Saturday, 24 October 2020

Lirik Lagu Perasaan - Zynakal

This track is lit! Suka sangat dengan lirik lagu Perasaan yang dikarang sendiri oleh Zynakal. I guess it was based on his past? Sebab dia kata sumpah aku mengerti perasaan dibenci. 

Music arrangement pun nice, menambahkan element drama dan 'deep' feeling tu. Btw, love the poster and hopefully official MV nanti some kind dark and mysterious macam tema official lyric video ni sebab lagu ni pun lebih terarah kepada mental health i.e depression. 


LIRIK LAGU PERASAAN

Penyanyi : Zynakal

Lirik : Zynakal 

Lagu : Adam Eiman, Freddie Laut

Studio : Warner Music



Perasaan sedih penuh hati

Kenapa aku tak tahu

Kenapa aku jadi begini

Perasaan tak menentu


Kalbu membisu

Lidah dipaku

Hanya mampu senyum palsu

Jangan dibantu

Kau takkan tahu

Apa yang sedang ku lalu


Sumpah aku mengerti

Perasaan dibenci

Tak mampu menepis soal hati

Jadi kau tolak tepi

Semua yang dah diberi

Aku tetap hargai

Tapi ku pasti apa yang jadi

Semua luar janji


Bukannya ku tak terima takdir

Tapi bila ini akan berakhir


Kita semua dibenci

Kita semua dijuri

Kita semua diuji

Hari hari tak berhenti


Mahu atau tidak

Takkan boleh tolak

Ini takdir ku tak mintak

Takkan boleh elak


Tak faham ku dengan dunia

Tak faham ku dengan manusia


Kita semua dibenci

Kita semua dijuri

Kita semua diuji

Hari hari tak berhenti


Sumpah aku mengerti

Perasaan dibenci

Tak mampu menepis soal hati

Jadi kau tolak tepi

Semua yang dah diberi

Aku tetap hargai

Tapi ku pasti apa yang jadi

Semua luar janji

2 comments:

  1. hmm rasanya tak penah dgr lagi lagu ni

    ReplyDelete
  2. Memang deep gila.. Makan sampai ke dalam tanpa dapat dihalang..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!