Sunday, 6 October 2019

Lirik Lagu Ternyata Cinta - Samsons

Dah lama tak dengar single dari Samsons yang popular di Malaysia dengan lagu Kenangan Terindah dari album Naluri Lelaki tahun 2006. Tahun 2017 Fazura ada released single Cinta Langka yang dinyanyikan bersama dengan vokalis Ariadinata.

Menyepi sekian lama lepas launch album ke4, Samsons release beberapa single pada tahun 2017 hingga sekarang. For now, Samsons akan muncul dengan album baru. Dan lagu Ternyata Cinta yang bertemakan kisah cinta yang ditinggalkan ni baru sahaja released September lepas.


Dengan music arrangement genre pop ballad, single gubahan dan lirik yang dicipta oleh Irfan Aulia, guitarist Samsons, menggunakan ayat mudah untuk menceritakan soal hati dan perasaan. 

For those yang belum dengar lagi, boleh klik dekat video bawah ni 


LIRIK LAGU TERNYATA CINTA 
Artis : Samsons
Komposer : Irfan Aulia
Lirik : Irfan Aulia
Publisher : Massive Music Entertainment

Terapung ku ditengah keadaan ini
Terjatuh ku disela pertengkaran ini
Habis sudah nafas ini
Mempertahankanmu

Bila berakhir biarlah berakhir indah
Jangan lagi ada penyesalan kan tiba
Apakah cinta mempertahankanmu
Dan ternyata aku masih
Mencintaimu

Aku tak bisa meninggalkanmu
Sesungguhnya aku masih
Menyayangimu
Aku tak bisa pergi darimu

Bila berakhir biarlah berakhir indah
Jangan lagi ada penyesalan kan tiba
Apakah cinta mempertahankanmu
Dan ternyata aku masih
Mencintaimu

Aku tak bisa meninggalkanmu
Sesungguhnya aku masih
Menyayangimu
Aku tak bisa pergi darimu
Ooh...
Dan ternyata aku masih
Mencintaimu

Aku tak bisa meninggalkanmu
Sesungguhnya aku masih
Menyayangimu
Aku tak bisa pergi darimu
Ooh...
Ternyata Cinta

5 comments:

  1. Wahhhhh lagu baruuuu. Kena dgar ni.

    ReplyDelete
  2. sy suka lagu2 dan band2 lama.. tak pernah bosan nak dgar.. salah satunya samsons.. baru tau ada lagu baru..

    ReplyDelete
  3. very nice post, i undoubtedly love this fabulous website, continue it. What are some of the cheapest places to travel to in the world? From Asia to Africa and Europe, Things to do 's got budget breakdowns for the cheapest ...

    ReplyDelete
  4. Samsons ini ada aura dia yang tersendiri.. Muzik dan lirik dia.. lagu baru ini nice..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.