Tuesday, 17 March 2020

Perintah Kawalan Pergerakan 2020

Ekoran dari peningkatan mendadak kes covid-19 sehingga mencecah 553 kes hari ni, PM buat sidang khas jam 10 malam untuk umumkan Perintah Kawalan Pergerakan yang akan mula berkuatkuasa bermula 18 Mac 2020 hingga 31 Mac 2020. 

Ni semua berpunca daripada gelombang kedua bila pesakit ke-26 jadi super spreader dan perhimpunan tabligh di Masjid Sri Petaling. Belum ambil kira perhimpunan lain dari setiap negeri. Bila kes dah meningkat sampai 500 lebih, kerajaan buat keputusan untuk PKP selama 14 hari. 









Disebabkan legal firm jatuh kategori no 6, maka Ram Reza & Muhammad ambil keputusan untuk work from home lah bila e-review berjalan macam biasa. Dah la next week banyak kena e-filing so nak tak nak kena la bawak balik kerja ke rumah. 

Since ada beberapa kes besar, meeting pun berjalan macam biasa tapi guna whatsapp dan email sahaja. Yang department marketing lagi mudah la sebab tak payah susah-susah nak bawa balik rumah.


Malam sebelum perutusan khas ni keluar dah ramai yang panic buying tapi sebab kita kerja, gaji pun belum masuk so kita mampu panic je lah. Mana makanan yang terperap dalam peti ais dengan almari dapur tu haaa yang tu la kita korek nanti sampai habis 14 hari. Hopefully berat pun turun jugak lah sebab control makan. 

Hopefully 14 hari ni cepat la berlalu sebab susah juga nak cari makan kalau semua berkurung. Risau juga dengan gaji nanti. Bil berjalan, duit bantuan tak dapat, apatah lagi bantuan makanan. Anyway, take care everyone. 

7 comments:

  1. sama la work from home tp certain dept ada yg kena pegi opis

    ReplyDelete
  2. Moga semua berjalan dgn lancar dik

    ReplyDelete
  3. tu lerr, ramai yang cakap hanya mampu panic je sebab gaji belum masuk..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Take care... harap-hrap 2 minggu ni dapat kawal penularan virus ni..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Wr Wb

    Adakah anda mempunyai masalah kewangan dan anda sedang mencari bantuan dengan pinjaman tulen, kami di sini untuk membantu anda dengan pinjaman untuk memudahkan perniagaan anda dan menyelesaikan semua hutang anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman, besar atau kecil, ini adalah peluang anda untuk kebebasan kewangan. tawarkan perkara berikut.

    √ Pinjaman Perniagaan Besar

    √ Pinjaman Perniagaan Kecil

    √ Pinjaman Rumah Baru

    √ Pinjaman kereta

    √ Pinjaman Ladang Besar atau kecil

    √ Pinjaman untuk projek jangka panjang atau jangka pendek

    √ Memulakan pinjaman perniagaan

    √ Koperasi Pinjaman

    √ Pinjaman untuk Projek sedia ada

    Mengapa anda perlu memilih kami.

    + Kami memberi pinjaman pada kadar faedah yang sangat rendah

    + Tidak peduli di mana negara anda berasal, kami akan meminjamkan anda.

    + Proses kami sangat mudah dan mudah. sangat orang boleh memahaminya.

    + Kami adalah syarikat yang sangat jujur dan boleh dipercayai.

    + Kami tidak memberikan maklumat peribadi anda kepada sesiapa sahaja,

    Maklumat anda selamat dengan kami.

    Matlamat utama kami adalah untuk memberi pinjaman seberapa banyak yang anda mahu dan bersedia untuk mendapatkan pinjaman, anda perlu mengatakan kepada diri anda cukup, anda tidak boleh terus membiarkan kekurangan wang menghadkan pertumbuhan perniagaan anda. hubungi kami dengan maklumat hubungan kami di bawah dan marilah kita bersatu dengan memberikan pinjaman yang akan membantu mengembangkan perniagaan anda. Anda tidak perlu bimbang, kami sangat boleh dipercayai dan bersedia memberi pinjaman kepada anda.

    Hubungi kami dengan:
    Syarikat: Firma Pinjaman Femi Otedola
    E-mel: femiotedolaloanfirm@gmail.com
    E-mel: femiotedolaloanfirm1@outlook.com
    WA: +1 (469) 464-5833 (Chat Only)
    WA: +1 (806) 395-2203 (Chat Only)

    atau lawati Laman Web kami dan gunakan Hubungi Kami dan kami akan membalas anda.

    Laman web: https://femiotedolaloanfirm.blogspot.com

    Hubungi kami hari ini dan mari membantu mengembangkan perniagaan anda.

    ReplyDelete
  6. Harapnya 14 hari jelah.. Tapi sikap rakyat Malaysia ini menakutkan..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.