Lampu Cherita Beauty Lily Scented Soy Candle

Masa Shopee buat sales 6.6 haritu tergedik pulak nak beli scented candle sebab nak letak dekat bilik pulak kononnya. Belek punya belek terjumpa pulak local seller, Lampu Cherita. Memandangkan tak tahu nak pilih nak bau yang macam mana, cari best seller je lah. 


Katanya Beauty Lily ni best seller sebab bau dia strong tapi sweet. Ni antara features soy sceneted candle dekat Lampu Cherita : 

Hand-poured
Cotton wick
Dye-free, phthalate-free
100% soy wax
Burn time is between 50-70 hours
NET W 200g



For delivery walaupun dia kata cepat tapi ambil masa jugak sebenarnya. Mungkin sebab tengah PKP kot tapi I okay je sebab bukan barang essential pun haha. Masa terima parcel tu memang happy tengok effort seller wrap packaging untuk pastikan selamat sampai dekat tangan customer. 


Bau dia tak lah strong macam dia claim tu tapi not bad lah sebab memang wangi. Bau sweet tu buatkan rasa happy nak update entry hahaha. Tak percaya? Tengok lah dekat sidebar tu dah berapa banyak dah entry I update bulan ni. 

As for now, Lampu Cherita tengah buat sale tau. Harga asal scented soy candle ni sepatutnya RM45 tapi ada potongan sampai RM26 lebih. So kalau nak beli, sekarang lah masanya. Nak buat hadiah pun nice jugak. 

Unfortunately I mungkin tak beli dah lepas ni sebab I happy dengan performance lilin Mr. DIY tu. Murah and even tak bakar pun tetap ada bau. Scented candle dari Lampu Cherita ni tak ada bau sangat. Mungkin dia okay untuk ruang yang kecil. 

2 comments

  1. Kannnn, yang mr diy punya tetapppp menang di hati

    ReplyDelete
  2. Adoi.. asyik lupa je nak beli candle scent DIY tu.. baca entry Farhana teringat, lepas tu lupa.. hahaha..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.