ada movie baru boleh sign agreement dengan firm kitorang lol

I tak tahu diorang stay situ sebab vacation or ada shooting ke apa. Tak sempat nak tanya tapi yang pentingnya both of them baik sangat. Memorable experience lah dapat jumpa selebriti baik macam ni. 


I upload gambar tu dekat Instagram, tengok siapa yang like. JOSIAH!! 


Okay so all in all makanan sini okayish lah tapi untuk harga Hard Rock, hmmmm hahaha even baca review pun ramai yang kata tak berapa sangat. Ramai yang prefer Hard Rock Penang. So I guess we can go to Penang pulak lah lepasni. Hewhew

2 comments:

  1. Wah best nya. Mesti terasa rindu nak ke sana lagi 😁

    ReplyDelete
  2. Makanan dia macam Farhana cakaplah, kurang menarik..
    Tapi part Josiah tu.. Wow.. Ohsem tu.. siap like gambar dekat IG tu..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!