Monday, 13 August 2018

Lirik Lagu Kembalilah Rindu - Tajul

Happy sangat tengok cover album Tajul, Sedalam Dalam Rindu ni sebab macho sangat. Rasa macam nak beli satu sebab I fan Tajul uolls!


tajul-sedalam-dalam-rindu-album

Dalam mini album Tajul, ada 5 lagu nyanyian Tajul :

01. Sedalam Dalam Rindu
02. Disana Cinta Disini Rindu (ft Wany Hasrita)
03. Melamar Rindu
04. Hasrita
05. Kembalilah Rindu

Kalau perasan album mini Tajul tak ada lagu Rindu Dalam Benci (ft Wany Hasrita) tapi lagu ni ada dalam album Menahan Rindu, Wany Hasrita. Dekat album sana tak ada lagu Disana Cinta Disini Rindu tapi ada dalam album Sedalam Dalam Rindu, Tajul. I guess marketing strategy untuk orang beli 2 album kot. It just a theory so don't mind me.

Image result for kembalilah rindu

Back to track, lagu Kembalilah Rindu hasil ciptaan Esfitri dan bergenre pop sama macam lagu Hasrita yang muncul sebelum lagu ni. There's nothing special pun dalam lagu ni cuma MV agak kreatif dengan bertemakan time machine.

Yang belum dengar lagu Tajul, click video dekat bawah okay ;)



 Lagu : Kembalilah Rindu
Artis : Tajul
Lirik : Esfitri (FMC Music Sdn Bhd)
Komposer : Esfitri (FMC Music Sdn Bhd)
Genre : Pop
Album : Sedalam Dalam Rindu - EP (2018)
Label : FMC Music Malaysia


Berkelana cinta kita
Sunting indahnya dunia
Bersama bina istana
Engkau dan aku hidup bahagia

Namun ku terlalu leka
Langkahpun mula tersasar
Tinggalkan kita terpisah
Oleh sempadan dua dunia

Akan aku mengulangi
Saat indah waktu dulu
Yang pernah kita berjanji
Tuk sehidup dan semati

Akan aku mengulangi
Saat indah cinta kita
Agar kita terus bahagia

*Interlude...
Akan aku mengulangi
Saat indah waktu dulu
Yang pernah kita berjanji
Tuk sehidup dan semati

Akan aku mengulangi
Saat indah cinta kita
Agar kita terus bahagia

Jangan tinggalkan diriku
Sungguh sungguh ku merayu
Ku setia disisimu
Andai masih punya waktu

Tika masa ku kembali
Takkan ku ulangi lagi
Kesilapan yang dahulu
Tak sanggup lagi ku menanggung rindu

Jangan tinggalkan diriku
Sungguh sungguh ku merayu
Ku setia disisimu
Andai masih punya waktu

Jangan tinggalkan diriku
Sungguh sungguh ku merayu
Ku setia disisimu
Andai masih punya waktu

3 comments:

  1. Tak pernah dengar lagu ni. Mungkin jarang dengar radio kot

    ReplyDelete
  2. x pasti dah dgr @ belum lagu ni. hehe. mcm pernah dgr. hehe

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.