Friday, 24 July 2020

Lirik Lagu Payung Terjun - FML ft Faizal Tahir

Ternampak poster lagu Payung Terjun dekat Spotify petang tadi terus tekan play sebab lagu Faizal Tahir jarang lah tak best. Anddd yup, it's that good walaupun intro and lyric quite okayish but chorus part got me hooked. Rentak catchy dengan bait lirik yang berulang memang senang sangat lah nak melekat dekat kepala.


Tak pernah tahu pasal FML sebelum ni, I guess this is their debut single. FML - Fahimi Rahmat & Mal Hamka. Both ada combination suara mantap and reminds me of Azhael. Good luck in singing career and I dapat tahu yang Mal Hamka guru tari so expecting more from him soon! 

Anyway, check their MV with Faizal Tahir playing detective



Lirik Lagu Payung Terjun

Artis  : FML & Faizal Tahir
Lirik  : FML & Faizal Tahir
Muzik  : Faizal Tahir
Studio : Faithful Music

Ada satu benda
Dalam hati saya
Dalam banyak benda satu ni tak lupa
yeah
Everything’s gonna be alright
Everything’s gonna be alright

Bukannya ku mencari
Tapi kau dah mencuri
You’re so smooth smooth smooth
Make me wanna move.. aaahh
Everything’s gonna be alright
Everything’s gonna be alright

Apa telah ku buat?
Terkejar hingga penat
Dalam cinta
Khayal terbang sampai ke awan
Jangan aku terjunam
TOLONG!

Kau bagaikan payung terjun
Buat ku hilang rasa gerun
Saat aku jatuh jatuh jatuh
Kau tak pernah jauh jauh jauh
Kau bagaikan payung terjun
Buat ku selalu terpegun
Saat aku jatuh jatuh jatuh

Eyyy yeah! Ma bois, yo!
The first thing about love,
You gotta show respect to the women in
the family,
Before you go and make a family

Jangan menilai
Jangan memandai
Jangan kau biar reputasi tergadai
Everything’s gonna be alright
Everything’s gonna be alright

Bridge
Cinta bukan datang hanya dari
pandangan mata,
Cinta harus datang dari hati dan juga
jiwa,
Cinta bukan hanya luahan serta
kata-kata
Cinta itu buta, tapi jangan kau yang buta
Cinta bisa membuat suka dan ketawa
Bisa juga membawa sakit air mata,
I can’t imagine hidup tanpa cinta,
So much to love,
yet there’s so much we hate
Kau tak pernah jauh jauh jauh

2 comments:

  1. Kadang2 rasa macam Faizal Tahir ni ala2 M. Nasir. Dia punya karya penuh berkias tapi cepat melekat dalam kepala

    ReplyDelete
  2. Faizal tahir , now lirik dia mmg unik

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!