Monday, 24 June 2019

Milky Ramen, Ho Chak Penang

First time jumpa Milky Ramen walaupun agak familiar dengan makanan Korea dan pelbagai jenis ramen tapi this one quite unique. 


Awal tu macam takut jugak nak makan sebab semangkuk susu boleh buat tekak muak. Tapi bila tengok akak tu makan macam syok sangat, macam sedap pulak. 

Tahu-tahu dah sampai kaunter, dah order Milky Ramen. 

Walaupun kuah dia putih melepak tapi rasa dia just nice. Rasa macam sup ayam tapi creamy sikit. Sikit je sebab kuah dia tak pekat. 

Satu mangkuk RM10.90 tapi berbaloi lah sebab mee dia banyak. Bahan lain macam sawi, hirisan ayam, fishcake dengan telur pun tak kedekut. 

Kalau singgah ke Da Men Mall, Subang Jaya try makan this one tauuuu!

4 comments:

  1. tak boleh tengok kuah putih macam ni, memang tak order lah

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi saya tengok makanan macam ni. Kadang-kadang makanan yang rupa pelik ni, rasanya sedap je sebenarnya.

    ReplyDelete
  3. Nampak menarik.. kalau tak pelik rasa dia, bolehlah cuba..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)