Thursday, 22 August 2019

Lirik Lagu Suaramu Syairku - Harry Khalifah

Minggu lepas keluar suggestion video Floor 88 ft Shazwanie buat cover lagu Suaramu Syairku. Sedap sangat chemistry suara diorang dua.


Sebelum ni memang tak pernah dengar lagu asal dia nyanyian Harry ni. Pernah ada nampak kawan Blogger up tapi audio dekat PC office rosak. Jatuh hati dengan lagu ni tapi lagi suka version Floor 88 dengan Shazwanie sebab bila nyanyi duet nampak strong. Means lirik tu makin bermakna lah bila nyanyi duet.

Selama ni dengar lagu rock dengan lirik kelakar dari Khalifah je tak sangka mampu hasilkan lagu jiwang balada macam ni. Power lah band Khalifah ni boleh keluar dari zon diorang & hasilkan lagu best macam ni. 


Lagu : Harry Khalifah
Lirik : Yabang Khalifah
Studio : Padu Records Sdn Bhd & MVM Production Sdn Bhd

Lirik 'Suaramu Syairku'

Pandanglah aku
Hembuskan nafasmu
Kerana aku amat rindukanmu
Janganlah jangan kau jauh dariku
Tanpa wajahmu kelam duniaku

Bisikkan aku katakan cintamu
Kerna suaramu bersyair laguku
Dendangkan aku dengarkan padaku
Dakaplah aku wahai kekasihku

Bila bermimpi kamu
Jaga dari tidurku
Aku sebut namamu
Aku seru cintamu
Engkaulah kekasihku
Hanya engkau nyawaku
Akulah perindumu
Akulah pencintamu
Bawaku bersamamu
Agar hilang resahku
Eratkan dakapanmu
Dekatlah padaku 
Cinta berpadu

Bila bermimpi kamu
Jaga dari tidurku
Aku sebut namamu
Aku seru cintamu
Engkaulah kekasihku
Hanya engkau nyawaku
Akulah perindumu
Akulah pencintamu
Bawaku bersamamu
Agar hilang resahku
Eratkan dakapanmu
Dekatlah padaku 

Bisikkan aku katakan cintamu
Kerna suaramu bersyair laguku
Dendangkan aku dengarkan padaku
Dakaplah aku wahai kekasihku

Untuk cover Floor 88 dengan Shazwanie boleh layan dekat sini :



8 comments:

  1. Betul tu.. version duet tu lebih menarik.. Suka juga yang version duet tu..

    ReplyDelete
  2. yap, sy suka yg berduet... lg sedap

    ReplyDelete
  3. Zumal masa first time dengar terus tersuka lagu ni

    ReplyDelete
  4. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. tak pernah dengar lagi lagu duet ni...nanti dengar dulu

    ReplyDelete

  6. cuma di sini agen jud! online dengan proses yang sangat cepat :)
    ayo segera daftarkan diri anda di agen365 :)
    WA : +85587781483

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.