Thursday, 12 April 2018

Day 1 - My Favorite Song

Sembang pasal lagu ni, memang jenis boleh layan any genre as long as it is good. Tapi kadang tu bukan sebab musik yang best nak layan tapi sebab lirik tu yang padu. Bila lirik padu, mula la rasa feeling habis. Nak pulak kalau tengah down ataupun nak move on.

Dari dulu sampai sekarang memang akan dengar lagu Strip Me by Natasha Bedingfield ni untuk bakar semangat. Lirik dia yang motivates sangat
Take what you want steal my pride
Build me up or cut me down to size
Shut me out but I'll just scream
I'm only one voice in a million
Tak ingat dah dekat mana boleh jumpa lagu ni, maybe dalam The Vampire Diaries series kot tak pun masa tengah layan Youtube sebab views lagu ni tak tinggi mana pun compared to lagu Natasha yang lain. Yang tak pernah dengar boleh try dengar mana tahu boleh jadi sumber inspiration jugak :)


La-la-la-la-la la
La la la la-la la la la
La-la-la-la-la la
La la la la-la la la la

Everyday I fight for all my future somethings
A thousand little wars I have to choose between
I could spend a lifetime earning things I don't need
That's like chasing rainbows and coming home empty

And if you strip me, strip it all away
If you strip me, what would you find
If you strip me, strip it all away
I'll be alright

Take what you want steal my pride
Build me up or cut me down to size
Shut me out but I'll just scream
I'm only one voice in a million

But you ain't taking that from me (oh ooh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that!

I don't need a microphone yeah
To say what I've been thinking
My heart is like a loudspeaker
That's always on eleven

And if you strip me, strip it all away
If you strip me, what would you find
If you strip me, strip it all away
I'm still the same

Take what you want steal my pride
Build me up or cut me down to size
Shut me out but I'll just scream
I'm only one voice in a million

But you ain't taking that from me (oh ooh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that!

Cause when it all boils down at the end of the day
It's what you do and say that makes you who you are
Makes you think about, think about it doesn't it
Sometimes all it takes is one voice

Take what you want steal my pride
Build me up or cut me down to size
Shut me out but I'll just scream
I'm only one voice in a million

But you ain't taking that from me (oh ooh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that!

Take what you want steal my pride
Build me up or cut me down to size
Shut me out but I'll just scream
I'm only one voice in a million

But you ain't taking that from me (oh ooh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that from me (oh oh)
You ain't taking that!

6 comments:

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.