Tuesday, 26 February 2019

Product Review : Sos 3 Rasa Mahsuri

Dalm previous post ada mentioned guna sos 3 rasa Dr. Fazley, entah you guys perasan ataupun tak sos yang mana. Sos ni lah yang kita nak sembang hari ni, sos 3 rasa jenama Mahsuri 

IMG-20190226-WA0019.jpg

Niat asal nak guna untuk Masak 3 Rasa je sebab takut gabungan sos tak menjadi tapi sebelum tu saja guna untuk buat rencah nasi goreng tapi syahdu betul rasa sos ni. Rasa dia more to sos tomato. Try lagi kali kedua buat rencah megi goreng pun sama jugak, rasa masam je lebih. Bila masuk dalam resipi Siakap 3 Rasa terpaksa lah lebihkan sos lain supaya rasa sebati dan tak masam. 

Kalau ikutkan tutorial dekat botol ni tuang sos ni je dah boleh makan sampai menjilat jari tapi bila masak memang berhuhuhu je lah. Lepas ni memang nak habiskan sebab takut nanti membazir je beli tapi tak guna. Ada banyak lagi dalam botol walaupun kecil sebabnya masam. Jenis tekak tak suka makan masam sangat memang tak sesuai dengan sos ni. Sorry Dr. Fazley

3 comments:

  1. Tak pernah cuba pulak.. Kalau lebih kurang macam sos tomato, macam tak perlu je tambah dalam resepi.

    ReplyDelete
  2. terbaek. wife ejulz suka.. :)

    ReplyDelete
  3. Kalau masam sangat pun tak sedap juga..

    ReplyDelete

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di farhannajafri@gmail.com.




[PENAFIAN] www.farhanajafri.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.



Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.



Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.