Sunday, 28 June 2020

Stainless Shelf Basket Bathroom

Sejak viral basket besi untuk bathroom I decide untuk tukar shelf dalam bilik air sebab shelf yang dulu beli sebab viral dah tunggu masa nak roboh je haaa


Okay je pakai shelf ni tapi sebab bilik air selalu basah so macam tak sesuai lah. Bilik air kecik je. Memang senang la nak kena air bila mandi tu. Sebab tu nak tukar pergi shelf lekat dekat dinding sebab tak kena langsung air. Memang kering. 


Awal tu macam ragu-ragu jugak nak beli sebab baca review mostly cakap lepas letak barang dia akan melorot ke depan. Seharian jugak lah cari shelf yang betul-betul elok dekat Shopee. Tapi bila nak yang betul-betul elok, bajet pun kena helok jugak lah. 

At first cari within range satu basket around RM9 macam tu tapi bila tengok review basket yang ni memang bagus, seller pun okay terus add to cart je lah. Harga dia satu basket RM22. Seminggu la baru sampai lepas place order. Tengah PKP kan, memang tak expect dapat cepat pun. 


Nak lekat pun senang. Sebelum lekat tu lap dulu dengan wet tissue. Lepastu biarkan sejam supaya dia melekat elok. Then letak barang. Tapi letak yang ringan je la sebab takut jugak rosak. Yang berat pun shampoo dengan shower gel je. 

Lepas ni nak beli lagi satu sebab nak letak skincare dengan handwash. Baru ada space nak letak indoor plants. 

Yang nak beli boleh klik link ni 

6 comments:

  1. nampak lagi kemas tapi macam kena tambah lagi satu sebab macam banyak pula barang awak..hehe

    ReplyDelete
  2. shelf tu sesuai dalam tandas yang asing dengan bilik air je. kalau yang sekali bilik air memang cepat rosak. Tandas akak asing dengan bathroom. memang tahan lama, masih elok.tak de karat2.Dah dekat 2 tahun elok lagi.

    ReplyDelete
  3. saya letak rak plastik dalam toilet. jadi tak ada lah berkarat. Risau nak letak rak besi dalam toilet sebab dalam toilet selalu basah.

    ReplyDelete
  4. menarik..shida pun xpkai yg shelf tu beli hat gantung mudah..tak kena air ^_^

    ReplyDelete
  5. Kuat juga nampaknya basket ni boleh letak syampu semua. Nmpk lbh kemas dan teratur kan.

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!