Wednesday, 9 September 2020

Strawless Reusable Bubble Tea Cup Tealive!

I tak tahu pun Tealive launch Strawless Reusable Bubble Tea Cup and this reusable cup adalah yang pertama di Malaysia. Objektifnya untuk kurangkan penggunaan plastic cup bila boba tea jadi viral dan makin mencanak penggunaan plastic cup. 

So Tealive ambil inisiatif Go Green dengan reusable cup ni dan dalam masa yang sama mengelakkan penggunaan straw untuk selamatkan penyu. Sebelum ni guna straw kertas tapi macam tak syok sebab mudah basah dan lembik bila lambat habiskan minuman kita. 

Tealive Malaysia's First Strawless Reusable Bubble Tea Cup! Full of Boba  Pearls Each Time You Drink It! - EverydayOnSales.com News

So now minum terus dari cup je. And this is mine!!


Untuk dapatkan reusable strawless cup ni you guys cuma perlu tambah RM4 je dari harga drinks pilihan. I happy la dapat cup ni sebab warna purple warna fav I. Dekat belah dalam macam ada penapis untuk dia letak boba or grass jelly. Which is sooooooo convenience lah sebabnya tak perlu risau dah air habis tapi boba/grass jelly tak habis lagi. If that case happened, macam mana nak makan the remainings sebab takde straw nak kaut kan? Bijak betul Tealive... 


Dekat cup ni ada 2 lubang dekat lid cup tu. Kalau drinks ada boba I think better guna yang besar tu lah. Since my drinks ada grass jelly je so I minum dari lubang yang kecil je tapi macam tak syok sangat sebab tak ada udara when suction process happened. So mulut akan melekat lol


Tak syok tak syok pun dah 3 kali guna dah and I put this reusable cup dekat office buat tumbler minum air putih. I tak pernah lagi try bawa reusable cup ni ke Tealive so I tak tahu acceptable ke tak. Tapi mesti lah acceptable kan sebab tu objektif utama dia launch reusable cup under Eco series ni? Hshshs.....

Strawless reusable cup Tealive ni limited je tau so siapa lambat dia tak dapat lah cerita dia. Tengok dekat Shopee ada tumbler yang mahal tu je. Yang tu pun macam cun jugak kalau buat koleksi hihi

8 comments:

  1. Hehehehe kita samalah warna kegemaran purple...sebab tu beli satu buat koleksi hehehehe...
    Kira okay laa kan dari straw kertas tu haaaa

    ReplyDelete
  2. Wahhh baguslah macam ni, senang nak minum. Memang kena simpan buat koleksi. hehe

    ReplyDelete
  3. menarik.... dah lama tak beli air di tealive nih... kene cuba beli 1 boleh gunakan lagi botol tu

    ReplyDelete
  4. this is so interesting , nmpk cup dia menarik! agak2 klu bawak pegi tealive, ada rebate diskaun tak for every purchase ? heheh

    ReplyDelete
  5. Menarik cup tu. Senang nak guna juga. Dan tak perlu guna straw.. dah lama gak tak pergi tealive ni

    ReplyDelete
  6. Macam menarik. Tapi dah lama tak ke Tealive.

    ReplyDelete
  7. i beli jugak this cup tapi sampai sekarang tak guna lagi haha

    ReplyDelete
  8. Rasa macam nak pergi beli pula

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!