Friday, 5 June 2020

Lirik Lagu Ceritera Seorang Perindu - Hazama & Darmas

Pagi tadi dengar dekat Nasional FM tapi tak sempat dengar tajuk siapa yang nyayi tapi memang cam sangat suara Hazama. First time dengar terus suka dengan lagu ni sebab rentak dia catchy. Unik pulak tu sebab Hazama nyanyi genre etnik kreatif. Tak pasti lagu ni lagu raya ataupun etnik kreatif sebab Darmas ni band pop etnik.


Power betul Hazama ni, rock boleh, balada boleh buat orang syahdu, bila etnik dia boleh buat lenggok amboi sangat! Lagu ciptaan Faizal Tahir yang diinspirasikan dari kisah rindu si ibu kepada anak-anaknya ni dah 3 minggu officially release dekat Youtube dengan kolaborasi dari JOOX. 

Tengok lah MV lagu Ceritera Seorang Perindu ni sebab simple dan kreatif. 



LIRIK LAGU CERITERA SEORANG PERINDU

Penyanyi : Hazama ft Darmas
Komposer : Faizal Tahir, Faithful
Lirik : Faizal Tahir, Faithful
Studio : JOOX Originals

Tinggilah langit merenung kerinduan
mencari bahagia (aaa aaaa)
Terpendam lama tak bisa ku bicara
Tak sabar rasanya bersua (aaa aaaa)

Dalamlah dalam sebaknya dalam hati
Menahan rindu yang menyiksa (aaa aaaa)
Tembus merenung ke masa lalu
Gambar mengubat rindu

Jauhlah jauh ke sana
Membawa rindu di jiwa
Bukan niat melupakan
Senda gurau bersama

Akanku dendangkan
Lagu juga irama
Menarilah bersama

Usah berduka hai sayang
Cahaya menerangi
Malam yang terang
Lupakan kesepian

Cinta dan rindu berpisahnya tiada
Tiba masanya akan bersama
Kasih dan sayang hanya untukmu
Rintih seorang perindu

Jauhlah jauh ke sana
Membawa rindu di jiwa
Bukan niat melupakan
Senda gurau bersama

Akanku dendangkan
Lagu juga irama
Menarilah bersama

Usah berduka hai sayang
Cahaya menerangi
Malam yang terang
Lupakan kesepian

2 comments:

  1. Belum dengar...nnt boleh cari la...

    ReplyDelete
  2. cuma di sini agen jud! online dengan proses yang sangat cepat :)
    ayo segera daftarkan diri anda di agen365 :)
    WA : +85587781483

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baca Entri Ni Jugak!