Friday, 3 November 2017

The Chronicles Sushi King Beef Special

Image result for the chronicles of beef sushi king

This is actually my first time menapak ke Sushi King sebab sebelum ni tak pernah pun makan sushi tapi lepas makan dekat Seoul Garden rasa sedap pulak. Upon suggestion from my friends, ajak lah adik pergi makan sana. Nak pulak tengah ada Bonanza RM3 padahal bukan ahli lambat lagi huhu misinformation teruk nau.

Lepas dah makan baru tau nikmat makan sushi ni. Sedap nokharommm tapi nak makan selalu memang tak lah sebab muak. Nasi pulak tu bahan utama dia. 


Masa nak order gigih tau panggil waiter padahal kalau nak order, tekan je dekat tab ni haaa. First time khennn. Tapi dekat franchise Star Avenue ni tak banyak sangat choice. Sedih jugak lah dalam menu bersepah tapi sebenarnya berapa ciput je. 


Jatuh cinta betul dengan telur ikan ni. Nampak je terus ngap masuk mulut. Sama lah dengan baby octopus ni. Ada set macamni je sushi punya takde :(


Selama ni terliur betul tengok sushi salmon cenggini rupanya bila dah makan baru tahu dia punya hambar tu kemain jauh betul perginya. Dah cicah dengan kicap tu pun still hambar. Walaupun antara top choice but definitely not my choice. Sorry sashimi

Related image

Sushi Ebi Fry ni pun hambar jugak actually sebab all this while I thought ebi ni crispy tapi dia macam lembut sikit. Bila makan dengan nasi tu satu pun dah cukup dah. Muak betul rasa dia.

Related image

Untuk set Beef Chronicles ni, saja try ambil Yakiniku Foilyaki Set dengan Spicy Gyu Nabe Udon. Tak pernah lagi makan Udon rasa dia chewy sikit & I don't like chewy stuff. Lebih kurang sama lah macam mi samyang tu. Chewy tebal hambar. Nasib lah kuah dia sedap. 


Yakiniku Foilyaki Set
Set Yakiniku Foilyaki ni tak sedap. Daging dia pun sikit je dalam foil wrap tu. Dia hidangkan dengan nasi putih, telur steam rasanya dengan sup apa entah. Yang penting telur dia bau telur tembelang tu. Rasa hanyir kemain. Sama lah macam sup dia. Loya tekak.

Spicy Gyu Nabe Udon



3 ni antara sushi yang paling hambar I guess & of course lah inari yang paling hambar. Rasa macam makan nasi dengan tauhu goreng je huhu. Scallop pun sama. Macam makan nugget dengan nasi je. Ai is sad. 



Settle 12 pinggan sushi semalam. And oh 2 pinggan cheesecake sebab cheesecake dia sedapnya ya tuhannn. Melt dalam mulut tu yummy sangat. Tapi nak makan banyak confirm muak nanti.



Since lupa nak bawak air sendiri, terpaksa lah order beverages dekat Sushi King. Nasib lah jenis minum lepas habis makan, dapat gelas kecik cenggini memang rasa nak nangis je bila minum. Total up semua semalam RM106. Rasanya tunggu tahun depan pulak kot baru makan balik kat Sushi King & definitely nak makan dekat tempat yang ramai orang sikit baru lah meriah rambang mata nak makan yang mana. 

4 comments:

  1. tak pernah masukk lagi..terasa jgk nak mencuba!hehe

    ReplyDelete
  2. Tak semua sushi sedap.. Ada a few je.. Sha dah lama stop makan sushi sebab sha sorang je yang makan.. Hahaha.. Cam tak best pula.. Tapi baru-baru ini makan Onigiri, sedap pula.. Anak-anak pun suka.. Adalah geng..

    ReplyDelete
  3. nampak best makan sushi king. Pernah gi makan sekali je

    ReplyDelete
  4. I sukaaaaaaa Sushi King...!
    sampai addicted sikit tapi kena tahan la sebab mahal.. hahahahaa.. sekali masuk Sushi King memang habis lebih RM50.. adoiiii.. :p

    Paling suka telur ikan yang color oren tu la.. gerammmm kan..! yumm yummm.. ini pun rasa teringin nak gi makan sushi.. ok baiiii..

    ...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...