Kak Ida Belanja Meatball IKEA!


Minggu lepas punya cerita tapi baru nak update minggu ni apooooo haha ni semua gara-gara Dropbox guna sistem baru so renyah sikit nak upload gambar kalau guna handphone lain. Lepas Majlis Penghargaan RRM dua minggu lepas tu, Kak Ida saja nak berkongsi rezeki dengan kitorang semua di HQ dengan branch Petaling Jaya. 

'Akak nak belanja meatball IKEA Jumaat nanti tau. Bebudak HQ dah pesan siap-siap taknak KFC dengan McD sebab diorang dah muak' - Kak Ida

Haaaa kelassss siap pesan awal-awal nak makan apa haha. Memahami sangat tekak diorang dekat HQ tu sebab dekat sana ramai so kerap celebrate birthday, small gatherings ataupun farewell parties. Bila buat potluck faham-faham je lah menu wajib. 

First time makan meatball IKEA tapi guna delivery apps and kitorang pilih Lalamove untuk pickup order. Sehari sebelum tu dah tanya nak meatball ayam, daging ataupun chicken chop tapi bila delivery tu sampai terkejut tak ada bag satu hal, tak tahu yang mana ayam dengan daging satu hal sebab tak ada tag langsung. 

Sudahnya main hentam je ambik yang mana satu. Yang order chicken chop je lah boleh beza sebab jauh beza rupa fizikal dengan meatball. Take it as lesson je lah kalau order dekat IKEA lepas ni. 

Anyway, thanks Kak Ida for this delicious lunch! Semoga bertambah murah rezeki Kak Ida sekeluarga amin, Insya-Allah. :) 

2 comments

  1. alamak kita takpernah makan meatball ikea 😂 ikea takdak kat kedah haha

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap meatball tu. Tak pernah try lagi meatball ikea.

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.