Friday, 13 December 2019

Lirik Lagu Eh - Zizi Kirana

Lagu Zizi Kirana not really my cup of tea but this one I totally hooked with lyrics and music arrangement sounds cool and catchy. 


Walaupun single Eh ni bergenrekan hip hop dan rap dari Zizi tapi musik dia ada elemen musik Melayu tradisional. Lontaran suara dan vokal Zizi pun jelas so kalau netizen bawang tak tersindir dengan lagu ni memang jenis hati kental lah. 

Kalau selalu kita tengok lagu genre hip hop ni mesti penuh dengan fashion trendy, baggy or oversized clothes dengan bling sana sini tapi salute dengan Zizi guna pokok pisang je jadi prop but still nampak stylish habis. 

MV single Eh ni ada cameo dari Altimet dengan Viviana Abdullah, visual pun cantik dengan busana kebaya dan berlatarkan suasana kampung. Yang belum tengok boleh layan dekat sini


LIRIK LAGU EH

Artis : Zizi Kirana
Komposer : Navigator & Zizi Kirana
Lirik : Mambang & Zizi Kirana
Studio : Web TV Asia

Sendiri mau ingat
Rambut sendiri sikat
Kusut lama tak sihat
Bagaimana dengan kamu?

Sendiri boleh kira
Meroyan itu gila
Tanya diri sampai bila
Nak jaga tepi kain aku?

Sakit hati semua nak luah
Banyak sudu sampai tak cukup kuah
Hati hitam boleh tutup dengan jubah
Kecam orang lain sendiri taknak ubah

Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh

Mari Mari membawang
Pasang telinga pasang
Kau ada citer aku ada citer
Mari kita berdagang
Asah asah lidah
Usah susah natijah
Bukak tutup telinga mulut ... Eh

Kita hebahkan ghibah
Zizi itu zizi ini
Dulu suka sekarang benci
Makin banyak kena lanyak
Bila zizi keluar tv

Beras dapur engkau takkan jadi nasi aku
Jadi iri hati engkau bukan sakit hati aku
Sakit hati semua nak luah
Banyak sudu sampai tak cukup kuah
Hati hitam boleh tutup dengan jubah
Kecam orang lain sendiri taknak ubah

Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh

Mari kita kecam
Cerita hangat semalam
Si dia tu si dia ni si fulan
Resam kita lepaskan geram
Bisik bisik bisik
Bukan sikit sikit
Tak payah risik risik
Kisah kelambu terkeluar bilik

Dia ini dia itu
Takde segan hilang silu
Yang ni bini skandal situ
Yang tu putus haru biru
Suruh laki engkau tolong jangan follow aku
Kenapa? Sebab tu laki engkau itu bukan jodoh aku

Sendiri mau ingat
Rambut sendiri sikat
Kusut lama tak sihat
Bagaimana dengan kamu?

Sendiri boleh kira
Meroyan itu gila
Tanya diri sampai bila
Nak jaga tepi kain aku?

Sakit hati semua nak luah
Banyak sudu sampai tak cukup kuah
Hati hitam boleh tutup dengan jubah
Kecam orang lain sendiri taknak ubah

Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh

Zizi masih kat sini
Masih lagi berdiri
Masih cukup rezeki
Jemput makan hati
Tak cukup asam garam
Kau masih tak tenteram
Tak tahan tengok pejam
Kalau hasad sila kecam
Kecam kecam kecam sampai lebam
Kita kecam kecam kecam sampai lebam
Kita kutuk kutuk kutuk kutuk sampai besok
Kita kutuk kutuk kutuk sampai besok

Sakit hati semua nak luah
Banyak sudu sampai tak cukup kuah
Hati hitam boleh tutup dengan jubah
Kecam orang lain sendiri taknak ubah

Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh
Eh

1 comment:

  1. baru tengok harini. BESTTTT! tapi dia tak bagi tahu siapa yang buat lagu ni and penyumbang tulis lirik lagu. mesti ada Altimet kan? sebab rentak macam style Altimet hehe.

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!