Saturday, 28 November 2020

Lirik Lagu Purnama - Naim Daniel

Just saw the MV and it was great. Going with the theme of acute depression untuk bagi kesedaran tentang bahayanya kesihatan mental. Tengok dekat komen pun ada yang pelik kenapa Naim pakai baju pasung. So clear enough dekat negara kita belum didedahkan sangat dengan mental health. Great job for Naim Daniel and his team for this idea. 

Lagu Purnama dengan genre balada for me kurang menyengat atau berhantu macam lagu Sumpah atau Sembah. Lebih kurang sama dengan Lara, takde repetitive factor yang buat lagu tu melekat dalam kepala. Once you dengar then you can go back to your fav song. But I really love the MV concept. The mood, wardrobe, props, acting everything is perfect. This team kalau shoot movie confirm boleh pergi jauh. 

 

LIRIK LAGU PURNAMA


Penyanyi : Naim Daniel

 Komposer : Amzar Razqa & Naim Daniel

Lirik : Amzar Razqa 

Studio : Rocketfuel


Verse

Tak terungkap kata

Menyedari masa

Ke mana perginya dia


Jika ditakdirkan

Begini rasanya

Terpaksa aku terima


Pre-chorus

Gantikanlah jika ini

Yang terbaik buatmu

Ku relakan ikhlasnya


Chorus

Ku rindukan purnamaku

Doaku ‘kan bersamamu

Semoga hatimu ‘kan kekal abadi

Terhadap diriku

Tuhanku mohon jaga

Dia tanpa ada noktah

Tuhanku mohon kuatkan hatinya

Selamanya


Bridge

Aku perlu dia

Ku rindu purnamaku

Dan ku masih begitu

Andai ini takdirnya

Tuhan ku mohon pada Mu

Kuatkanlah hatinya


Chorus

Ku rindukan purnamaku

Doaku ‘kan bersamamu

Semoga hatimu ‘kan kekal abadi

Terhadap diriku

Tuhanku mohon jaga

Dia tanpa ada noktah

Tuhanku mohon kuatkan hatinya

Selamanya


Ku rindukan purnamaku

Doaku ‘kan bersamamu

Semoga hatimu ‘kan kekal abadi

Terhadap diriku

Tuhanku mohon jaga

Dia tanpa ada noktah

Tuhanku mohon kuatkan hatinya

Selamanya


Post-chorus

Aku perlu dia

Aku perlu dia

4 comments:

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!