HAPPY NEW YEAR 2023, TREASURE!

Tuesday, 3 January 2023

1) Choi Hyunsuk 

Lovely treasure makers everyone!!! Happy new year~~ 2022 was so happy that I can count it in my hands and I was so grateful that there’s teume in every moment!! There must some difficult parts, but I’m thankful for teume’s generous and unconditional love. πŸ₯° in a way, it may be like a cloud but we all live with great hope despite that!! And!! I hope teumes are happy, and I hope that everyone who is important to you are also happy! 2023 TREASURE!! We will come back with more growth/developments!! Really like we always say we will show you cool TREASURE! See you soon! Happy New Year to all of our teumes!!! 😍😍😍 ah to my family too 

2) Park Jihoon

Our Teume 2022 was able to finish well thanks to all of you. I am always sorry and thank you again. Please take good care of me in 2023. I love you! ❤️ 

i feel like i wasn’t able to greet you well at the end of 2022. to me, it was a very meaningful year. there were a lot of good things, new things that we attempted and things that we did for the first times. there were a lot of good things, but there were also stuffs that took us a while to get through. there were a lot of sad things as well. i’m not saying this in a bad way, but i think it was a very complicated year. still, thank you so much for helping us wrapping the year well even though it was complicated for everyone. it was a long but short year, but as i go through this and that, all the goods and the bads, you can say it was a year where i had mixed emotions? 

our treasure makers too, you guys were the ones with us, feeling happy during our happy times and feeling sad during our hard times. that’s why i hope that 2022 was a really happy year for everyone. and i also hope that only happy things will happen to treasure throughout the entire 2023. you know what i mean, right? you’ve worked hard in 2022.. we’ll work harder so that your support towards us won’t be in vain.

lets work hard! us as the singers too, and you guys as the fans as well. lets work hard together. lets give strength towards each other. fighting!!! πŸ‘

3) Kanemoto Yoshinori


Happy New Year TREASURE MAKER πŸ’–

HAPPY NEW YEAR πŸ’•

Please take good care of me this year too 🌟 

4) Kim Junkyu




Treasure Maker, Thank you for 2022, please take care of me for 2023 too, I will always support you as well!

5) Yoon Jaehyuk




Everyone, 2023 has come. In 2022, I was able to see many Teume people in person, and I was so happy to think that there were more times to breathe together. In the future, I will sincerely pray that only happy things will happen to you. I hope that even if something is difficult for you, you can overcome it with ease😊 Please stay with our Treasure in the future too. I'm happyπŸ€— Happy New YearπŸ™‡ 

6) Hamada Asahi



Thank you for your hardwork in 2022 (^_^)

7) Kim Doyoung


our teume! even in 2023 we treasure pls give us lot of love. me too will continue loving you. treasure will be by your side. let’s be healthy in 2023. i love you~ 

8) Watanabe Haruto


2023 Happy New Year!πŸ¦‹ Happy New Year! looking forward to our relationship! πŸ¦‹

9) So Junghwan



you worked really hard in 2022 too, and I hope everyone will be happy in 2023. thank you always, everyone~❤️

"I'll take out the old memories,

I'll take it out and see what made me happy,

Perhaps forever

I think I'll bury it, take it out for the last time" - Hold It In, TREASURE

Me : 2022 left a very beautiful and precious memory as Treasure Maker. I've decided to stan TREASURE since March 2022 and appointed myself as streamers. Though we have a heartbreaking moment during November with Bang Yedam and Takata Mashiho sudden news of leaving but I still have 10 members whom keeping our promise to walk flowery path and holding on facing any turbulence in life. We're going slowmotion, remember? 

And after everything that we went through, 2023 will be the year to join this blue ocean with my Teume moots! Can't wait to scream like monkey during Jikjin and shout dururu hoy when TREASURE sing HELLO in Stadium Melawati Shah Alam soon! Stay happy and healthy TREASURE and TREASURE MAKER! 


UNMISSABLE ANIME “TOKYO REVENGERS: CHRISTMAS SHOWDOWN ARC” TO DEBUT ON DISNEY+ HOTSTAR THIS WEEK | The long-awaited sequel debuts January 8 exclusively on Disney+ Hotstar


On January 8, Disney+ Hotstar kickstarts a year of upcoming unforgettable releases with the long-awaited debut of Tokyo Revengers: Christmas Showdown Arc.

An eagerly anticipated sequel, this exciting series invites viewers to follow former bad boy Takemichi as he uses his accidentally acquired powers to go back in time and save his high school girlfriend from being murdered by the Tokyo Manji gang – unwittingly changing the destinies of those around him.

An anime adaptation of Ken Wakui’s bestselling Tokyo Revengers manga series, Tokyo Revengers: Christmas Showdown Arc is directed by Koichi Hatsumi, produced by LIDENFILMS, and features the exciting addition of veteran voice actor Tomokazu Sugita, and popular singer and voice actor Mikako Komatsu as characters Taiju Shiba and Tuzuha Shiba.

Tokyo Revengers: Christmas Showdown Arc was first revealed as part of an expansion to the long-standing collaboration with leading publishing house Kodansha announced at the Disney Content Showcase in November 2022. It is the latest anime title to join the extensive library of content available on Disney+ Hotstar, including other Japanese series such as the live action Psychothriller Gannibal and Lost Man Found, as well as a whole host of thrilling APAC and global tentpole titles.

Enjoy Tokyo Revengers: Christmas Showdown Arc exclusively on Disney+ Hotstar from January 8.

Twitter: @DisneyPlusMY

Instagram: @DisneyPlusHotStarMY 

Facebook: @DisneyPlusHotStarMY

TikTok: @DisneyPlusMY  

Hashtag: #DisneyPlusHotstarMY #TokyoRevengers

*****************

ABOUT DISNEY+ HOTSTAR

Disney+ Hotstar is the dedicated streaming home for movies and shows from Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, and National Geographic, along with The Simpsons and much more. The flagship direct-to-consumer streaming service from The Walt Disney Company, Disney+ Hotstar is part of the Disney Media & Entertainment Distribution segment. The service offers an ever-growing collection of exclusive originals, including feature-length films, documentaries, live-action and animated series, and short-form content. With unprecedented access to Disney’s long history of incredible film and television entertainment, Disney+ Hotstar is also the exclusive streaming home for the newest releases from The Walt Disney Studios. For more, visit hotstar.com, or find the Disney+ Hotstar app on most mobile and connected TV devices.

Lunch Terakhir Tahun 2022, Farewell Nora

Monday, 2 January 2023


Setiap tahun kitorang suka buat aktiviti lunch terakhir yang entah sejak bila muncul idea tu tapi diteruskan tiap tahun just for fun. Bukan semua pun yang join sebab bukan aktiviti rasmi firm pun. Saja gedik make it special for the last moment of that year je. Lunch ni pun special juga sebab Nora dah resign jadi nak get together for the last time. 

Plan asalnya nak makan dekat Thai BBQ, tempat kitorang selalu makan tu tapi sebab Amalin mention Gino's Recipe secara tak sengaja lepastu ayuni pula cakap dekat situ sedap then kitorang decide untuk lunch dekat situ. 


Tepat lah keputusan buat lunch dekat sini sebab tak ada orang jadi kitorang boleh bergosip atau curhat session tanpa perlu behave. Faham je lah kalau perempuan berkumpul masa makan, dia punya joyah lain macam. 

Dekat Gino's Recipe ada lunch set dengan harga lebih murah dari biasa dan disediakan teh o atau ice lemon tea percuma. Boleh pilih nak sejuk ataupun panas. Masa tengok menu macam seram juga sebab banyak betul menu yang ada brokoli. Ingatkan orang Itali suka makan tomato je rupanya brokoli pun sama naik je. Memandangkan ramai yang dah heavy breakfast, kitorang order 2 set Pizza Margherita, Fettucine Carbonara Chicken Ham, Farfalle Chicken Sausage, Fish and Chips dan French Fries. 



Sebelum makan kitorang selfie dulu dengan makanan sebab muka memasing ada makeup, lighting pun on point dan makanan pun cantik. Kalau makan ramai-ramai ni memang banyak cerita akan keluar especially bab kerja. Nak pulak bila lepak dengan Nora mesti ada cerita kelakar yang keluar. 


Tak sangka lepas 3 tahun Nora akan resign sebab dia cakap dia nak stay je malas nak cari tempat baru tup tup kawan dia suruh join tempat baru, dapat pula position baru terus tender. Masa awal-awal masuk RRM dulu, tak ada kawan nak ajak sembang sebab kekok nak borak dengan lawyer, muka memasing pulak serious. 2 minggu kemudian, Nora join RRM untuk position PA. Tak ambil masa lama pun untuk kitorang berkawan dan bergosip. 

Kebanyakan task Nora dapat, I akan join sekali and vice versa sebab task kitorang lebih kurang sama je so memang most of the time dengan Nora lah selain Ain. Kadang pergi event luar pun dengan Nora. Sedih jugak lah bila last day tu sebab 3 tahun adalah tempoh masa yang lama, nak pula kita berjumpa hari-hari. Masa company trip pun tidur sebilik, makan semeja kadang share makan satu pinggan. Bila dah tak ada nanti terasa la jugak hilangnya. 


Sembang pasal makanan dekat Gino's Recipe ni, betul lah Ayuni kata tu memang sedap. Pizza Margheritta dia kosong je tau tak ada topping pun tapi happy sangat bila dapat makan. Makan panas-panas terasa sedapnya sebab ada cheese. Bahan dia sikit je, ada tomato puree, cheese dengan hirisan daun selasih tapi tu pun dah cukup untuk buatkan perut happy. 

I pulak memang suka thin crust so immediately fell in love without a doubt! Bau wangi cheese bercampur dengan basil yang mengundang satu potongan demi satu potongan masuk ke mulut. Masa tu macam terlupa cakap tak lapar sangat. 


Like I said earlier, I selalu share makanan dengan Nora, sama lah juga dekat Gino's Recipe ni. Nora order Fish and Chips tapi sebab banyak di mata dia, join lah makan sekali. Selalunya kalau Nora makan western, fries tu I yang habiskan sebab tahu dah dia tak makan habis. 

Fish and chips jarang lah tak sedap sebab menu terpaling simple untuk orang suka. Selalu yang membezakan level sedap tu ialah kualiti ikan. Kalau ikan tak bau hanyir, lembut dimakan, blend well dengan perahan lemon then it's good to go lah. 

Carbonara yang Ayuni makan pun sedap tapi farfare yang Liyana order agak masam sebab tomato puree dia banjir. 


Ikutkan hati nak order desserts tapi kosong je fridge dekat situ. Nak try pana cotta pun macam tak berani sebab nampak kosong sangat. Dekat situ je la yang minus. Tapi nasib baik jugak lah tak ada sebab memasing lepak sampai lupa dah habis waktu lunch hour. 


Lepas ni kalau boss kata nak makan dekat tempat sedap dan tak ramai orang, dah tahu dah nak menuju ke mana. Ada juga menu yang teringin nak cuba tapi dah lupa nama apa and pizza selections yang lain pun nampak sedap juga. Dangggg! 

The Most Watched Indian Series in 2022

The advent of streaming platforms has changed our viewing habits. With streaming services, you can binge shows without the interruption of ads. The growth of streaming platforms and their subscribers worldwide has been massive, and India is not an exception, especially in the past years. 

Domestic streaming platforms carried most of the market share in the past because of their extensive catalog of original Indian series and movies. Hotstar, MX Player, Voot, Zee5, and ALT Balaji were leaders in the streaming world of India. It’s no surprise, then that international streaming platforms like Netflix, Disney+, and Prime Video started after releasing Indian content, Netflix and Prime Video became massively popular. 

Disney + Hotstar is one of the most popular platforms as it streams Hotstar Originals. The owner is a subsidiary of Star India, a  Walt Disney Company. Another platform with a massive collection of series, movies, and classic old Sony serials is SonyLiv. Zee5 is one of the fastest-growing streaming platforms in India, with original content, TV shows, and music videos. There are also Voot, TVF Play, Aha, Sun NXT, ALTBalaji, and Hungama Play.

According to Express VPN’s blog piece, popular Indian series that people loved to watch in India during 2022 were:

1. Aranyak

This Netflix show about two officers is situated in the fictional Himachal Pradesh town of Sironah. They are trying to solve the case of rape and murder of a teenage girl who came to the town while on vacation with her mother.

2. Rudra: The Edge of Darkness

In this Disney + Hostar crime show, a brilliant super-cop, Rudra Veer Singh, is resolving cases on the streets of Mumbai. He is pursuing a suspect who ends up in the hospital in a coma.

3. Aashram

The story of this MX Player gem revolves around a godman, Baba Nirala, whose followers have blind faith in him and will do anything he asks of them. However, he is actually a con man who takes his devotee's wealth.

4. Anupamaa

The viewers can enjoy this show on StarPlus. It is a story about a Gujarati homemaker Anupamaa Shah. The story revolves around a Gujarati homemaker Anupamaa Shah. Some of her family members berate her for her self-sacrificing nature. Anupamaa sacrificed a lot to become a devoted wife and a loving mother, only to be disrespected in return. After the bitter realization, she sets out to live on. 

5. Kaun Banegi Shikharwati

The plot of this Zee5 show revolves around a former king still living in his royal residence to trick his four estranged daughters into coming back to him. However, he’s broke and owes the Indian government a significant amount of unpaid property taxes.

The future of streaming services in India

The war between Pay TV and the streaming industry is real. Availability of choice will change how content is created and distributed. Streaming services will provide new opportunities for broadcasters to grow their reach. 

Entah Apa Jadi Dengan YG Entertainment?


Kalau disimpulkan tahun 2022 adalah tahun di mana YG Entertainment keluar dari gua sebab semua idol group dapat buat comeback. Bermula dengan TREASURE yang cemerlang dengan lagu Jikjin dan Darari kemudiannya konsert pertama, TRACE pada bulan April dengan kehadiran Yang Hyunsuk, founder YG Entertainment. 

Pada bulan Mei, iKON dengan mini album Flashback yang menampilkan lagu But You disusuli dengan WINNER dengan mini album HOLIDAY menampilkan lagu I Love You sebagai lagu utama. Kang Seungyoon juga release single track balada hasil gubahan Bang Yedam - Born To Love You. WINNER juga mengumumkan konsert mereka selain membuat penampilan istimewa di gig dan konsert lain. 


Terpalit dengan kontroversi dengan kehilangan seorang ahli juga tak menghalang BIG BANG muncul dengan single track balada berjudul Still Life. Bukan saja Big Bang menang di carta musik, TREASURE dan WINNER juga buat official cover dan live reaction di akaun Youtube rasmi masing-masing. iKON juga aktif dengan Japan Tour untuk promote album Flashback Japan version. 

September pula digegarkan dengan album BORN PINK oleh Blackpink yang menampilkan lagu Ready To Love, Pink Venom dan Shut Down lantas mengumumkan world tour sehingga 2023 di pelbagai negara. Oktober pula giliran TREASURE sekali lagi tampil dengan mini labum kedua dengan lagu utama HELLO juga VolKNo (sub-unit rapper HyunHaYo) dan umumkan konsert domestik HELLO di Korea dan juga HELLO Tour di Jepun untuk Disember kemudian HELLO World Tour untuk 2023. Chanhyuk AKMU release solo comeback dengan album ERROR yang menampilkan main track, Panorama


Ramai yang terkejut sebab jarang YG Entertainment keluarkan semua idol group dia untuk buat comeback sampaikan masa schedule yang diterbitkan pada pihak media pada awal tahun 2022 pun diabaikan oleh para peminat YGE juga casual listener yang lain sebab benda tu kelihatan kelakar. Rupanya betul, kecuali debut launch Baby Monster walaupun ada sneak peak dalam iKON On Air. 

Masa ramai yang happy dengan comeback single Big Bang, ramai juga sedih bila TOP buat keputusan untuk keluar dari YG Entertaiment tapi masih lagi di dalam Big Bang. Alasan T.O.P keluar disebabkan impian dia untuk pergi ke bulan macam dalam lagu Still Life. Member dah bagitahu, kita je lalai. 


Masuk bulan Jun, Bang Yedam dan Takata Mashiho pula hiatus sehingga tahun 2023 bila Yedam ingin teruskan pengajian dalam bidang producing music sementara Mashiho berehat kerana masalah kesihatan. Ramai Treasure Maker tak puas hati dengan YG Entertainment sebab tak umumkan dengan jelas tentang hiatus dua member TREASURE ni sebab semua ahli dilarang untuk sebut nama Yedam dan Mashiho dalam mana-mana aktivit rasmi mahupun tidak rasmi. 

Berbeza sangat dengan company lain yang benarkan idol di bawah kelolaan mereka berehat atas masalah kesihatan atau peribadi. Tup tup bulan November, YG Entertainment umumkan Bang Yedam dan Takata Mashiho secara rasminya keluar dari TREASURE dan tamatkan kontrak bersama YG Entertainment. Ramai yang susah untuk terima kenyataan sampai lah nampak sendiri barang-barang kepunyaan Yedam dan Mashiho sudah dikeluarkan dari dorm TREASURE dan juga studio di bangunan YGE.


Masuk bulan Disember, berita Taeyang dengan Daesung pula keluar dari YG Entertainment tapi masih lagi kekal dalam Big Bang. Taeyang berpindah ke The Black Label untuk bekerja dengan Teddy sementara Daesung masih berfikir mengenai kerjayanya. GD pula masih dalam pertimbangan sama ada keluar ataupun stay dalam YG Entertainment. 

Tapi ikutkan Taeyang dengan GD tak akan keluar terus dari YG Entertainment sebab YG dah trademark nama TAEYANG dan juga G-Dragon. GD juga akan jadi main producer untuk Baby Monster sepertimana Teddy yang jadi main producer untuk Blackpink. No wonder lah dalam music video Still Life ada satu kerusi je tinggal, ingatkan kerusi Seungri rupanya kerusi GD dalam YG Entertainment. 


Dari bulan September ramai iKONIC yang tertanya-tanya tentang status iKON bila kontrak mereka selama 7 tahun akan berakhir. Ditambah dengan khabar angin Bobby akan keluar dari YG Entertainment, makin ramai yang bertanyakan hal kontrak iKON kepada YGE. 

YG Entertainment menafikan tentang kontrak iKON dan bagitahu masih terlalu awal untuk bincangkan hal tersebut. Namun pada 30 Disember 2022, YG Entertainment umumkan bahawa 6 orang ahli iKON - Jinhwan, Bobby, Yunhyeong, Junhoe, DK dan Chanwoo akan keluar dari YG Entertainment dan teruskan sebagai ahli kumpulan iKON. 


Walaupun WINNER dah renew contract dengan YG Entertainment pada tahun lepas, kesemua ahli akan berehat seketika kerana Hoony akan masuk military. AKMU juga ambil keputusan untuk hiatus. Bukan saja idol group ambil keputusan untuk tamatkan kontrak dan hiatus malah pelakon di bawah YG Stage juga keluar antaranya Kang Dong-woon yang terkenal dengan filem Peninsula, Broker dan banyak lagi. 


Apa yang jadi dengan YG Entertainment bila ramai idol group yang setia dengan YGE ambil keputusan untuk keluar? Yedam yang selalu cakap YG is like home pun keluar. Makin kecoh bila keluar berita Blackpink akan keluar dari YG Entertainment dan pergi The Black Label tapi YG Entertainment dengan pantasnya menafikan khabar angin tersebut. 


Yang tinggal dalam YG Entertainment adalah Sechskies, AKMU, WINNER, Blackpink, TREASURE dan juga idol group baru, Baby Monster yang akan debut pada Januari 2023 ni. TREASURE dah banyak kali menyebut New Movement of YG dalam lagu VolKNo jadi kita tengok lah macam mana rentak new movement yang dibawa oleh barisan idol group baru oleh YG Entertainment. By the way, dalam teaser video BaeMon, Yang Hyunsuk dah kembali masuk ke YGE. Welcome back? Tsskkk

Blog Performance December 2022


Happy new year everyone! 

Tahun 2023 ni tak buat azam lagi sebab berehat saja di rumah, spend time dengan family juga lepas penat bekerja siang malam. Bukannya buat dua kerja pun tapi sebab banyak OT gantikan orang yang dah keluar dan maternity leave. Tapi report card tetap jalan terusss!

1. PV


Memandangkan terlambat nak tengok statistik semalam, redho je lah ambil data ni pada 2 Januari 2023. Nasib baik tak ada yang komen jadi tak start lagi dapat data baru. Bulan Disember 2022 berjaya kutip 92 ribu pageviews sahaja walaupun ada banyak cuti sekolah. Nasib baik lah ada entry Mechamato, kencang jugak lah pada beberapa hari sebelum jatuh merudum bila dah ramai yang pergi bercuti. 

Good thing is, blog ni berjaya cecah 3.5 juta sebelum masuk tahun baru sepertimana dihajatkan pada bulan November 2022. Daily PV tak menentu sebab ada masa naik tinggi, ada masa jatuh sampai seribu saja sehari. Kalau tanya, berapa nak target untuk tahun 2023, jawapannya mestilah 4.5 juta or maybe boleh dapat sampai 5 juta tapi I takut nak target lebih dari angka tu sebab banyak benda tengah shaky sekarang. 

2. Posts


Rancak betul Movie Review : Qodrat dekat Popular Post untuk bulan Disember. Ingatkan Mechamato yang akan naik atas sekali sebab tengah trending sekarang. Tahniah untuk team Mechamato sebab jadi filem animasi kedua tertinggi jumlah kutipan selepas filem Frozen 2. Lagi RM7 juta saja untuk dapatkan tempat pertama. Pencapaian yang membanggakan lah sebab Mechamato adalah solo movie jadi tak mustahil lah Monsta akan berusaha lebih keras lagi untuk sekuel nanti sebab satu dunia dah nampak Mechamato. 

Berbalik ke Popular Post bulan Disember, nampak post wajib keluar hujung tahun - AR Post dan Registered Post muncul. Movie Hindustan pun rancak sebab movie Govinda Naam Mera dengan Freddy ni masuk Disney+ Hotstar. Bersyukur sangat blog ni jadi rujukan untuk movie dekat Disney+ Hotstar selain Netflix. I boleh buat senarai filem Hidnustan dekat Disney+ Hotstar pula lepas ni. 

Bila buat report card macam ni, bukan saja boleh tengok pencapaian blog sendiri, boleh juga nampak audience kita dekat mana dan boleh nampak entry apa boleh update. antara nak dengan taknak je tapi untuk I, antara ada masa dengan tak ada masa je. Mana nak buat review lagi, nak buat list lagi haihhh belum apa lagi dah mengah T.T

3. Bilangan Entri 


Alhamdulillah bulan ni berjaya jugak siapkan 60 entri sebab ada banyak press release sempena Krismas dan event. Kalau nak harapkan entry dari diri sendiri memang tersengguk lah. Banyak lagi review tak sempat buat sebab selalu OT. Kalau baca review tanpa media kit harap faham lah kenapa. Kadang dah ready nak touch up tapi datang pulak kerja baru. Benda macam ni memang susah nak kawal because you guys pun tahu entry review I macam mana. So I minta maaf sangat kalau kualiti tak sama macam sebelum ni. I try untuk siapkan cepat sebab I tahu ada yang mencari bila movie atau series keluar tapi cacat cela yang ada tu harap faham lah. 

Anyway, bilangan entri tahun ni mengatasi bilangan entri tahun 2022 walaupun review kurang 100 lebih dari tahun lepas. Berjaya jugak cross goal list I bila dah berjaya cecah 3000 entry so untuk tahun 2023, nak target 1000 entry pula sebab tahun ni berjaya up 736 entry. Nampak macam mustahil tapi berangan je dulu, dapat ke tidak kita sembang tahun depan.


Tahun lepas I bersyukur sebab dapat buat review untuk Astro dan production house, tahun ni pula berterima kasih dan terharu dengan kolaborasi, jemputan dan job dari Disney+ Hotstar, WebTV, WETV, SURIA KLCC, Yoodoo! dan siaran radio terkemuka - ERA, SINAR, GEGAR, ZAYYAN. Untuk international pula VPN Express. Mungkin tahun 2023 ada kejutan baru tapi kalau masih bekerjasama dengan semua nama ni pun I bersyukur sangat dah. 

Thank you to all my blogger friends yang banyak bagi sokongan dengan berbalas entry dan berkunjung ke sini. Readers secara sengaja atau tak sengaja sampai ke sini juga, terima kasih. Semoga tahun baru bawa kenangan dan pencapaian baru untuk kita semua. Stay safe everyone :)