Sunday, 19 November 2017

Check Old Tweets di Search Box

Sekarang ni dekat FB dah keluar Memory so you guys boleh check status lama yang korang update dulu tapi dekat Twitter kalau buat macamtu memang boleh menangis sebab update setiap beberapa saat. SAAT tau bukan minit.

Tapi ada cara kalau you guys nak tengok tweet lama dalam tempoh masa yang you guys nak. Caranya mudah je,

1. Tekan Search Box di bahagian atas tu.

2. Kemudian taip tweethandle since (tarikh yang you guys nak) until (tarikh yang you guys nak). Contoh macam

@farhanajafri since 2012/01/01 until 2012/31/12

3. Tekan 'Search' ataupun Enter. Done!

Nanti akan keluar lah segala tweets yang you guys dah update dalam tempoh masa yang you guys minta tu.


Bila dah tengok tweets lama ni banyak terjongket kening jugak lah sebab banyak benda jadi yang dah tak ingat dah. Segala jenis meroyan, segala jenis benda happy, benda sedih, tweets pasal crush, pasal life ah semua jenis lah ada. Sekarang je dah makin kurang tweet sebab busy dengan kerja. Tapi kalau sekali dah tweet tu macam dah penuh muatan satu lori.

I hope this tutorial helps for those yang nak jalan-jalan dekat memory lane. Goodluck!

4 comments:

  1. Info yang berguna, nanti bolehla husniey tengok tweet lama lama 😍

    ReplyDelete
  2. hahaha i do laugh a lot jugak bila tgk tweet2 lama

    jemput join segmen giveaway ray kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  3. Info yang bagus sis.. Tapi akak dah lama deactivated akaun tweet.. hihi

    ReplyDelete
  4. singgah pagi. dah lama wawa tak bertweet. hehe

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.