Monday, 2 July 2018

Koleksi Headline World Cup Menarik Di TV3

Sebelum ni TV3 terpalit dengan kontroversi laporan berita politik yang berat sebelah dan laporan palsu, kali ni kecoh dengan laporan sukan dengan headline agak berbeza sepanjang World Cup berlangsung. Katanya headline menarik ni merupakan tarikan TV3 supaya rating di kalangan penonton meningkat.

Antara headline yang mencuit hati penonton :








\















Ada yang marah kerana KPOP bukanlah singkatan khusus kepada pemain bola dan ada pula yang marah kerana tak bersikap professional. Walaupun dikecam, tak kurang juga yang terhibur sampaikan tak sabar menunggu laporan sukan setiap kali habis perlawanan. So you guys rasa, headline TV3 ni berjaya menarik minat penonton ataupun perlu dikawal? For me, its a bizarre idea to come up with and hats off for the team! Can't wait to see who's gonna bring that trophy off to their country. 

11 comments:

  1. menambah kemeriahan piala dunia meskipun TV3 tak dapat siarkan siaran langsung

    ReplyDelete
  2. Seronok baca. Menarik perhatian penonton. Tahniah tv3.

    ReplyDelete
  3. hahaha.. lawak.. terbaek.. blh buat contoh utk tajuk entry blog.. menarik perhatian hehe

    ReplyDelete
  4. dapat menarik perhatian headline tu..kelakar

    ReplyDelete
  5. 4 tahun sekali ja..memang nampak tak formal..tapi cuma untuk segmen sukan sahaja..lepas habis Piala Dunia ni nanti kembali kepada format berita balik..ni seronok-seronok saja =)

    ReplyDelete
  6. Menarik punch line dia.. luarbiasa..

    ReplyDelete
  7. nk tarik penonton mcm tu laa

    ReplyDelete
  8. ha ha ha ha...
    aida x folo sendiri world cup ni.
    just tgk frens update di fb or wasap aje, farhana.
    mr.asben pun kali ni dia tak folo langsung tau.
    beraya ari tu, abg2 ipar pun tak layan sgt.
    bola di musim raya, agak nyer gini kot ekk :) ha ha haha

    ReplyDelete
  9. Lawak headline berita wc depa tu... tergelak baca...

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.