LIRIK LAGU ADA - AFGAN ft LYODRA

Friday 20 October 2023

Nampak Youtube recommendation lagu Ada, saja try dengar lepas tu jatuh cinta dengan lagu romantik hasil buah tangan Afgan. Lagu Ada berkisar tentang perpisahan dan diinspirasikan dari salah satu orang yang paling rapat dalam hidupnya yang memutuskan untuk berpisah dengan pasangannya setelah bertahun-tahun menjalani hubungan. Tapi ada sweet twist dalam lagu ni bila rangkap korus lebih bernada memujuk untuk kekal dalam perhubungan tersebut. 

Gabungan suara Afgan dengan Lyodra ada harmoni dan chemistry yang secocok. Selain lagu cinta, sweet juga kalau masukkan dalam wedding playlist. Rentak lagu pun soft ballad dengan MV aesthetic menghidupkan suasana romantis antara dua penyanyi. Ambience dalam MV membantu bagi gambaran yang kuat pada lagu Ada sebab lirik lagu ni bersifat repetitious dengan pelbagai lontaran tona suara. 


LIRIK LAGU ADA

Penyanyi: Afgan, Lyodra

Lirik: Afgan

Komposer:Afgan

Studio: Universal Music Indonesia


[Afghan]

Ku tahu

Kisah kita sedang diuji waktu

Seperti, tak pernah terbayang, kembali satu

Namun ku di sini

Pegang erat janji

Beri kesempatan untukku


[Lyodra]

Genggam tanganku jangan kau lepaskan

Kembali padaku seperti dulu

Aku dan kamu

Ditakdirkan satu

Kuyakin cintamu masih ada

Ada


[Pre-chorus: Lyodra]

Tak pernah

Terbersit niatku menyakitimu


[Pre-chorus: Afgan]

Namun ku di sini

Pegang erat janji

Beri kesempatan untukku


[Chorus Afgan, Lyodra]

Genggam tanganku jangan kau lepaskan

Kembali padaku seperti dulu

Aku dan kamu

Ditakdirkan satu

Kuyakin cintamu masih ada


Ku tahu kisah kita sedang

Diuji waktu

Seperti tak pernah terbayang

Kembali satu

Namun ku di sini, pegang erat janji

Beri kesempatan untukku


Genggam tanganku jangan kau lepaskan

Kembali padaku seperti dulu

Aku dan kamu

Ditakdirkan satu

Kuyakin cintamu masih ada


[Bridge: Afgan, Lyodra]

Ingatkah rasa pertama dulu

Saat kita jatuh cinta


Tak pernah 

Genggam tanganku jangan kau lepaskan

Kembali padaku seperti dulu

Aku dan kamu

Ditakdirkan satu

Kuyakin cintamu masih ada

3 comments

  1. Tak pernah dengar lagi.. nak try layanlah..

    ReplyDelete
  2. Saya biasa tak suka lagu lembut, tapi exception untuk lagu2 ciptaan Afghan πŸ˜„πŸ‘. Selalu best lagu2 dia. Dan tak bosan didengar

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.