Monday, 7 May 2018

Uyaina Arshad, Puteri Muslimah Asia 2018

Image result for uyaina arshad menang puteri muslimah asia 2018

Tahniah kepada pengacara Wanita Hari Ini dan personaliti TV, Uyaina Arshad bila memenangi Puteri Muslimah Asia 2018 buat pertama kali dianjurkan dan disertai oleh 18 orang peserta dari 6 buah negara iaitu Brunei, Singapura, Indonesia, Malaysia, Turki dan Timor Leste. 

Selain dari Anugerah Puteri Muslimah Asia, ada lagi 4 anugerah iaitu Anugerah Puteri Muslimah Persahabatan Asia yang dimenangi Mala Daud dari negara Brunei, Puteri Muslimah Berbakat Asia dimenangi oleh Beyza Demir dari negara Turki dan Anugerah Puteri Muslimah Favorit dimenangi oleh Avida Lale dari negara Turki. 

Selain dari undian orang awam, acara ni dinilai oleh juri pertandingan antaranya aktivis Indonesia, Yenny Wahid, Siti Rahmawati dari Turki, Marina Yusoff dari Singapura, Daffy dari Brunei dan primadona negara kita, Erra Fazira. 

Image result for uyaina arshad menang puteri muslimah asia 2018

No automatic alt text available.

Uyaina memenangi trofi pertandingan, tiara dan wang tunai berjumlah RM300,000. Viral di Twitter jawapan terakhir Uyaina sebelum menang pertandingan Puteri Muslimah Asia 2018 niSelain Uyaina, Syifa Melvin dan Nurain Zamri pun join pertandingan ni mewakili Malaysia. Tahniah kepada semua yang masuk dan mengharumkan nama negara! Can't wait for the second next year.

Sedikit biodata Uyaina Arshad :

Nama Penuh : Naseha Uyaina Arshad
Nama Komersial : Uyaina Arshad
Umur : 25 tahun (2017)
Asal : Kuala Kangsar, Perak
Pendidikan : Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang di Universiti Malaya
Kerjaya : Pengacara, Personaliti TV dan Model Muslimah
Host TV : Nona dan Wanita Hari Ini
Media Sosial :
1) Facebook - Uyaina Arshad Official
2) Instagram - Uyaina Arshad
3) Twitter - Uyaina Arshad 

8 comments:

Terima kasih sudi komen :)