Shopee | Florentine Cookies Dari Cookies Delicious

Minggu lepas adik order biskut Florentine dekat Shopee dari seller Cookies Delicious sebab murah je RM19 sebalang. Dalam satu balang ni ada 50 pcs. Biskut Florentine ni masa nak raya memang sakan la dia menjelmakan diri. Kalau dulu susah nak jumpa rumah yang hidang biskut Florentine sebab bahan nak buat tu bukan murah wei. Sekarang ni memasing dah boleh beli, apa ada hal sangat lah. 


Masa order ni sampai, dapat small note dari seller untuk customer. 

'Dear cust:
- Florentine jenis cookies mudah hancur jadi saya pack masuk plastik kecil2 untuk elak dari hancur.
- Jika hancur sikit2 semasa transit tu normal la ye...
- Sebarang masalah atau cadangan boleh terus ke Shopee chat saya
- Maaf kalau ada kekurangan
- Sebalang ada 50pcs

TQ order


So based on small note dia tu memang betul lah biskut Florentine ni ada yang hancur walaupun dia dah pack kecil-kecil dalam plastik Hello Kitty yang comel tu. Tapi tak banyak pun lah yang hancur. Even hancur pun still sedap nak krup krap masa layan Netflix. 


Biskut Florentine dia quite nipis dan tak lah manis sangat, just nice dekat tekak je. Bila makan biskut Florentine ni tak lah rasa nak makan banyak-banyak sebab teringat malas nak workout. Semua jenis kacang yang dia letak pun rangup. Setiap kali makan memang beringat la makan satu plastik je. 


Rasa macam nak repeat order dekat Cookies Delicious ni untuk raya nanti sebab malas buat sendiri. Lagipun kalau order lambat takut pulak stok habis. Order awal-awal pun susah jugak lah sebab takut habis awal jugak haha dilemanya.....

Anyway korang dah start memborong persiapan raya ke? 

3 comments

  1. member siap suggest suruh buat biskut katanya senang tapi tak pernah rajin nak cari bahan dia..haha

    ReplyDelete
  2. Tak pernak cuba lagi biskut ni.

    ReplyDelete
  3. belum lagi, igt tengah puasa baru nak pergi.. time2 weekdays haha

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.