Saturday, 19 October 2019

Lirik Lagu Panas - De Fam

Finally after 2 years, De Fam muncul dengan single baru under Alif! Yeayyyyy


Susah nak tolak kalau lagu ciptaan Alif, beat catchy dengan word "magic potion in compound" memang menjadi lah. Suara Manggis lunak sangat cuma sayang kenapa part rap Sophia sikit sangat. Tak puas! Rap dia pun macam masuk tak masuk je dengan lagu yang bertemakan women empowerment. 

Can't wait for the Official MV, nampak poster cantik dengan makeup kemain on point, color grading pun cantik. Hopefully tak mengecewakan and ada choreography superb. Thanks De Fam for this song! 



LIRIK PANAS
Artis : De Fam
Komposer : Alif 
Lirik : Alif & Sophia Liana
Studio : Warner Music Malaysia

5, 6, 7, 8
Tangan Bebas
Badan aku bebas
Suhu panas panas
Semakin panas panas

Arah bebas
Pemandangan ku bebas
Suhu panas panas
Semakin panas panas eh
Semakin panas panas

Verse 1 - Manggis
Aku tak pernah mengalamimu
Dan aku tak pernah rasakan mu
Belum lagi biasa bersamamu
Tapi bukannya aku tak mahu
Semakin dekat semakin ingat
Bila terlupa tolong ku ingat
Apa lambat menjadi cepat
Banyak masa banyak jam sempat

Tangan bebas
Badan aku bebas
Suhu panas panas
Semakin panas panas

Arah bebas
Pemandangan ku bebas
Suhu panas panas
Semakin panas panas eh
Semakin panas panas

Verse 2 - Azira
Aku mendengarkan suaramu
Kau menuju ke arah kepadaku
Hello wanna move tanpa bantu yeah
Tengok sini aku mula One Two
Setiap hari kita harus jumpa
Sedar apa harga diri aku jumlah
Promise I'm never look back Sumpah
Promise I'm dancing way Zumba

Tangan bebas
Badan aku bebas
Suhu panas panas
Semakin panas panas

Arah bebas
Pemandangan ku bebas
Suhu panas panas
Semakin panas panas

Rap - Sophia
Okayy hoop dada hoop!
Suhu ku panas
Bila naik darah uh
Aku Go Bananas
Dalam Circle aku semua budak ngam
Bila orang masuk dalam kita macam
Ummmm. Hello!
Ah ni ada Unnie
Ni aku boleh buat apa ku mahu ni
Takde sapa aku perlu bagitahu ni
Nampak macam setiap tahun
Tahun aku ni
Juicy

Arah bebas
Pemandangan ku bebas
Suhu panas panas
Semakin panas panas yeahh
Semakin panas panas yeahh
Semakin panas panas eh

1 comment:

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.