Thursday, 16 May 2019

Katebelece

Dulu masa buat blog kononnya malas nak update pasal personal sangat macam blog-blog lama sebab tak nak dedahkan sangat pada public. Sebab tu banyak movie review ataupun entri formal yang lain.

Tapi bila baca balik, rasa macam eh hambarnya blog aku. Bila kita tak semangat tengok blog sendiri apatah lagi orang lain. Tak la bermaksud nak dedahkan semua tapi nak juga wujudkan ruang untuk menulis secara bebas ataupun update sembang kosong dengan orang lain ataupun sembang kosong dengan diri sendiri.

Mungkin tak ada makna bagi orang lain tapi I have this one habit suka baca penulisan sendiri lepastu terkejut sendiri as if that moments were never happened. Dah berusia ni kapasiti otak yang kecil tu disumbat dengan benda lain so moment borak kosong ni akan hilang.

Then semalam I decide nak update some moments under #Katebelece tag and tab. Katebelece ni maksudnya nota ringkas, sesuai lah dengan momen borak kosong ni, update yang ringkas saja sekadar hiburkan hati sendiri sebagai terapi.

So..... bye?

2 comments:

  1. Wah, tak sabar nak baca🤗. Semoga Kak Farhana terus rajin berblogging.

    ReplyDelete
  2. Wah.. ini menarik.. bolehlah sembang kosong luah perasaan kan Farhana..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.