Best Group Golden Disc Award 2022

Sunday, 8 January 2023

Golden Disc Award bertempat di Bangkok tahun 2022 dengan TikTok sebagai penganjur utama. As new Teume, tahun ni join daily vote dekat TikTok. Setiap hari layak untuk vote 3x, got extra vote kalau share dekat socmed. Tak sangka pulak TREASURE boleh menang Best Group sebab saingan pun yang hebat juga. 




Walaupun TREASURE busy dengan tour, YG Entertainment tetap hantar TREASURE pergi award event untuk promote Jikjin dan HELLO. Selain menang award, TREASURE buat performance juga dengan idol group lain. 



Happy tengok TREASURE have fun dekat GDA 2022 selain enjoy performance idol lain, TREASURE interact dengan idol group lain jugak macam Seventeen, Big Na, Stray Kids, Enhypen, Jay Park dan ramai lagi. Masa dekat backstage, GDA minta TREASURE buat TikTok challenges, baru tahu yang lagu HELLO masuk dalam senarai lagu terbaik 2022. TREASURE terkejut, Teumes apatah lagi. Boleh kata banyak achievement TREASURE untuk tahun 2022 walaupun sakit hilang 2 member tak hilang lagi. 


1. Hyunsuk (Leader)




Ahh~! Our Teumes whom I love the most in the world!!! Thank you to oue Teumes we were yet again able to win a priceless award today TT TT I feel like crying... thank you so much for giving such a big blessing from the starting of the year. For this, we will work even harderand make it a year with improvements!! I regret saying things and not following them and I feel sad because of that!! But even if it takes a long time, we will make you happy and we will create really happy and priceless moments in your life! That's why let's continue to be together πŸ’œπŸ”₯πŸ’œπŸ”₯ I send my heart full of gratitude to each and every Teume who cheered for us at the award ceremony today and also to Teumes who cheered us from afar! I love you~ Everyone, rest well. Have a refreshing and happy Sunday. 

Thanks to Teumes, I leave embracing a very happy memory ~ I love youπŸ’œπŸ”₯πŸ’œπŸ”₯

2) Park Jihoon (Leader)



my teume!! Thanks to you we won the best group 😊 going forward we won't be late again coming with an even cooler album πŸ€™πŸ»
I really enjoyed the live performance, also everyone in Thailand also thank you very much πŸ’Ž

Also I'm writing here to meet everyone who came to the stadium and shouted for us, thank you very much!

3) Yoshi (Rapper)




"GDA ✨πŸ‘‘πŸ†⚱️

Thank you for the Best Group Award Teumes πŸ’–

4) Yoon Jaehyuk (Dancer + Visual)





Thank you bangkokπŸ’‹πŸ’ŒπŸ’˜πŸ’πŸ’–πŸ’—πŸ’“πŸ’žπŸ’•πŸ’Ÿ❣️❤️‍πŸ”₯❤️‍🩹❤πŸ§‘πŸ’›πŸ’šπŸ’™πŸ’œπŸ€ŽπŸ–€πŸ€πŸ’―πŸ’―πŸ’―

5) Kim Doyoung (Main Dancer, Vocal)




"Makers(aegyo)♥️ Thank you for today too. TREASURE, who were brought up by Teumes, were happy today... We received an award too today γ… 

I love you the most in the world. In the future, we will do our best no matter whatπŸ”₯ I was happy because of all the moments I spent with Teumes!!! Thank you to GOLDEN DISK AWARDS for inviting us.

I Love U Thailand🀭

I love you always♥️ "

kyudohwan~~~❤️❤️❤️❤️❤️❤️

TREASURE's Performance - Boy + Jikjin + Darari Remix


Post a Comment

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.