Tuesday, 14 July 2020

Lunch di Waroeng Penyet, Citta Mall


Hari Jumaat biasanya hari garu kepala fikir nak makan mana sebab hari lain makanan ditaja oleh our managing partner. Perks of working at Ram Reza & Muhammad Oasis kekekeke

So Jumaat lepas kitorang nak makan dekat tempat lain asalnya tapi sedihnya bila tahu kedai tu dah pun tutup. Makanan dia sedap kot. Belek punya belek, fikir punya fikir, makan je lah dekat Waroeng Penyet ni. 



Masing-masing ambil lunch set je senang sebab malas nak fikir depan kaunter lama-lama sebab dekat sini kena order then bayar dulu.
 

Walaupun ramai orang dekat sini  tapi tak lah lama sangat nak kena tunggu pun. See, table kitorang number 21. Ramai kan? 


While Kak Nora order set ayam penyet bahagian dada, Ain with ayam bakar penyet bahagian paha and me stick with my lele penyet. Lele penyet ftw!



Set lunch ni datang dengan air so I ambik pepsi, Ain air teh o ais and kak nora being kak nora, ambil air mineral je. Entah bila nak jumpa keteguhan iman yang kuat macam Kak Nora tak minum air manis. T.T


Yang bestnya kalau makan dekat Waroeng Penyet ni, tak payah nak risau bab sambal sikit sebab diorang dah letak sambal dengan kicap dekat station tepi dinding tu. Tinggal nak ambil je berapa banyak kita nak. Rasanya dkat Waroeng Penyet Nu Sentral ada lagi banyak choice. Dekat Citta Mall ada 3 je. 


Unik dekat outlet Citta Mall ni boleh lepak makan dekat luar but since kitorang bertiga je tak nak lah gedik bazirkan ruang orang lain yang lebih layak dekat meja ni :')


All in all I puas hati lunch dekat sini walaupun nasi tak masak sangat. Kalau I mintak baru pun berapa lama pulak nak tunggu kan? Bila makan dengan sup tak la rasa terasa sangat. Staff service is great. Worth the time and money spent here. 

3 comments:

  1. Alahai.. Lama tak lepak makan kat CittaMall. Dulu selalu Lunch sana sebab site kat area situ. La ni dah jarang ke sana

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik ayam dan ikan tu..
    Paling mengancam peha tu..

    ReplyDelete

  3. ada 9 permainan poker menarik di AJOQQ :D
    ayo segera bergabung dan dapatkan bonusnya :D
    WA : +855969190856

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!