Monday, 13 May 2019

Lirik Lagu Tak Dapat Raya - Floor 88 ft Baby Shima

Lagu raya dah start keluar dah, sama macam tahun lepas lagu raya dari Floor 88 memang menarik dan best! Tahun ni sambungan dari kisah raya tahun lepas bila Faliq tertinggal kereta nak balik ke kampung. 


Sambungannya mereka berenam tak tahu beraya di mana. Baby Shima pula sebagai sepupu perempuan yang join geng beraya di kampung tahun ni. MV tahun ni panjang sikit dari sebelumnya berdurasi 7.39 minit tapi tak terasa pun panjang video tu sebab kelakar layan perangai masing-masing. 

Ayie kata Floor88 sengaja keluarkan lagu raya awal sebab nak tune lagu ni melekat dekat kepala sampai raya nanti. Memang betul pun apa Ayie kata sebab lirik dan music dia best. Dari tak ada mood jadi tak sabar pulak nak balik kampung. Lagu Tak Dapat Raya ni berkonsepkan penceritaan, ada lirik kelakar macam 

'Sirap dia tawar amat
Kuih makmur, semperit, tart
Tunggu duit tak dapat-dapat'

'Kau tak ingat
Apa kau dah buat
Getah sekerap dia engkau rembat'


Baju Melayu keluaran Sleek pun cantik kemain, sinematografi MV pun top notch especially scene dekat persisiran pantai. Pandai gila MVM Production & RUSA cari tempat nak shooting lagu. Yangbelum tengok, klik video dekat bawah ni : 


LIRIK LAGU TAK DAPAT RAYA
Lagu : Zai Hamzah
Lirik : Achoi Floor 88
Penyanyi : Floor 88 & Baby Shima
Label : MVM Production & RUSA Music

Mari semua kita
Raya rumah di sana
(Hi ya hi ya yeah)


Aku dengar dia orang kaya
Rumah besar kereta mewah
Tunggu dulu Akram bagi tahu
Rumah itu raya tahun dulu


Sirap dia tawar amat
Kuih makmur, semperit, tart
Tunggu duit tak dapat-dapat


Apa kata kita
Raya rumah di sebelah
(Hi ya hi ya yeah)


Aku dengar anak dia lawa
Putih gebu bibirnya merah
Tunggu dulu Achoi bagi tahu
Rumah itu rumah Haji Abu


Kau tak ingat
Apa kau dah buat
Getah sekerap dia engkau rembat


Jadi kita nak beraya di mana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja


Hari raya…orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya


Jom raya rumah nenek aku
Ada rendang ketupat bahulu 
Mana tahu dapat di hulur
Sepuluh atau lima puluh
Tunggu dulu Ayie bagi tahu
Nenek sendiri engkau pun tak tahu
Dia tak ada di rumah


Macam mana engkau tahu
Oi sepupu… itu pun nenek aku
(Alamak,iye ke?)


Aku dah tak ada idea kita nak beraya dimana
Jom raya rumah awek ku
Dia pun tak ada hala tuju
Apa kata kita raya
Rumah awek dia
Kita cuci mata


Jemputlah naik sayang ku
Bawa sekali teman mu
(Hi ya hi ya yeah)


Juadah sudah sedia
Semua di atas meja
Tunggu dulu kami mahu tahu
Siapa yang masak banyak begitu


Kalau kamu tahu
Ku cabut di kepala ku
(HANTU)


Jadi kita nak beraya di mana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja


Hari raya…orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya
(HANTU)

6 comments:

  1. comei and lirik pun sempoi. memang layan!

    ReplyDelete
  2. yeay memang suka baby shima dengan floor 88, serasi bersama ^_^

    ReplyDelete
  3. Hahaha.. klip video dia best.. Ade ke si amir nak paku hantu tu.. alahai..

    ReplyDelete
  4. Ok..lepas ni boleh dengar lagu raya...ni nak blogwalking dulu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)