Sunday, 19 November 2017

Gegar Vaganza 4 : Minggu 4 - Senarai Lagu

Image result for gegar vaganza 2017 minggu 4

First of all, Happy Birthday Tok Ram yang ke-59!!!

Tak sangka Haida yang tersingkir semalam walaupun ada komen juri yang lagi teruk tapi tu pendapat dari seorang juri je, bila total up, dapatlah markah sebenar macam dekat bawah ni :

1. Hazami - 86%
2. Liza Hanim - 83.6% 
3. Aishah - 80.6% 
4. Firman Siagian - 67.8% 
5. Tia Jinbara - 67.8% 
6. Lan Kristal - 67.8% 
7. Elyana- 65% 
8. Syura - 61% 
9. Aqasha - 61% 
10. Haida - 53.2%

Tak sangka Hazami meroket naik ke atas sekali tapi dia memang deserved pun semalam sebab persembahan dia dengan Azharina memang best. As we all know, Azharina kalau bab performance memang all out & do her best, kena la dengan tema minggu 4 : Berdua Lebih Baik. Emosi tengok performance Lan Kristal dengan Siti Nordiana semalam dengan props & lakonan dekat belakang tapi Tok Ram kata Nana acuh tak acuh je menyanyi. Tak tahu lah, tu dari pandangan juri, dari pandangan audience macam Iolls ni, rasa nak menangis bila tengok. They did justice to Naluri Cinta. Lan memang belajar betul-betul dengan Kak Rohana Jalil sebab Tok Ram sendiri puji Lan makin improve setiap minggu.  

Untuk performance minggu depan, 9 peserta akan menyanyikan lagu untuk tema Kaum Kerabat & here goes the list :

1. Hazami : Jerat percintaaan - Siti Nurhaliza, 
2. Liza Hanim : Lelaki teragung- Dayang Nurfaizah 
3. Aisyah : Menghitung Hari - Kris Dayanti 
4. Firman : Bukan Aku Tak Cinta - Iklim, .
 5. Tia Jinbara : Antara Hujan dan Air mata, Sudirman Haji Arshad
6. Lan Kristal : Sangkar Cinta - Ziana Zain
7. Elyana : Sepi Yuni - Zara
8. Syura : Sepi Sekuntum Bunga Merah - Ella  
9. Aqasha : Juwita - M. Nasir
10. Jihan & Nabil : Despacito - Louis Fonsi ft Justin Bieber

Yang nak tengok kemeriahan Gegar Vaganza Minggu 4 semalam, boleh tengok dekat sini :)


2 comments:

  1. jarang ikuti rancangan macam ni, nanti nak tengoklah

    ppssst jemput join ga sha ; http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/11/giveaway-shfyqhazhr-x-printcious.html

    ReplyDelete
  2. Tengok online je.. Tapi tak tengok habis lagi.. Hehehe..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.