Sunday, 14 January 2018

Surat Cinta Untuk Starla - Puisi & Lirik

Scrolling my Twitter like I always did and saw someone post videos 'Surat Cinta Untuk Starla' and it have 15 parts but I just click the button play anyway. Before this dah nampak ramai yang post pasal Surat Cinta Untuk Starla ni tapi blur tak tahu apa benda. So its a romantic short movie from Indonesia. It is so nice, the vibe, the chemistry between Hema & Starla, the story in just one night, the soundtrack omg! And of course the letter itself, penuh dengan kata cinta. Tak sabar nak tengok full movie nanti!

Image result for surat cinta untuk starla 720p dvdrip indishare

For those yang belum tengok short movie Surat Cinta Untuk Starla,



Puisi SCUS

Teruntuk kamu, hidup dan matiku,
Aku tak tahu lagi...
Harus dengan kata apa aku menuliskannya...
Harus dengan kalimat apa aku mengungkapkannya...
Kerna untuk keberkian kalinya...
Kau buat aku kembali percaya akan kata cinta...
Dan benar bahwa cinta masih berkuasa di atas segalanya..
Ketika hati yang mudah rapuh ini diuji oleh duniawi
Diuji oleh materi....
Untuk kesekian kali, 
Lagi...
Lagi...
Dan lagi...

Lirik lagu SCUS

Ku tuliskan kenangan tentang
Caraku menemukan dirimu
Tentang apa yang membuatku mudah
Berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan cantikmu
'kan teramat panjang puisi
'tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang
Hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkah lebih indah dari
Yang ku jalani sampai kini

Aku selalu bermimpi tentang
Indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu
Meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Dan telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu
Untukmu, hidup dan matiku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap di sini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

4 comments:

  1. Kalau dengar lagu ni je Hana mesti berangan macam orang tak betul hohhohoh ^^ melodi dia best~

    ReplyDelete
  2. Tak pernah tengok lagiii. Nak tengok la

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.