Lirik Lagu | Parah Parah - Ayda Jebat

Kalau Ayda Jebat keluar lagu baru mesti kecoh sebab MV dia mengundang. Kali ni sebab dia berpakaian parah sangat. Well, blame the director lah - Nabil Mahir hshshs

Lagu pop yang digubah oleh Ayda Jebat sendiri dan dibantu oleh Ezra Kong & MimiFly ni not bad lah sebab catchy dekat part chorus. Lirik lagu dia pun ulang-ulang supaya senang melekat dalam kepala. Bila tengok sekali confirm repeat punya lah. 

MV pun best sebab ada dance untuk single Parah. Macam biasa lah kalau MV Ayda Jebat confirm gempak sebab ramai penaja yang tumpang promote produk sekali. Tengok dekat bahagian credit tu pun semakin panjang ye. 


LIRIK LAGU PARAH PARAH

Penyanyi : Ayda Jebat 

Komposer : Ayda Jebat, Ezra Kong & MimiFly

Lirik : Ayda Jebat, Ezra Kong & MimiFly


 Harus aku berdiam saja

Kerna ku tak mampu kata apa-apa

Sungguh tak ku tersangka dia

Jejaka pendusta kau berkayu tiga


Kau satu dalam sejuta

Cik abang kau OK?

Jadi apa kurangnya aku?


Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Kini berdarah darah da-darah darah

Darah keranamu


Jangan kau kata kau benar-benar cinta padaku

Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah kerana kamu


AJ

Ke-ke-kerna kamu

Kamu

Parah kerana kamu (kerana kamu)


Lama sudah kamu mendua

Ternyata semua hanyalah sandiwara


Ku satu dalam sejuta

Cik abang kau OK?

Jadi apa kurangnya aku?


Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Kini berdarah darah da-darah darah

Darah keranamu


Jangan kau kata kau benar-benar cinta padaku

Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah kerana kamu

Kerana kamu...

Parah kerana…

5 comments

  1. first time dgr lagu ni ,not bad

    ReplyDelete
  2. Lagu Ayda jebat yang tak boleh stop main dalam kepala dulu yang aduh duh duh duh abang tu..yang tu bangun tido pun siap boleh nyanyi lagi dalam kepala..aduh haha

    ReplyDelete
  3. Hahaha Laki dia sendiri director, tapi tu la.. baju semua pelik2. Lagu dia sedap, habis jadi siulan bebudak. Haha

    ReplyDelete
  4. mv dia over sangat.. huhuhuhu..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.