Wednesday, 1 May 2019

Blog Performance April 2019

Happy Labor Day everyone yang bercuti hari ni. 

Its now May already, phewww second quarter of the year 2019. 

My blog boleh lah ada yang naik sedikit. Tak tahu lah disebabkan ubah profile dari G+ kepada Blogger. Nak kata tak blogwalking, dah buat, post dekat FB pun dah tapi stats tu boleh buat menangis jugak lah. What happened?

Bila nak tukar balik kepada G+, keluar macam ni tapi sampai ke sudah tak bertukar



1. PV



Better than last month bila paling tinggi cecah 1k sebab bulan lepas ratus je. Tapi daily tak mampu lagi naik sampai 500. Paling tinggi pun kepala 4 je.



All time pun tak mampu nak cecah 550k macam target bulan lepas. Bulan ni malas nak target sebab dah malas nak bukak blog ha ha ha

2. Post


Dari bulan lepas pasal pembedahan plastik ni tak surut, sama lah dengan tips tanam pokok tomato tu. Lepas ni boleh buat tips tanam pokok lain pulak. 


Tak banyak berubah pun all time post dengan bulan lepas. Tak ada apa yang boleh diceritakan sangat pun ha ha ha

3. Keywords


Tengok monthly popular post pun dah tahu keyword pasal apa yang banyak dicari. But hey, nampak ada post pasal Bollywood ramai jugak yang cari. Mesti sebab movie Om Shanti Om haritu. 

5. Bilangan Post

Bulan April finally berjaya pecahkan kepala 2 tu, bulan ni tak tahu macam mana pergi dia sebab penyakit M ni bukan senang nak buang. Nak pulak bila down tengok stats ni. 


Makin lama makin malas pulak nak update blog sebab stats makin jatuh. Yang aktif pun dah tak ramai dah sekarang. Kalau buka reading list pun blogger yang sama je lah yang update. But let's see kalau trend ni bermusim. Mungkin nanti makin ramai aktif balik. Have a nice day guys.

18 comments:

  1. Samalah... Stat makin jatuh. Tak tahu kenapa.

    ReplyDelete
  2. Bulan depan tingkatkn lgi. ..

    Insyaallah ada reader tu..

    ReplyDelete
  3. mmg xdinafikan ramai yg x aktif..tp lps sethn dua muncul blk­čść

    ReplyDelete
  4. all the best in blogging.. sy pun dah lama x update.. penyakit M adalah salah satunya.. rindu nak berblog mcm dulu

    ReplyDelete
  5. Kinah pun ada jugak penyakit M tu. Moga tak lama la penyakit tu huhu

    ReplyDelete
  6. Teruskan berblogging, Kak Farhana. Mana tahu bulan 5 ni stats blog makin naik.

    ReplyDelete
  7. betol sy pun dah jadi malas. stat jatuh teruk sgt.. keciwa

    ReplyDelete
  8. Stats kakmim lagilah sedih.. hahahaha... janji update jer... kakmim pn br nk stat balik ni

    ReplyDelete
  9. pergehhh.. terbaek ni :)

    ReplyDelete
  10. tudiaaa ramai yang cari pasal plastic surgery ehhh. hahaha. siap fazura buat hidung pun ada yang search haha.

    psstt.. cantik corak background template yang floral and warna pastel! love it urgh haha

    ReplyDelete
  11. Macam makin kurang pula yang akti berblog ini.. Farhanna teruskanlah update pasal bollywood.. seronok baca..

    ReplyDelete
  12. Teruskan menulis Farhana.. akak pun rasa sejak G+ xde nie, pv blog memang agak menurun sikit.. tapi walaupun gitu, awak perlu teruskan perjuangan awak dalam dunia blog.. fighting..

    ReplyDelete
  13. plastic sugery, ramai yg mencari nampaknya.... kira ramai sgt nih dibandingkan blog akak hehehhe

    ReplyDelete
  14. Tak sangka ramai orang cari pasal pembedahan plastik :O

    ReplyDelete
  15. jangan give up, teruskan blogging Farhana :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)