ABANG JEK LANCAR SINGLE MELAYU PERTAMA UNTUK PIKAT HATI PEMINAT

Thursday, 4 August 2022

Isaac Voo Kai Meng atau lebih dikenali sebagai Isaac Voo, berumur 28 tahun adalah nama baru dalam industri muzik tanahair. Beliau sebelum ini merupakan idola K-POP dari kumpulan IN2IT. Kini, Isaac Voo kembali dengan percubaan pertama beliau untuk memikat hati peminat berbekalkan single pertama beliau ‘Time Bomb’. Lagu Bahasa Melayu pertama beliau ini digubah oleh Gaston Pong dan turut menampilkan penulis bersama Asyraf Nasir.

Time Bomb’ menceritakan tentang kisah seorang lelaki yang jatuh cinta dan dalam kegilaan cinta tersebut, dia sanggup menyerahkan segala-galanya walaupun menyedari bahawa dia mungkin mensiakan masanya. Dan dalam percintaan tersebut, dia sanggup mempertaruhkan nyawanya disebabkan terlalu cinta. ‘Time Bomb’ juga membawa maksud percintaan tersebut berkemungkinan memberi kesan serius kepada seseorang atau situasi di kemudian hari.

Lagu ini juga turut berjaya menonjolkan kelainan dan keunikan suara Isaac Voo. Isaac berkongsi bahawa beliau ingin mencabar dirinya untuk menyanyi dalam bahasa Melayu kerana sebelum ini beliau sudah pernah menyanyikan lagu dalam Bahasa Korea dan Inggeris. Isaac juga turut mengakui perasaan cemasnya kerana ini adalah kali pertama menyanyi sepenuhnya dalam bahasa Melayu. Namun begitu, Isaac cukup berpuas hati dengan hasilnya.

Yang menariknya lagi, melalui muzik video Time Bomb, Isaac Voo turut menampilkan beberapa elemen yang melambangkan Malaysia seperti peta Malaysia, Jalur Gemilang dan juga Wau Bulan. Selain itu, melalui muzik videonya, Isaac juga turut bekerjasama dengan Ezra Tham, salah seorang koreografer terkemuka di Malaysia.

Jangan lupa tonton premier muzik video ‘Time Bomb’ di platform YouTube pada 5 Ogos 2022 tepat 8 malam dan strim ‘Time Bomb’ di semua platform muzik.


LIRIK LAGU TIME BOMB

Komposer: Gaston Pong

Lirik: Gaston Pong, Asyraf Nasir

Producer : Cheng Lee / Gaston Pong

Production Assistant : Elaine Soong

Keyboard & Music Arrangement : Gaston Pong

Backing Vocals Arrangement : Gaston Pong

Backing Vocals : Gaston Pong / Isaac

Recorded by Elaine Soong at Prodigee Studio

Mixed by Cheng Lee / Elaine Soong at Prodigee Studio

Mastered by Nick Lee at Sonique Mastering

OP : Pong Pong Entertainment / Universal Music Publishing Sdn. Bhd.

SP : Universal Music Publishing Sdn. Bhd.


VERSE 1:

Oh, Sayang kita dah suntuk masa,

Pilihan? Aku atau dia?

Mencintaimu bagai dugaaan,

Hati siapa akan kau luka?

Lihat sini,

Tiada pengganti

Cuba sekali lagi.

Haruskah begini?

Ku hilang diri,

Dah penat segalanya aku beri

Go on, break me, hancur hatiku

Terlanjur, Cukup,

Ku mahu kanmu,

So crazy for love


PRE-CHORUS:

Letuskanlah cinta

Mampu menggegarkan dunia kita.

Tick-tock-tick-tock-tick-tock (Ooh-oh)

Ini masanya

Tak usah berjaga,

Your love is like a time bomb,

Menanti-nanti, tapi sampai bila?

(I need you back back, You drivin me mad mad)

Ini Masanya!


CHORUS:

This love is just like a time bomb

Bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb

Like a time bomb, Ooh

Masa dah suntuk, Masa-Masa tak cukup.

Like a time

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

Letuskan lah cinta kita,

Like a time bomb


VERSE 2:

I don’t care what they say

Tiada maknanya,

Letupan sampai ke puncak

Itu ku idamkan,

(tiada sesalan, babe)

Takkan lagi lepaskan,

Tunggu walau sesaat,

(ν•˜λ‚˜ λ‘˜ μ…‹ λ„· [Ha na dul saett naet ] Masa dah dekat )

Ayy

Hati berdebar Boom Boom Boom

Nafas tak cukup Zoom Zoom Zoom

Kau yang aku gilakan

미쳐 미쳐 미쳐가겠어! [Micheo micheo micheokagaeseo]

Oh sayang, jadi milikku.

Terlanjur, Cukup,

Ku mahukanmu,

So crazy for love


PRE-CHORUS:

Letuskan lah cinta.

Mampu menggegarkan dunia kita.

Tick-tock-tick-tock-tick-tock (Ooh-oh)

Ini masanya

Tak usah berjaga,

Your love is like a time bomb,

Menanti-nanti, tapi sampai bila?

(I need you back back, You driving me mad mad)

Ini Masanya!


CHORUS:

This love is just like a time bomb (Time bomb)

Bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb

Like a time bomb, Ooh

Masa dah suntuk, Masa- Masa tak cukup.

Like a time

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

Letuskan lah cinta kita,

Like a time bomb


BRIDGE:

Hidupku lebih indah

Bila bersama,

Peganglah tanganku

Apa yang ditunggu?

Kisah kita hanya baru bermula.

Letuskan lah cinta.

Ku janji kita harungi bersama,

(I need you back back, You driving me mad mad)

Ini masanya,

This love is a- (TIME BOMB)

DANCE BREAK:

(Time Bomb)

Ini masanya,

This love is just like a time bomb (Time bomb)


CHORUS:

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

(Like a time bomb)

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb

(Bila bersama)

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

Letuskan lah cinta kita,

Like a time bomb

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

( Dah tak cukup masa )

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb

( Letuslah cinta )

Bomb bomb bomb bomb, bomb bomb bomb bomb bomb bomb

Letuskan lah cinta kita,

Like a time bomb

4 comments

  1. Wak tak ikuti perkembangan k-pop
    Memang tak kenallah

    ReplyDelete
  2. I know IN2IT tu jenama make up kannn haha

    ReplyDelete
  3. Bagus. Percubaan yang baik. Ada vibe Stray Kids gitu.

    ReplyDelete
  4. Catchy lagu dia.. Gud luck abg jek!

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.