Sempena Hari Kebangsaan Malaysia, para pendengar boleh menikmati OR1 FM dengan Wonda Kopi Tarik, Selera Original Malaysia, yang dipersembahkan oleh Astro Radio dan Etika

Tuesday 29 August 2023


WONDA Kopi Tarik dan Astro Radio melancarkan stesen radio paling original di Malaysia, OR1 FM dengan Wonda Kopi Tarik, sempena Hari Kebangsaan

• 17 stesen radio dalam 4 bahasa

• Siaran kandungan sama secara serentak untuk 18 jam, buat pertama kali

• Menangi sebahagian wang tunai RM30,000 dengan peraduan-peraduan di SYOK Live

Untuk pertama kali, OR1 FM dengan Wonda Kopi Tarik akan menggabungkan 17 stesen radio dari 4 bahasa – Melayu, Inggeris, Cina dan Tamil – untuk mencipta pengalaman radio paling original, dari 6 pagi, 30 Ogos hingga 31 Ogos 2023, di udara dan di aplikasi SYOK. 

Di OR1 FM dengan Wonda Kopi Tarik, para pendengar boleh menikmati susunan lagu-lagu kegemaran rakyat Malaysia, peluang menang wang tunai serta berhibur dengan perbincangan menarik dalam pelbagai bahasa yang mempamerkan keaslian dan keunikan Malaysia. 

Semasa acara ini, pendengar boleh menikmati siaran unik dalam pelbagai bahasa yang mengetengahkan kepelbagaian budaya serta menunjukkan keaslian Malaysia, sama seperti Wonda Kopi Tarik, Selera Original Malaysia. Pendengar juga boleh mendapatkan kemas kini berbentuk gambar dan video dari OR1 FM dengan Wonda Kopi Tarik menerusi laman media sosial di kesemua jenama radio dan melihat lebih daripada 60 personaliti-personaliti radio kegemaran mereka menggayakan pakaian tradisional yang pelbagai. Sebagai tambahan, pendengar juga berpeluang membawa pulang sebahagian wang tunai bernilai RM30,000 melalui peraduan-peraduan di aplikasi SYOK, dalam tempoh siaran. Untuk sertai, ikuti langkah mudah berikut:

  • Pertama, buka aplikasi SYOK atau layari bm.syok.my
  • Peserta perlu daftar masuk atau daftar akuan untuk menyertai peraduan
  • Klik di pautan ‘Video’, sertai peraduan dan jawab soalan-soalan dengan betul

Para pendengar boleh mencadangkan lagu-lagu kegemaran pilihan rakyat Malaysia dari kesemua bahasa untuk dimainkan di OR1 FM dengan Wonda Kopi Tarik, sehingga 29 Ogos 2023. Cadangan boleh dihantarkan menerusi kesemua 17 stesen radio di Instagram. Untuk maklumat lanjut, ikuti Astro Radio di kesemua platform media sosial.

1 comment

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.
[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.