Saturday, 23 November 2019

Lirik Lagu Karena Cinta Yang Menemani - Rossa

Dah lama tak dengar lagu Rossa lepas single dia dengan Hafiz, Salahkah. Tahun ni Rossa keluar single baru untuk soundtrack movie Susi Susanti, biopic pemain badminton yang pernah menang pingat emas untuk Indonesia. 


Lagu yang ditulis oleh Rian Ekky Pradipta (Rian D'Masiv) dan Nurul Damar Ramadan Rama mengisahkan tentang perasaan cinta terhadap semua orang di sekeliling dia. Untuk menjiwai single ni dan deliver yang terbaik, Rossa imagine diri dia di tempat Susanti sampaikan mesej lagu ni masa dia menang pingat di Barcelona tahun 1992. 

And she did her best sebab first time dengar pun rasa sebak dengan lirik mendalam dan susunan muzik yang sedap. 

Tak sabar nak tengok movie ni nanti & klik video di bawah untuk dengar full song. 


Lirik Lagu Karena Cinta Yang Menemani 

Artis : Rossa
Komposer : Ari Renaldi
Lirik : Rian dan Rama D'Masiv
Studio : Langit Musik

Di sini aku terlahir dalam sebuah ketidaksempurnaan
Ketakutan yang melemamahkanku
Dikalahkan mimpi yang kau nyalakan

Hidupkan, jadi kenyataan
Tak akan kuragu tuk terus melangkah
Karena cinta perjuanganku tak sia sia
Sepenuh hatiku, dayaku, tlah aku kerahkan
Yakin dan percaya walau ragaku bergetar hebat

Kutetap di sini, berdiri
Karena cinta yang menemani
Di sini kita terlahir sama
Tak perlu ada rasa berbeda
Setiap jiwa punya harapan dan mimpi
Yang harus kita nyalakan

Hidupkan jadi kenyataan
Tak perlu engkau ragu tuk terus melangkah
Karena cinta perjuanganku tak sia-sia
Sepenuh hatiku dayaku tlah aku kerahkan
Yakin dan percaya walau ragaku bergetar hebat
Kutetap di sini, sendiri
Karena cinta yang menemani
Karena cinta ku berdiri
hoo ooo

Karena cinta perjuanganku tak sia-sia
Sepenuh hatiku, dayaku, tlah aku kerahkan
Yakin dan percaya walau ragaku bergetar hebat
Kutetap di sini sendiri
Karena cinta yang Kutetap di sini berdiri
Karena Cinta yang Karena cinta yang menemani
Karena cinta yang menemani
wo ooh
Karena cinta
Cinta yang menemani

No comments:

Post a Comment

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.