Lirik Lagu | Why Why Why - iKON

3 Mac lepas iKON dah keluarkan single baru dengan genre balada yang berkonsepkan perpisahan antara dua orang yang bercinta but idk the lyrics macam tuju dekat Hanbin. Diorang pun bukannya ada kontroversi bercinta dengan sesiapa pun haha

Anyway, Kpop memang jarang release lagu ballad so when they did, they hit harddddd! I suka dengan lirik, energy, emotion, flow dan juga koreografi simple tapi cantik especially bila June dengan DK buat gerak tangan melambangkan debu beterbangan. I suka lirik dari Bobby yang menggunakan elemen nature dan konsep yang sama juga digunakan dalam MV. Dalam sendu tu ada kemarahan dan penyesalan yang terpendam. 

Untuk imej dalam single Why Why Why ni, DK buat kemunculan dengan rambut panjang dan muka lebih cengkung which suits him wayyyy better than before. Tapi sayangnya dia pergi potong masa perform dekat Inkigayo to which I reponded WAE WAE WAE?!!

Anyway, yang belum dengar lagi, boleh tengok MV dekat bawah : 


LIRIK LAGU WHY WHY WHY 

Singer : iKON

Composer : Bobby, LP, CHOICE37, Sonny and LIL G

Lyrics : Bobby, LP, CHOICE37, Sonny and LIL G

Label : YG Entertainment

Bobby, LP, CHOICE37, Sonny, and LIL G



[Verse 1]

[Chan] sarameseo sarangeuro

From just anybody to my love

inyeoneseo yeonineuro

From fate to lovers

ibyeol eopsi yeongwonhal jul aranneunde

Thought we'd be together forever without any breakup


[Song] sasil ajikdo geojinmal gatjyo

In fact it still seems like a lie

hwaljjak useumyeo ol geonman gatjyo

Like you’d come back with a great big smile

areumdawotdeon moseup geudaero

Beautiful as you were


[DK] ije waseoya huhoeman haeyo

Only now I feel regret

unneun ge ippeun geudael ulligiman haetjyo

All I did was to make your beautiful smiling face covered in tears

naega baran geon ige aninde

This isn't what I wanted


[Pre-Chorus]

[Ju-ne] gyeolguk i jigyeong i kkoriji naran nom

Eventually ending up in this position, coming to this

I'm the one who messed it up

jikyeojujido mothaetji neoran kkot

Couldn’t even protect a flower like you

ppalgake bultaoreudeon uri modeun ge

All the flashing sparks in our relationship

hayake jaeman namatjyo

Have turnеd into white ashes


[Chorus]

[Jay] sarameseo sarangeuro

From just anybody to my love

inyeoneseo yeonineuro

From fatе to lovers

areumdaun sarang kkocheul piwonneunde

Blossomed a beautiful love flower 

[Song] kkocheul piwonneunde

Blossomed a flower


[Ju-ne] useumeun wae ureumi dwae

Why has laughter turned into tears?

nimeseo nami dwaebeorin geudae

Once mine, now a stranger

ibyeol eopsi yeongwonhal jul aranneunde

Thought we'd be together forever without any breakup

urin wae wae wae

Us why, why why?


[Verse 2]

[Bobby] nae kkumsogeseodo meoreojineun neo

You're moving far away even in my dreams

amugeotdo nan hal suga eopjyo

I can't do anything

meomchwoboryeo sorichyeodo

Shouting out to try and stop you

nuneul tteumyeon sarajijyo

But you disappear when I open my eyes

wae nega isseul ttae jalhaeya haetdeon geol

I had to treat you well when you were here

geuttae nan mollasseulkka

Didn't I know that before

wae modeun geotdeureul ilko nan hue

Why is it now that I've lost everything

sojunghameul alge doelkka

I learn how precious you were


[Pre-Chorus]

[Jay] gyeolguk i jigyeong i kkoriji naran nom

Eventually ending up in this position, coming to this

I'm the one who messed it up

jikyeojujido mothaetji neoran kkot

Couldn’t even protect a flower like you

ppalgake bultaoreudeon uri modeun ge

All the flashing sparks in our relationship

hayake jaeman namatjyo

Have turnеd into white ashes


[Chorus]

[DK] sarameseo sarangeuro

From just anybody to my love

inyeoneseo yeonineuro

From fatе to lovers

areumdaun sarang kkocheul piwonneunde

Blossomed a beautiful love flower 


[Chan] kkocheul piwonneunde

Blossomed a flower


[Song] useumeun wae ureumi dwae

Why has laughter turned into tears?

nimeseo nami dwaebeorin geudae

Once mine, now a stranger

ibyeol eopsi yeongwonhal jul aranneunde

Thought we'd be together forever without any breakup

urin wae wae wae

Us why, why why?


[Outro]

[Chan] geuttae majimagin jul aratdamyeon jogeum deo

If I knew it was our last, I would have

ne moseubeul damadwosseul tende

Kept you in my eyes


[DK] dan han beondo saranghaji aneun jeok eopjyo

I’ve never not loved you

cheoeumbuteo jigeumkkajido

From the beginning and even until now

5 comments

  1. Bestt! Kan lirik macam tuju dekat Hanbin tapi dulu lagu I'm OK pun kisah lebih kurang macam lagu ni jugak hehe

    ReplyDelete
  2. hehehehe first time dgr ni :)

    ReplyDelete
  3. dah malas nak follow artis bawah yg lepas 2ne1 disband

    ReplyDelete
  4. Hari2 dengar lagu ini.. kikiki.. Baru nak buat entry pasal lagu ini..
    suka sangat muzik, lirik dan mv dia.. Fall in love since first time dengar.. :)

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.