Friday, 10 August 2018

Lirik Lagu : Semaikan Cinta - Wany Hasrita

Wany Hasrita - Semaikan Cinta

Lagu terbaru dari Wany Hasrita untuk lengkapkan mini album pertama Wany, Semaikan Cinta baru sahaja keluarkan Official MV di Youtube hari ni. I totally in love with her album cover, minimal yet stylish with black gold theme. And yes Wany merindu-rindu untuk mini album pertama dia. Harapnya mini album pertama Wany laku keras di pasaran. 

Lagu terbaru Semaikan Cinta berkonsepkan tema 90-an genre jiwang, not bad cuma Wany macam terikut gaya Nana dalam lagu ni. Suara pun lebih kurang. Quite mehhh jugak lah sebab dari awal kemunculan Wany dia dah ada solid base untuk identiti dia sendiri. Intro musik lagu ni ada seiras dengan lagu Nian Di Hati - Siti Nurhaliza. 

Anyway, yang belum layan lagu baru Wany, here it is : 


Artis : Wany Hasrita
Judul Lagu : Semaikan Cinta
Composer : Wanz Baron
Lirik : Gouffran
Album : Menahan Rindu - EP
Label : FMC Music

Setiap bunga yang mekar mewangi
Berharuman dan menusuk di hati
Membelai hati yang sedang dilanda
Cinta antara kita

Bersaksilah
Hati ini kan terus setia
Mencintaiku sepenuh jiwa
Padamu hati ini berserah

Hanya kau yang bertahta
Dan merajai hati
Takkan ku cuba berpaling
Dan mencari yang sempurna

Seandainya kasihmu
Kan membawaku ke syurga
Setia ku mendoakan
Sejahtera kita disana

Harapanku
Semoga kita kan kekal selamanya
Mencintaiku seluruh jiwa
Bahagia hingga ke hujung nyawa

Hanya kau yang bertahta
Dan merajai hati
Takkan ku cuba berpaling
Dan mencari yang sempurna

Seandainya kasihmu
Kan membawaku ke syurga
Setia ku mendoakan
Sejahtera kita disana

Setiap bunga yang mekar mewangi
Berharuman dan menusuk di hati
Membelai hati yang sedang dilanda
Cinta antara kita

2 comments:

  1. Nice.. rentak dan lirik dia menarik.. cuma awal awal tu macam tak berapa jelas sebutan perkataan dia.. Wany nie cantik..

    ReplyDelete
  2. blm pernah dgr lagi lagu ni. hehe

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.