Lunch Nasi Padang, Padang On Wheels, Subang Bestari

Monday, 30 June 2025


Padang On Wheels antara restoran yang wujud dekat Subang Bestari tapi tak rasa nak pergi. Dah banyak kali nampak review dari rakan blogger even artis dan selebriti makan dekat sini tapi tetap jugak maleh nak jejakkan kaki. 

Padang On Wheels dulu serve untuk lunch dan dinner je tapi lepas pandemik, ada sarapan pagi juga. Tak pernah pun try makan dekat sini walaupun mati kutu nak breakfast apa. 

Kebetulan masa raya tu nak pergi open house tapi nak hujan lebat so cancel plan pergi open house lepastu makan tengahari dekat sini. 




Tak banyak pun choice lauk dekat Padang On Wheels tapi pilihan dia nampak menarik juga sebab ada siput sedut dengan pucuk paku. Masa tu ambil keli masak lemak cili api, tempe goreng dengan masak lemak pucuk paku. Adik ambik ikan talapia goreng, pucuk ubi masak lemak dengan sidut seput masak lemak. 





Seronok tengok tempe dia sebab goreng rangup, besar pulak tu. Tak banyak tempat buat tempe goreng crispy macam ni. Klasik betul serving plates dia, kena lah dengan konsep nusantara tu. Masak lemak dia sedap, tak perlu ada sambal pun sebab dah pedas. 



Lepas makan dekat sini baru tahu kenapa nama dia Padang On Wheels, restoran ni start dengan jual nasi padang guna food truck. Bila dah beroperasi di restoran, nama tu dikekalkan. Unik lah juga nama dia, interior pun cantik, makanan sedap juga. 

Restoran Padang On Wheels, Subang Bestari ni ada dua bahagian - bahagian luar dan bahagian dalam. Walaupun luar nampak cantik tapi kitorang tetap pilih makan dekat dalam sebab ada aircond. Sekarang ni cuaca panas terik, mana mahunya makan sambil berpeluh. 


Dekat Padang on Wheels ni ada juga dijual Sambal Botol Merah dan Sambal Botol Hijau dengan harga RM19.90 sebotol. I bet harga dia a bit pricey tapi kalau sedap rasanya tak ada masalah. Cuma bukan I lah yang beli hshshs


It's a good experience lah makan dekat sini sebab menu dia sedap tapi bab rasa tu tak ada lah sedap gila. Standard nasi padang tapi harga up sikit. Tak jauh beza pun dengan Restoran Wartek, Ara Damansara tapi okay lah boleh repeat lagi sebab premis restoran dia cantik, bersih dan selesa. 

Post a Comment

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.