Blog Performance May 2025

Tuesday, 3 June 2025

 

Bulan Jun dah menjelma, dah mencecah setengah tahun 2025 dah. Tak sempat nak buat apa sangat pun know know finish dah bulan Mei. 

1. PV


Walaupun all time pageviews dah mencecah 7 juta, satu lagi angka juta berjaya dicapai tapi pageviews bulanan jatuh sikit berbanding bulan April 2025. Ingatkan boleh naik banyak bulan ni tapi tak sempat nak buat apa sangat sebab banyak cuti. Bila banyak cuti, banyak lah aktivitinya. Tak sempat nak update sangat pun. 

2. Post


Masa weekend je sempat update few reviews supaya tak tenggelam dalam press release yang aktif setiap hari. Popular Post untuk bulan Mei tak banyak yang mencecah 1k views, mungkin sebab tak banyak movie baru atau trending. Tak banyak attend event atau screening pun bulan lepas sebab jauh so I tolak dekat orang lain je. Bila tolak dekat orang lain macam mana nak buat review kan? Hopefully bulan Jun boleh tambah views. Macam mana tu tak pasti hshshs

3. Keywords


Like I said in previous month or way before that, orang dekat Malaysia ni memang bergantung teruk dengan Netflix so kalau drama dah terbit lama tapi baru ditayangkan dekat Netflix confirm naik dan trending macam drama Rampas Cintaku 2. Keywords yang paling tinggi untuk bulan Mei diungguli oleh drama ni. 

No wonder lah sekarang Astro dan Media Prima berlumba-lumba masukkan drama diorang dekat Netflix. I lah yang seronok sebab boleh layan dekat situ dengan speed 1.5x. Dekat Netflix je yang ada kelebihan ni sebab tu lah stay. iQiyi ada jugak tapi cerita dia tak best sangat. 

4. Bilangan Entri


Bulan Mei ada banyak press release untuk Ejen Ali, hampir setiap hari ada update dari Media Prima so setiap hari juga lah I update blog dengan press release. Tak hairan pun kalau 40 entri ialah press release sementara lagi 20 entri tu dari I sendiri. I tak lah berapa gemar sangat tapi buat sementara waktu ni hadap je lah sebelum jumpa masa yang senggang untuk banyakkan personal content. 

Dengar cerita varian baru Covid dah mula menyerang terutamanya di Thailand so be safe ye everyone. Kalau ke tempat sesak pakailah face mask dan sanitize tangan. 

1 comment

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.