Cabaran 25 Hari Blogging : Favourite Colour

By farhanna jafri - 08:13


Hampir terlupa nak buat challenge untuk hari ni. So today we'll talk about my Fav Colour. 

Sepanjang 27 tahun hidup ni rasanya dah banyak kali bertukar warna kegemaran sampai satu tahap tu I decided that I'll love all colour unconditionally since semua warna mewarnai dunia kita. Semua warna main peranan supaya nampak ceria, cantik and made me fall in love. 

Though I love all colour, still ada juga yang bias sikit so I'll list down the most bias in my list. 

1. Merah

Image result for red wedding dress

Masa kecil dulu memang suka sangat warna merah sampai semua benda nak warna merah. Buka almari baju memang penuh dengan baju warna merah especially baju kurung lah. Every raya nak tema merah sampai lah I decided to stop sebab merah ni menggalakkan rasa marah. Dulu memang hot-tempered so nak cool down I kurangkan sikit demi sedikit. Tapi sekarang ni naik balik minat tu sebab partner suka warna merah so dari merah marah jadi merah cinta gittewww.

2. Ungu

Related image

Entah kenapa boleh tersangkut dengan warna ni sedangkan dulu tak minat sangat. The least fav pulak tu. Mungkin sebab pengaruh Hannah Montana kot plus untuk cool down, I need some therapy so suka beli barang yang remind me of lavender and have that scent. Sampai sekarang pun masih lagi beli walaupun dah banyak berubah kepada scent 'I Love You', sorry not sorry Idk kenapa post ni boleh berubah mood jiwang pulak. T.T

3. Teal

Image result for teal home decor

Sekarang ni tengah angau dengan warna teal sampai decide nak cat rumah warna teal. Ni gara-gara tengok home deco ala vintage banyak sangat lah ni sampai jatuh cinta. Warna dia macam warna biru tapi bercampur dengan warna hijau. Bila tengok rasa tenang yet firm and strong. Dia macam warna laut dalam. Nampak tenang tapi tetap garang dan boleh mengganas. 

4. Primrose
Related image

Sejak suka pakai lipstick ni, jatuh cinta betul dengan warna Primrose sebab tak la girlish sangat tapi tak garang sangat. Just nice je warna dia dekat mata I lah, tapi nak cari lipstick warna ni agak susah sikit sebab akan terlajak pergi warna fuschia ataupun warna watermelon. Warna ni cantik sebagai lipstick dan juga blusher and of course eyeshadow. Kalau malas tu hah tenyeh je 3 tempat ni , tak payah nak bawak banyak benda dalam satu bag. 

5. Gold

Image result for gold things

Dulu menyampah tau warna ni sebab menyinar sangat sampai bersilau mata yang tengok nak pulak kalau lepak kampung fuhhhh menyala dari jauh lagi. Sekarang ni syok tengok barang warna emas nampak mewah satu hal, nampak bersemangat satu hal. 

Sembang pasal warna fav tapi macam entry dropping hints berbakul. Wishes do come true aite?

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. saya pun suka merah tapi merah macam tak sesuai dengan saya sebab saya akan nampak gelap hahahaha

    ReplyDelete
  2. sha pun sentiasa tukar tukar warna kegemaran. tapi purple memang selalu menjadipilihan la

    ReplyDelete
  3. sama ngan saya suka warna gold but in certain things la. x semua. purple pun saya suka tapi warna yg lembut :)

    ReplyDelete
  4. pimrose ni cantik jugak kan? hehehe

    ReplyDelete
  5. warna fav selalu bertukar ganti ...
    dulu time budak2 suka kuning, lepas tu biru...
    time uni, suka warna hitam putih.
    time kerja suka kaler pink.
    sekarang ni suka kaler hijau la pula... hurm.

    ReplyDelete
  6. pimrose??wahh baru tahu namanya..warna teal tu pun.baru tau..dulu dok biru xberapa biru..hijau xberapa hijau..habaha..new word for me..tp warna tu mcm..apapun yes i.love pimrose too..hehe

    ReplyDelete
  7. Cantik warna teal.tapi akak tetap setia dengan warna hijau.heee.

    ReplyDelete
  8. Baru tahu nama primrose. kita ni doklah mencari nama warna tu susah nak describe sebab warna dia cantik sangat and teal pun favourite warna kita heheh :D

    Fatina Mudz

    ReplyDelete
  9. pimrose cantik sangat suka tengok he he he ala-ala pink

    ReplyDelete
  10. teal tu nampak cantik warna dia

    ReplyDelete
  11. Wah, zumal suka juga merah tapi selalu berubah juga sebab lebih suka colorful

    ReplyDelete
  12. Sama sering berubah2 warna faberet tambah lagi sekrg mkin byk warna baru kluar

    ReplyDelete
  13. Sep sikit.. Sha pun suka warna merah.. kikiki..

    ReplyDelete
  14. ejulz pun suka yg no .2 hehe

    ReplyDelete
  15. My fav colour :

    1.PINK
    2.YELLOW
    3.BLACK
    4.PURPLE

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)